Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Bestelmodules Leveranciers Nieuws In de media Reviews Contact
 
 
        <<< Zorg 2020              
 
     
 
 
 
PoppenVilla by Liliane® in ziekenhuizen, revalidatiecentra, huisarts- / therapie-praktijken 2021
 

 
   
   

door Liliane Limpens 21 december 2021

 

ZUYDERLAND MEDISCH CENTRUM & VILLA

 
 

Gezondheidszorgpsychologen van de afdeling Klinische en Medische Psychologie Kind en Jeugd van het zuid-Limburgse ziekenhuis Zuyderland MC gebruiken de PoppenVilla in hun professionele werk. En wellicht rijdt de villa af en toe naar het Medisch Pedagogisch Team van Kindergeneeskunde...

 
 

Kinderen komen bij de medische psychologie terecht bijvoorbeeld met psychosomatische problemen of lichamelijk onverklaarde problemen; met ontwikkelingsproblemen of verworven hersenletsel. Daarnaast wordt ondersteuning geboden aan kinderen (en hun ouders) met ernstige en vaak chronische lichamelijke ziekten, waarbij ziektebeloop en therapietrouw ongunstig beďnvloed worden door gedrag of leefstijl.

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 30 november 2021

 

INGEBRUIKNAME VILLA VIECURI VENLO

 

 

Ook de vakgroep van de afdeling Kindergeneeskunde van VieCuri Medisch Centrum Venlo is enthousiast over de PoppenVilla!

 

De kinderartsen kunnen de villa goed gebruiken ter stimulering van het contact tussen ouders/verzorgers en kinderen tijdens het bezoek aan hun polikliniek of de kinderafdeling. #familycenteredcare

 
 

Kindergeneeskunde VieCuri werkt intensief samen met zowel het Academisch ziekenhuis Maastricht als het Radboud ziekenhuis Nijmegen.

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 22 november 2021

 

POPPENVILLA IN IJSSELLAND ZIEKENHUIS

 

 

 

Een PoppenVilla is vandaag om 10:26 uur afgeleverd op de afdeling Kindergeneeskunde van het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. De tien kinderartsen en het team Medisch Pedagogisch Zorgverleners gaan de villa aanbieden aan hun kinderen-bezoekers. De zorg voor vrouw en kind is er een prioriteit.

 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 18 november 2021

 

POPPENVILLA IN LUMC CURIUM

 

 

Het Academisch Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum verwelkomt de PoppenVilla by Liliane®.

 

'We zijn er voor gezinnen met kinderen met psychische problemen. Problemen die er vaak al langer zijn en zo erg zijn dat het kind vastloopt.'

 
 

Kinder- en Jeugdpsychiater Robert Vermeiren is bij Curium subafdelingshoofd en tevens hoofd van de afdeling Onderzoek en Onderwijs.

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 13 november 2021

 

POPPENVILLA IN ZIEKENHUIZEN

 

 

Inmiddels gebruiken 153 ziekenhuizen en andere locaties in de gezondheidszorg met enthousiasme de PoppenVilla by Liliane®. Verpleegkundigen, kinderartsen en psychologen praten door middel van rollenspel een stuk gemakkelijker met kinderen! Dat gaat ook op voor het observeren, omdat kinderen spontaan opgaan in fantasiespel.

 
 

Diversiteits-poppen van Coloured Goodies Amsterdam, poppen met een kleur en met Vitiligo, Albinisme en het Down syndroom.

 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 10 november 2021

 

POPPENVILLA IN HET DROOMHUIS VAN

 
CITYKIDS ROTTERDAM

 

Kinderen in Het Droomhuis kunnen nu čxtra fijn gaan dromen, want hun eigen droomvilla komt eraan! Het nieuwe multidisciplinaire kinderbehandelcentrum voor de regio Rotterdam is een initiatief van CityKids en Stichting De Kinderzorg Kliniek. Voor chronisch zieke kinderen en kinderen met meervoudige beperkingen, autisme, aangeboren afwijkingen, voedingsproblemen, excessief huilgedrag, regulatie en slaapproblemen.

