Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
              <<< Reviews 2013        
 
 
     
 
 
 
PoppenVilla by Liliane® in ziekenhuizen, revalidatiecentra, huisarts- / therapie-praktijken 2014
 

   
   

door Liliane Limpens 22 september 2014

 

Adelante Zorggroep Valkenburg a/d Geul

 

TWEEDE POPPENVILLA VOOR

 

KINDEREN MET EEN LICHAMELIJKE

 

BEPERKING

 
   

De Stichting Golf und Humor schenkt een tweede PoppenVilla by Liliane® aan de Adelante Zorggroep.

 
   

Adelante zet de PoppenVilla by Liliane® die zij in 2013 ontving intensief in op haar afdeling Therapeutische Peutergroepen, waar kinderen met een beperking verblijven van 0 - 4 jaar.

 
   

Veronique Maessen | teammanager Servicebureau Kinderen: "De tweede PoppenVilla by Liliane®  zullen wij inzetten in de kleuterklassen. Binnen deze jongste groepen van Adelante Onderwijs is spel een leidende activiteit onder andere als onderdeel van de methodiek speelplezier. Spelactiviteiten die aansluiten bij de ontwikkelingsfase van het kind worden ingezet om nieuwe leerinhouden aan te bieden en anderzijds leren de kinderen zo te spelen."

 
   

"Het gebruik van daarbij passend spelmateriaal binnen de thema-hoeken geeft de kinderen de gelegenheid om verbeeldend te spelen, te kunnen exploreren, imiteren en praten. Een PoppenVilla by Liliane® waar kinderen met hun eigen speelpop of knuffel een rol in kunnen spelen heeft in die zin een meerwaarde vanwege de herkenbaarheid en vertrouwdheid."

 
   

"Een veilige omgeving is namelijk een basisvoorwaarde om te komen tot spelen en leren. Daarbij heeft de grootte van de PoppenVilla by Liliane® ook als voordeel dat onze doelgroep kinderen (meervoudig en/of fysiek beperkt) er gemakkelijker mee kan spelen dan met de gangbare poppenhuizen. Een PoppenVilla by Liliane® is daarom een geweldige en welkome aanvulling als spelmateriaal voor de jongste groepen van leerweg basisonderwijs en leerweg aangepast basisonderwijs."

 
   

Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen biedt een omvangrijk zorgpakket voor kinderen van 0 t/m 20 jaar met een primair lichamelijke beperking. Naast revalidatie kunnen kinderen op de mytylschool van Adelante terecht voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. Ook biedt Adelante zorg en begeleiding in de vorm van logeren, dagopvang en woontrainen.

 
   

De Stichting Golf und Humor, een initiatief van Roberto Lanckohr en Erik Meijer, organiseert jaarlijks een golfwedstijd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een aantal goede doelen binnen de Euregio. Het kind staat daarin centraal.

 
   
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 22 augustus  

De Hartekamp Groep Haarlem

 

POPPENVILLA REGELRECHTE HIT

 
   

Speltherapeut De Hartekamp Groep, Jorinde Prinsen:

 

"De PoppenVilla by Liliane® is afgelopen vrijdag al bezorgd. Toen ik afgelopen zondag werkte, was deze al ''ingepikt'' door de pubergroep. Ze wilden toch wel erg graag dat deze daar kwam te staan... wat flauw nou, toen ik hem (zo supermakkelijk) naar de kindergroep duwde. Ik kwam binnen op de groep waar ik werk (kinderen van 8 tot 12 jaar) en een jongetje van 9 jaar zei: ''Wouw! Wouuuuuuww Woooooouuuuuuuuuwwwwwww!!!''.
Geweldig om al die duizenden pakketjes met meubels met ze uit te pakken, alleen dat al vonden ze geweldig!"

 

"Een paar dagen later was de boel ingericht. Toen ik 's avonds ging kijken lagen de barbies in bed...
Van de week kreeg ik een berichtje van mijn collega van de pubergroep, over een jongen van 13 jaar (met adhd, normaal niet stil te krijgen) die al 1,5 uur rustig zat te spelen met de PoppenVilla by Liliane®...
Hij vond het flauw dat de boodschappen van het winkeltje (tijdens de winkeltjesactie van Albert Heijn hebben we boodschappen in miniformaat verzameld die de kinderen nu gebruiken voor in het keukentje van de PoppenVilla by Liliane®) weg waren... Hij wilde ze gaan sorteren en met een ander groepsgenootje in de keuken gaan staan en menu's bedenken... (even later gelukkig gevonden).
Hij zei op een later moment: ''Het is misschien wel niet zo stoer, maar het is stiekem wel heel erg leuk!!!''.

