CE | EN 71-1 71-2 71-3 ASTM F 963-11 Reach

©  Liliane Limpens design

To house the most important emotions

.

For the children's children: Dolls of 30 cm & Cars

.

© PoppenVilla by Liliane®

 

 

"De PoppenVilla by Liliane® is een heel fijn middel om contact te maken met kinderen en wordt ook ingezet voor hechtingsproblemen, misbruik, gedragsproblemen en verwaarlozing." - GZ psycholoog Stankiewicz.

 

made in Germany | TÜV

 
     
 
HOME | VISIE | POPPENVILLA | DOELGROEPEN | NIEUWS | MEDIA | REVIEWS | LEVERANCIERS KOOP Villa CONTACT
 
     
 
   
 
 

PoppenVilla by Liliane® in de Gezondheidszorg 2018

 
     
 

Kinderartsen, -psychologen en -psychiaters gebruiken de PoppenVilla by Liliane® vooral voor de observatie van het kind. En ten behoeve van diagnostiek, behandeling en de verwerking van de ziekenhuisopname en van eventuele traumatische ervaringen die gerelateerd zijn aan het ziekenhuis. Samen met de eigen pop naar de dokter!

 
     
 

In de geestelijke gezondheidszorg wordt de PoppenVilla by Liliane® [spel-] therapeutisch ingezet om contact te maken met kinderen [en zelfs met pubers], voor observatie en ter ondersteuning van diagnostiek en behandeling. De PoppenVilla wordt ook gebruikt voor systemisch werk en familieopstellingen. Een gezondheidszorgpsycholoog: ‘PoppenVilla by Liliane® goed voor beleving en behandeling'.

 
     
 

In de zorg voor kinderen met [meervoudige] beperkingen ondersteunt de PoppenVilla by Liliane® het werk van leerkrachten, orthopedagogen, logopedisten, fysio- en ergotherapeuten. De mobiele villa op kindhoogte en het handzame formaat van de meubels zijn zo geschikt voor spel door kinderen met een minder verfijnde bewegingsmotoriek.

 
     
  PoppenVilla by Liliane®:  
 

.  Observatie van kinderen in hun eigen wereld, in hun eigen taal
.  Communicatie met kinderen [met een visuele of gehoorbeperking]
.  Stimulering van spontane spraak
.  Contactlegging met lotgenoten en zorgpersoneel
.  Spel door kinderen met [meervoudige] beperkingen [handzaam formaat]
.  Voorbereiding van kinderen op operatie en herstel [rollenspel]
.  Stimulering van de sociaal-emotionele ontwikkeling
.  Ontspanning tijdens een medisch consult
.  Observatie interactie ouder - kind
.  Diagnostiek en behandeling

 
     
 
 

   
   

by Liliane Limpens January 17, 2018

 

ZGV Hospital Gelderse Vallei

 

MEDICAL CHILD PSYCHOLOGY HOSPITAL EDE

 

"As child psychologists (within the department of Medical Psychology) we treat the junior patients of the paediatricians and work very closely with the Department of Pediatrics. The DollsVilla by Liliane®, unanimously a very big 'yes!'

 

Cathelijne Franken | Healthcare psychologist Children & Youth at the department Medical Psychology of the Hospital Gelderse Vallei Ede The Netherlands

 
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens January 15, 2018

 

ETZ Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis Tilburg

 

MOEDER- EN KINDCENTRUM TILBURG

 

De PoppenVilla by Liliane® gaat aan kinderen haar waarde laten zien op de nieuwe Kinderafdeling van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis, locatie Elisabeth, in Tilburg [opening mei 2018]. Momenteel fuseert de sectie Kindergeneeskunde met de gehele Tilburgse geboortezorg tot één groot integraal centrum, dat zowel binnen als buiten het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis operationeel is.

 

"De filosofie achter de PoppenVilla by Liliane® sluit helemaal aan bij de visie van het nieuwe Moeder- en Kindcentrum, gebaseerd op 'Family Centered and Integrated Care'. Eén van onze speerpunten is dat de inrichting van ons centrum moet aansluiten bij de beleving van een kind en zijn/haar ouders die te maken krijgen met het ziekenhuis, een spannende opname of een (nare) behandeling." Aldus Hanneke Oomen, adviseur Moeder- en Kindcentrum van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis Tilburg.

 
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 10 januari 2018

 

Stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam

 

OLVG KINDERGENEESKUNDE - PSYCHOLOGEN

 
 

Psychologen van de afdeling Kindergeneeskunde van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis [1898], locatie Oost aan het Oosterpark, passen nu de PoppenVilla by Liliane® professioneel toe in hun werk. Om kinderen scherper te observeren, om sneller met hen in contact te zijn, om hen via rollenspel voor te bereiden op operatieve ingrepen en hen spelenderwijs te ondersteunen in de verwerking van de ziekenhuisopname.

 

Amsterdam January 10, 2018 - Ellen Beernink-van Moorten, Teamleider polikliniek kindergeneeskunde bij OLVG: "De kindergeneeskunde van het OLVG Oost heeft een prachtige poppenvilla gedoneerd gekregen! Een mooie manier om kinderen te kunnen observeren, maar natuurlijk ook gewoon heerlijk om mee te spelen. Liliane Limpens © Ontwerper van de PoppenVilla by Liliane® enorm bedankt!"

 
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens January 2, 2018

 

Dutch Hospitals in Hilversum and Blaricum

 

DOLLSVILLA BY LILIANE® IN USE BY

 
MEDICAL PSYCHOLOGY TERGOOI HOSPITALS
 

"We will make good use of the DollsVilla by Liliane® in the diagnosis and the treatment of our children-patients. We receive more than 200 patients per year by Pediatrics."

 

Dr. Gerly M. de Boo | Clinical Psychologist | Department of Medical Psychology of the Tergooi Hospitals Hilversum and Blaricum.

 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens January , 2018

 

Karakter child and youth psychiatry 13 locations in the Netherlands

 

DOLLSVILLA BY LILIANE® IN USE BY

 
CHILD AND ADOLESCENT PSYCHIATRISTS
 

The outpatient clinic of Karakter in Enschede, the expertise center for child and adolescent psychiatry, uses the DollsVilla as a support in her daily work.

 
 
 
 

<<<

 

 
 
     
     
 
HOME | VISIE | POPPENVILLA | DOELGROEPEN | NIEUWS | MEDIA | REVIEWS | LEVERANCIERS KOOP Villa CONTACT