HOME VISIE MISSIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
        <<< Gezondheidszorg 2019            
 
     
 
 
 
     
 

Kinderartsen, -psychologen en -psychiaters gebruiken de PoppenVilla by Liliane® voor contactlegging en voor de observatie van het kind. En ten behoeve van diagnostiek, behandeling en de verwerking van een ziekenhuisopname en van eventuele traumatische ervaringen die gerelateerd zijn aan het ziekenhuis. Samen met de eigen pop of auto naar de dokter!

 
     
 

In de geestelijke gezondheidszorg wordt de PoppenVilla by Liliane® [spel-] therapeutisch ingezet, in het werken met kinderen, pubers en volwassenen [systemisch werk, familieopstellingen]. Een gezondheidszorgpsycholoog: ‘PoppenVilla by Liliane® goed voor beleving en behandeling'.

 
     
 

In de zorg voor kinderen met [meervoudige] beperkingen ondersteunt de PoppenVilla by Liliane® het werk van leerkrachten, orthopedagogen, revalidatie-experts, logopedisten, fysio- en ergotherapeuten. De mobiele villa op kindhoogte en het handzame formaat van de meubels zijn zo geschikt voor spel door kinderen met een minder verfijnde bewegingsmotoriek.

 
     
  PoppenVilla by Liliane®:  
 

.  Observatie van kinderen in hun eigen wereld, in hun eigen taal
.  Communicatie met kinderen [
met een visuele of gehoorbeperking]
.  Stimulering van spontane spraak
.  Contactlegging met lotgenoten en zorgpersoneel
.  Spel door kinderen met [meervoudige] beperkingen [handzaam formaat]
.  Voorbereiding van kinderen op operatie en herstel [rollenspel]
.  Stimulering van de sociaal-emotionele ontwikkeling
.  Ontspanning tijdens een medisch consult
.  Observatie interactie ouder - kind
.  Diagnostiek en behandeling

 
     
 
 

   
   

door Liliane Limpens 15 augustus 2020

 

Donatie

 

RONALD MCDONALD BOSHUUS & DOLLSVILLA

 

Schenking van de PoppenVilla aan Het Boshuus in Arnhem. vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

Suus Brands, manager: "De kinderen zijn er gek op! Wij willen de villa dolgraag houden en daarom op zoek naar een lieve sponsor die ons daarmee wil helpen." Die is gevonden! Marleen Wallerbosch van Wallerbosch Recruitment in Zutphen verwerft de PoppenVilla by Liliane® leading voor de revaliderende kinderen en hun broertjes en zusjes in Het Boshuus!

   
 
   

Margreet van Dodewaard, vrijwilliger van Het Boshuus: "Er kwam een klein meisje binnen dat slecht kon lopen, ze kwam van beneden, van de revalidatie- en therapie-oefenruimten. Daar vertoonde ze 'dwars gedrag'. Om even te ontspannen kwam ze naar boven, naar onze speelkamer. Direct toen ze de PoppenVilla zag, ging ze op haar knietjes zitten. Ze fleurde helemaal op en speelde heel lang met de villa. Toen ze vervolgens weer naar beneden moest, werd ze boos. De kinderen zijn sowieso helemaal weg van de PoppenVilla, het is het eerste waar ze naartoe lopen als ze de speelkamer binnenkomen!"

 
   

Elisjawâ Mens van Het Boshuus: "De jongens bespraken meteen welk verhaal ze konden spelen."

 
   
 
   

Ronald McDonald Boshuus Arnhem, holiday apartments for families with a care-intensive child [0 to 25 years old].

 
   
 
 
 

   
   

door RitzKids 13 juli 2020

 

RitzKidz nieuwe online onderneming

 

VIDEO POPPENVILLA BY LILIANE® LEADING

 

RitzKidz: "De DollsVilla by Liliane® Leading is een kindhoge poppenvilla die kinderen echt de ruimte geven om te spelen. Het grote formaat van de villa zorgt ervoor dat iedere bezoeker welkom is. Van knuffels tot barbiepoppen, iedereen kan zijn/haar plekje vinden in dit fantastische huis. Wie gaat er in jouw villa wonen?"

 

VIDEO POPPENVILLA BY LILIANE® LIGHT

RitzKidz: "De PoppenVilla van Liliane laat kinderen hun eigen stukje vastgoed beheren. De vierdimensionale poppenvilla kan vanuit alle kanten benaderd worden. Dit zorgt er voor dat alle spelende kinderen samen het verhaal vertellen. De villa brengt plezier gepaard met empathische ontwikkeling. Een echte must-have!"

 
18 juli 2020 Valerie van de Pas - concept RitzKidz:
Favoriete speelgoed van vroeger?

"Als ik terugdenk aan mijn favoriete speelgoed van vroeger is dat wel het Poppenhuis geweest waar ik vaak mee speelde als klein meisje met mijn zusjes en vriendinnetjes/vriendjes van school. Mijn grootouders hadden er vroeger altijd een thuis staan, waar ook zij weer als kind mee hebben gespeeld. Wij zijn thuis met 5 meiden dus je kan je wel voorstellen dat we er veel plezier van hebben gehad.