 

"Collega's vinden de villa een regelrechte hit! Een aantal van hen is al naar me toe gekomen. Ze vertelden me hoe hun vingers jeukten om niet zelf te gaan spelen...".

 

"Gisteren was hetzelfde jongetje bij me en hij begon direct zijn onveilige thuissituatie uit te spelen. Voor mij als speltherapeut is dat misschien wel 'koek van iedere dag', maar het drong tot me door: Dit is zó waardevol Liliane (en sponsor), je hoeft er in feite alleen maar bij te zitten, vaak nog niet eens, en kinderen verwerken door te spelen. Wát een magie om te zien!"

 

"Ik kan je niet vertellen hoe gelukkig ik ben dat we een PoppenVilla by Liliane® in bezit hebben. Juist omdat er in de (gehandicapten) zorg zo wordt bezuinigd, is er vaak ook geen extra tijd om zo'n kind een extra steuntje in de rug te kunnen bieden. Maar om tijdens mijn werk van dit soort momentjes te pakken en de kinderen in hun spel te brengen door te verwoorden en hun handelingen samen te vatten, leren ze beter zelfstandig (of samen) te spelen (wat kinderen met een verstandelijke beperking vaak lastig vinden omdat ze minder vermogen hebben tot fantasiespel). En dat is zo ontzettend waardevol voor kinderen die al zo'n lange tijd een onstabiele thuissituatie hebben gehad! Ik wil jullie persoonlijk laten weten hoe blij we er mee zijn en hoeveel kinderen hier baat bij gaan hebben!".

 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens  
MEER TIJD VOOR KWALITEIT  
   

Huisarts Swaans: "Sinds de plaatsing van de PoppenVilla by Liliane® in mijn praktijk zijn de consulten met volwassenen geconcentreerder. Hun  kinderen verkiezen de voortzetting van het poppenspel in de wachtkamer! Regelmatig tref ik ook vaders, moeders, opa’s en oma’s gehurkt en zittend aan bij het speelmeubel. Het produkt geeft ontspanning. Het is zelfs enkele keren voorgekomen dat kinderen op woensdagmiddag ongezien de wachtkamer inglippen om met de PoppenVilla by Liliane® te komen spelen!".

 
 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 14 augustus  

De Hartekamp Groep Haarlem

 

SPELEN EN TRAUMAVERWERKING

 
   

Speltherapeut Jorinde Prinsen: "Midden in een woonwijk in Haarlem-Noord is een rij geschakelde woningen waar in drie woongroepen zorg wordt geboden aan maximaal 21 kinderen. Er wonen kinderen met verschillende lichte, matige tot ernstige verstandelijke beperkingen. Milde gedragsproblemen kunnen voorkomen, maar staan niet op de voorgrond. Zelfredzaamheid en het stimuleren van zelfstandigheid hebben de aandacht. Overdag gaan de kinderen allemaal naar speciaal onderwijs in Haarlem en omgeving of naar een kinderdagcentrum. Per woning is er plaats voor zes tot acht kinderen. Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer op de tweede etage, net als in een gewoon huis. Kinderen die hier wonen zijn mobiel, ze kunnen traplopen. In de nacht is er een slaapdienst, deze wordt ondersteund door de zorgcentrale. Het zijn gesloten woningen met gesloten tuinen. Speelvoorzieningen en recreatie zijn op loopafstand te vinden.

 
 

Deze kinderen wonen hier (gedeeltelijk) vanwege een (spoed)uithuisplaatsing en hebben allemaal het nodige meegemaakt. Een PoppenVilla by Liliane® zou hen kunnen helpen bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Door te spelen komen ze toe aan verwerking, wat ertoe zal bijdragen dat hun ontwikkeling weer tot bloei kan komen.

 

Als speltherapeut zou ik de kinderen kunnen helpen om in het spel te komen, waardoor ze op een gegeven moment de handvaten hebben gekregen om zelf (gemakkelijker) tot verbeeldend spel te komen.

 

De PoppenVilla by Liliane® kan uitgewisseld worden met de andere twee kinderwoningen van De Hartekamp Groep in Haarlem (waar ook nog eens bijna 30 kinderen totaal wonen) waardoor ze optimaal gebruikt kan worden."

 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 17 juli  

Economische missie | Staatsbezoek Polen

 

PSYCHIATERS

 
   
Psychiatrists in Warsaw 16 July 2014:  

“We are glad to get to know you and your concept. We believe that conducting the international research-project ‘DollsVilla and video-registration’ may lead to increased efficacy of therapeutic work with children. We ourselves also use various forms of play, also including work with doll houses. It seems that the standarization may enhance the quality of such work. We are waiting for further information on the progress of preparations and we are willing to participate in any stage."

 
 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 28  
MKB Servicedesk | ondernemerstijdschrift De Zaak 26  

Economische missie | Staatsbezoek Polen

 

POOLSE KINDERPSYCHIATERS |

 

PSYCHOLOGEN | SPELTHERAPEUTEN

 
EN DE POPPENVILLA  
 

Liliane Limpens maakt deel uit van een economische missie naar Polen van 23 - 26 juni 2014. De missie loopt parallel aan het eerste Staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Zij nemen aan enkele missie-onderdelen deel. De 37 Nederlandse bedrijven zijn deskundigen op het gebied van water, transport en logistiek, agro en tuinbouw, energie en architectuur. De organisatie is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland [RVO], in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Warschau.

 
   
Interview met Liliane Limpens door Nerina Vilchez  

"Onderneemster Liliane Limpens is de drijvende kracht achter de PoppenVilla by Liliane®. Een uniek product waarmee ze al vijftien jaar succes heeft, ook in het buitenland. Ze is al meerdere keren op handelsmissie geweest en vertelt dat het haar geen windeieren legt."

 
   

"Zeventien jaar geleden bouwde Liliane voor het eerst een PoppenVilla by Liliane®. Een gat in de markt volgens haar, want voor de lievelingspoppen van zo'n dertig centimeter groot was er niets. Na eerst haar pijlen op Nederland te hebben gericht, sloot ze zich al snel aan bij een handelsmissie. Liliane: "Ik ging mee op missie met de toenmalige minister Jorritsma. Zij nam veertig vrouwelijke ondernemers mee naar Berlijn om het ondernemerschap bij vrouwen te stimuleren. Ik ging als enige ondernemer met een order op zak naar huis. Dat was een order van het grote warenhuis KDW." 

 
   

Kinderpsychologen

 

"Tot nu toe heeft Liliane nog geen directe order in Polen, maar wel interessante toezeggingen. "Deze keer heb ik het accent verlegd. Kinderpsychologen kunnen de PoppenVilla by Liliane® heel goed inzetten bij bijvoorbeeld het verwerken van een trauma", legt Liliane uit. Waar ze voorheen met name als klanten schoolleveranciers zocht, zoekt de onderneemster nu de zorg op. "Deze onderliggende visie is voor mij heel belangrijk. Toen ik vijftien jaar geleden begon, wilde ik hier uitkomen!"

 
   

"De universiteit (psychologie) in Katowice gaat starten met een PoppenVilla by Liliane® in haar (nieuwe) observatieruimte voor kinderen met trauma. Bovendien gaat ze participeren in internationaal, wetenschappelijk onderzoek 'PoppenVilla by Liliane® en videoregistratie'. Liliane: "Ik ben op een geweldige wijze ontvangen! A top-result of the Poland-mission!"

 
   
Interview op Youtube  
   
   
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 4 juni  

Kindertherapie-centrum in Oostenrijk

 
VASTGEPLAKT AAN POPPENVILLA  
   

Thomas Mitrovits, psychotherapeut Integratieve Gestalttherapie, Oostenrijk:

 

"Dat de kinderen in mijn praktijk zich in de PoppenVilla by Liliane® zouden verliezen, dat had ik wel verwacht. Vanaf de allereerste dag is het zichtbaar dat de kwaliteit van de villa-onderdelen subliem is. De mogelijkheden van dit speelmeubel zijn voor mijn werk vrijwel onbegrensd...". 

 
 

"Wat mij daarentegen in de praktijk wel zeer verrast heeft, is het feit dat ook volwassenen - vooral de moeders - enthousiast zijn en dikwijls hun spel met de PoppenVilla by Liliane® niet willen beëindigen. Ik overweeg nu om een modelbaan voor treinen te plaatsen, zodat de vaders tijdens de oudergesprekken daarmee kunnen spelen..."