Heb z’n vermoeden dat ook de kinderen van nu helemaal in de wolken zullen zijn als ze er mee mogen spelen. Mij is verteld dat de eerste jaren van een kind de belangrijkste zijn voor de ontwikkeling. “Kind verteld het verhaal’’ Als het kind zijn fantasie kwijt kan leert het kind automatisch ook om samen te spelen met andere kinderen.

Dit poppenhuis van Liliane vind ik dan ook echt waanzinnig! Omdat wij geloven in missie en visie van @byliliane willen wij u als consument de kans geven om ze nu ook bij u in huis te plaatsen. We hebben 2 varianten: De Poppenvilla Leading & Dolls villa light!

Voor welke gaat u?"
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 28 mei 2020

 

SBO De Bonte Vlinder Den Haag

 

VILLA'S IN SPELKAMERS BASISSCHOLEN

 
   

“Door verschillende kinderen worden thema’s uitgespeeld in het bijna echte huis. Al een groot aantal jaren werk ik als speltherapeut met veel plezier met de PoppenVilla's in diverse spelkamers op basisscholen en in mijn spelpraktijk. De villa is zo'n waardevolle aanvulling op de inrichting van spelkamers.

 
   

Op de Paul Krugerschool gaf ik spelbegeleiding. Daar is de Spiegelkamer opgericht, een spelkamer in de basisschool, bedoeld om kinderen die door welke reden dan ook niet aan spelen toekomen, weer dat te laten doen waar ze van oorsprong het beste in zijn: SPELEN. Kinderen spelen er nog steeds met veel plezier in en mee.

 
   

Nu werk ik als speltherapeut voor SBO de Bonte Vlinder in Den Haag, waar ik ook een PoppenVilla gebruik in mijn spelkamer voor de onderbouw, zo fijn. De nieuwe PoppenVilla zal in gebruik worden genomen in de tweede schoollocatie, voor de bovenbouwgroepen. Daar miste ik 'm zo!".

 
   

Update 9 juni 2020

 

"Wat een feest om de PoppenVilla in elkaar te zetten, alles past, alles doet het, superkwaliteit. De villa staat in de spelkamer! Een jongen uit groep 8 reageerde met: "Zo groot! Zo echt! Zo jammer dat ik naar een andere school ga!" (na de vakantie naar het voortgezet onderwijs). De villa is zorgvuldig ingericht door een meisje uit dezelfde groep, goed nagedacht over het plaatsen van de meubels, poppen kregen feestkleding en de vrouwen hakken aan, want er is een nieuw huis, feest! Morgen hangen we slingers in het huis (eerst maken). Wij zijn erg blij met de PoppenVilla."

 
   

Elly Mos - Speltherapeut speciaal basisonderwijs, voormalige

 

leerkracht | Spelpraktijk Nautilus

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 28 februari 2020

 

Elkerliek Ziekenhuis Helmond

 

POPPENVILLA IN HELMONDS ZIEKENHUIS

 

"De medisch pedagogisch zorgverleners zijn zeer enthousiast over de PoppenVilla. Eén van hen heeft vorig jaar ook in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop gewerkt, ze heeft gezien hoe deze daar gebruikt en gewaardeerd wordt. Zojuist heb ik één van onze kinderpsychologen gesproken, zij is net als onze medisch pedagogisch zorgverleners heel enthousiast hierover."

 

Helma Hertenberg - afdelingsmanager Kind & Jeugd Elkerliek ziekenhuis Helmond.

 
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 6 februari 2020

 

Youké Hilversum pleegzorgorganisatie

 

POPPENVILLA VOOR PROFESSIONALS

 

“De PoppenVilla’s kunnen erg helpend zijn in de begeleide omgangsruimte waar kinderen samen zijn met hun ouders maar ook tijdens de traumabehandeling. We zijn een pleegzorgaanbieder met een ruim aanbod in het begeleiden van de gezinnen en de pleegkinderen.”

 

Cindy Albers–van Nispen | Ambulant Hulpverlener. Pleegzorg [expertiselijn (tijdelijk) wonen, opgroeien en behandelen] en Clash [expertiselijn hechting en trauma] - Youké Hilversum.

 
 
 

Youké: sterke jeugd. Voor specialistische hulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en aan hun ouders in 38 Nederlandse gemeenten. Hulpaanbod: Goede start voor baby’s, peuters, kleuters en ouders; Gedrags- en ontwikkelingsvragen bij jonge kinderen; Meekomen op school; Omgaan met autisme; omgaan met een traumatische ervaring; Een moeilijke scheiding [voorkomen]; Thuis opvoeden; Thuis wonen lukt niet meer; Een crisis.

 
 

  Back to Top

 
 

<<< Reviews 2019

>>> Locaties

 
 
     
     
 
HOME VISIE MISSIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
        <<< Gezondheidszorg 2019