 
 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 29 april 2014  
KINDEREN VERWERKEN TRAUMA'S  
   

Geertje Pinxten | coach voor leef- en leerproblemen | consultant voor de sociaal-emotionele groei van kinderen:

 

“Ik zie in mijn praktijk Geertje's Touch dat kinderen via spel met o.a. poppenkastpoppen, vingerpoppen en gewone speelpoppen, dieren en ander materiaal in mijn poppenhuisje en speelschooltje hun trauma's kunnen verwerken. Het is ook zeer goed inzetbaar in de onderbouw van de basisschool."

 
   

"Als oud kleuterjuf gun ik elke school, kinderpraktijk, en andere plekken waar kinderen nog mogen en kunnen spelen een PoppenVilla by Liliane® en ik wens haar veel succes. Er is veel speelwerk te verzetten.“

 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 13 maart  
PoppenVilla by Liliane® in spel-therapiekamer  
DE KINDERKLINIEK ALMERE  
   

De PoppenVilla by Liliane® wordt professioneel ingezet in de spel-therapiekamer van De Kinderkliniek in Almere.

 
 

De Kinderkliniek biedt poliklinische zorg en dagbehandeling aan kinderen en jongeren van 0 - 18 jaar. Medische, paramedische, niet-medische zorg en een kinder-GGZ voor psychische en sociale zorg. Samenwerking met externe specialistische zorgverleners, waaronder die van het AMC, WKZ, het VUmc, Sein en de Trappenberg. Uitgangspunt: 'Beter worden doe je thuis'.

 

Gerda De Boer | GZ- en kinder- en jeugdpsycholoog De Kinderkliniek: "De PoppenVilla by Liliane® stimuleert méér het fantasiespel bij kinderen dan een gewoon poppenhuis, zo is mijn ervaring. Onze professionals zetten de villa in voor de diagnostiek, om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te observeren en ten behoeve van specifieke aandachtsgebieden, zoals adhd en autisme. Tijdens de behandeling wordt de villa gebruikt voor vrij of directief spel."

 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 12 maart  
PoppenVilla by Liliane® ter ondersteuning van  
PSYCHOTHERAPIE OOSTENRIJK  
   

De PoppenVilla by Liliane® gaat het werk ondersteunen in twee praktijken van de Oostenrijkse kinder- en jeugdpsychotherapeut Thomas Mitrovits.

 
 

Mitrovits: "Looking for a therapeutic doll’s house - luckily I found your homepage and I’m very interested in your product - especially in the leading product line…".

 

Mitrovits' project 'Die Zauberwirkstatt' was in 2013 winnaar van Der Österreichische Kinderschutzpreis. Het initiatief richt zich voornamelijk op verlegen en | of gepeste kinderen en tieners die het moeilijk vinden om deel te nemen aan een groep en meestal worden aangeduid als 'eenlingen | buitenstaanders'.

 

Thomas Mitrovits: "Alles perfekt geklappt - sie steht und ist ein Highlight meiner Praxis - selbst Kollegen kommen neidisch und meinen soeine wollen sie auch;)".

 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 3 maart  
Marije Magito  
trainer/coach voor- en vroegschoolse educatie | kinderopvang  
A.I.T gecertificeerd VIB-er [video interactie begeleiding]  
directeur | eigenaar Het Jonge KInd Centrum Almere
 
POPPENVILLA VOOR VEEL GROTERE
HECHTINGS- EN
VERTROUWENSFUNCTIE
 

Magito: "Het voordeel van de PoppenVilla by Liliane® is dat, in tegenstelling tot een poppenhuis, er gespeeld kan worden met de eigen 'knuffel' / pop. Deze heeft voor kinderen vaak een veel grotere hechtings- en vertrouwensfunctie dan de poppetjes van een poppenhuis. Althans, ik zie kleuters wel met knuffels en poppen als "lieveling" slepen maar niet met een poppenhuispoppetje. Ofwel de pop/knuffel die met jou slaapt speelt een grote rol in je leven. Hoe mooi is het dan dat je er rollenspellen mee kunt uitspelen in een PoppenVilla by Liliane® waar ze in passen."

 

"Ik zeg poppenhuis eruit en als themahoek een heuse PoppenVilla by Liliane® hoek creëren."

 

"Ik kom de villa vaak tegen in de kinderopvang maar bijvoorbeeld ook in de spel-therapiekamer van De Kinderkliniek in Almere. Professionals erkennen de meerwaarde van deze villa en zijn razend enthousiast."

 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens 3 maart  
Françoise Vaartjes  
pedagogisch adviseur | werkbegeleider | kindercoach i.o.  
afstudeeronderwerp: Anders is ook gewoon - integratie van  
kwetsbare kinderen in de reguliere kinderopvang
 
POPPENVILLA STEUNT KINDEREN EN
THERAPEUTISCH WERK
 

Vaartjes: "De PoppenVilla by Liliane® vind ik een bijzonder initiatief! Een product, dat in de startfase is ingekocht binnen het reguliere [kinderopvang] circuit heeft nu zelfs zijn intrede heeft gedaan in het therapeutische circuit. Internationaal wordt met de villa [therapeutisch] werk gesteund."

 

"Als kindercoach i.o. geeft de volgende spreuk ook mijn visie weer: "Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen dan door een jaar met hem te praten" - Plato."

 

"De PoppenVilla by Liliane® biedt die uitdaging; door te spelen komen kinderen los, komt fantasie tot bloei en ontwikkeling tot leven. Drempels blijken niet meer die onoverkomelijke obstakels te zijn. Kinderen durven zich te geven, ingangen worden zichtbaar en de deuren tot contact gaan open. Zoals Liliane Limpens zelf zegt: "De groei van een boom gaat langzaam maar hij wordt uiteindelijk heel sterk"... 

 

"Respect voor de volharding en het doorzettingsvermogen van Liliane Limpens; door het geloof en het vertrouwen in de PoppenVilla by Liliane® is deze van onschatbare waarde geworden!"

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 3 februari 2014

 
Tyltylschool de Maasgouw Maastricht  
school voor meervoudig beperkte kinderen  
POPPENVILLA HANDZAAM VOOR  
KINDEREN MET BEPERKINGEN  
   

Orthopedagoge Rianne Close: "De mobiele PoppenVilla by Liliane® op kind hoogte en de handzame meubels zijn fantastisch voor onze meervoudig beperkte kinderen. Wat zullen met name ook de logopedistes blij zijn! Zij werken al heel lang met een klein poppenhuis met kleine popjes. De villa kunnen we ook inzetten in de onderwijsgroepen en ten behoeve van fysio- en ergotherapie."

 
   

"(Samen) spelen is zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, voor de verschillende ontwikkelingsdomeinen. Het gebruik van de PoppenVilla by Liliane® zal daar zeker een mooie bijdrage in kunnen leveren."

 
   

 
   

Een tyltylschool is een school die onderwijs biedt aan kinderen met meervoudige beperkingen, kinderen die zowel lichamelijk als verstandelijk beperkt zijn. Op tyltylschool de Maasgouw wordt vooral aandacht besteed aan het ontwikkelen van de redzaamheid van de leerling. Afhankelijk van de individuele capaciteiten worden de leerlingen voorbereid op een beschermde vorm van dagbesteding, meestal een activiteitencentrum. De dagbesteding kan gericht zijn op beleven, activeren of arbeidsmatige bezigheden. Net als op een mytylschool worden op een tyltylschool verschillende therapieën aangeboden tijdens de lessen, zodat de leerlingen daarvoor na schooltijd niet hoeven te reizen.

 
   
 
 
 

   
   
In nagedachtenis Irene Duijvestijn †  
   
door Liliane Limpens 15 januari  
PoppenVilla by Liliane® ten behoeve van psychotherapie  
Den Haag en Rottterdam  
POPPENVILLA PSYCHOTHERAPIE  
   

Irene Duijvestijn: "De PoppenVilla by Liliane® wordt professioneel gebruikt ter ondersteuning van psychotherapie voor kinderen en voor systemisch werk | familie-opstellingen ten behoeve van volwassenen."

 

Praktijk Irene Duijvestijn was gespecialiseerd in kindercoaching en -therapie en in lichaamsgerichte psychotherapie en supervisie voor volwassenen.

 
 
 
 

   
   
door Liliane Limpens  
ZEER GESCHIKT VOOR MEDISCHE  
KINDZORG  
   

Hoogleraar medische kinderpsychologie | incestdeskundige Wolters: "De kinderpsychiatrie maakt veel gebruik van poppenhuizen. Kinderen verwerken in het spel met de poppen [belastende] ervaringen. Ze laten hun poppen meemaken wat ze zelf wensen te ontwijken. De eigenschappen van de PoppenVilla by Liliane®,  het formaat, de duurzaamheid en de verrijdbaarheid, maken dit produkt geschikt voor ziekenhuizen, [medische] kinderdagverblijven en kinderrevalidatiecentra".

 
 
 
 

<<< Reviews 2013

>>> Reviews 2015

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
              <<< Reviews 2013