 

“Deze kinderen moeten kunnen dromen van hun toekomst én het moet een fantastisch huis worden waar kinderen zich thuis voelen en op ontdekkingsreis kunnen gaan.” - Nicoline van Rappard, project manager CityKids.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 2 september 2021

 

POPPENVILLA ONDERSTEUNT BEGELEIDE

 
OMGANG [PLEEG] KINDEREN EN HUN OUDERS
 

Evitaa in Ochten verwerft de PoppenVilla by Liliane® voor de begeleide omgang tussen kinderen in pleeggezinnen en hun ouders. De zorgverleners werken er autonoom en bewust vanuit eigen normen en waarden.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 31 juli 2021

 

VILLA IN HET OUDSTE NL ZIEKENHUIS

 

 

De PoppenVilla by Liliane® is blij om haar meerwaarde te kunnen laten zien aan de kinderen en professionals op de kinder- en jeugdafdeling van het alleroudste ziekenhuis van Nederland, het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 23 april 2021

 

STREEKZIEKENHUIS KONINGIN BEATRIX

 
WINTERSWIJK WERKT MET POPPENVILLA

 

"De PoppenVilla is heel bruikbaar voor onze kind- en jongerenafdeling en tevens voor de kinderpolikliniek van de kinderartsen en voor de afdeling orthopedagogiek."

 

Cocky van Mourik - urotherapeute, medisch pedagogisch zorgverlener Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 21 april 2021

 

POPPENVILLA IN DEVENTER ZIEKENHUIS

 
- KINDERGENEESKUNDE

 

In Deventer treffen kinderen de PoppenVilla aan in de speelkamer van de kinderafdeling: "Daar komt de villa heel mooi tot haar recht".

 

Anke Oudsen-Kraaijenzank - activiteitenbegeleidster Kind en Jeugdafdeling Deventer ziekenhuis.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 21 april 2021

 

POPPENVILLA IN HET TJONGERSCHANS

 
ZIEKENHUIS HEERENVEEN - VROUW,
MOEDER EN KIND CENTRUM

 

"Wij zouden graag een poppenvilla op onze afdeling gaan gebruiken. Hij ziet er echt super leuk uit en is erg geschikt om een bijdrage te leveren aan het verwerken van een ziekenhuisopname. Doordat hij op wielen staat kan hij dus ook verplaatst worden tussen de kinderafdeling, kinderpoli en kinderpsychologie dus multi-inzetbaar."

 

Regina Liekelema - Medisch Pedagogisch Zorgverlener van de Kinder- en Jeugdafdeling van het Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 20 april 2021

 

POPPENVILLA IN HET LANGELAND

 

ZIEKENHUIS ZOETERMEER

 

Kinderarts Naomi Hompes- de Jong: "De kinderafdeling van het LangeLand Ziekenhuis heeft 25 bedden waarbij de meeste patiënten qua leeftijd 4 jaar of jonger zijn. Hoe leuk zou het voor deze kinderen zijn om dan met een poppenhuis te kunnen spelen."

 
 
 
 
 

   
   

door NVK 15 april 2021

 

POPPENVILLA'S VOOR KINDERAFDELINGEN

 

 

Online nieuws en nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde:

 

De PoppenVilla by Liliane® is een uniek initiatief van ontwerper Liliane Limpens: een woning op wielen voor grote poppen (30 cm) en hun auto’s.

 

De PoppenVilla kan worden gebruikt voor contactlegging en observatie van het kind. Samen met de eigen pop of auto naar de dokter! Samen met de eigen pop of auto naar de dokter! Al meer dan 60 ziekenhuizen hebben dankzij een vaste donateur geheel kosteloos en belangeloos een PoppenVilla (met een waarde van ruim 2000 euro) mogen ontvangen.

 
Voor dit jaar kunnen nog aanvragen worden ingediend: liliane@dollsvilla.com
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 9 april 2021

 

INGEBRUIKNAME POPPENVILLA ZIEKENHUIS

 

RIVIERENLAND TIEL - KINDERAFDELING

 

Kinderarts Illy van het Ziekenhuis Rivierenland enthousiast over de speltherapeutische waarde van de PoppenVilla op zijn kinderafdeling in Tiel!

 

Károly Illy - Kinderarts en President Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)

 

 

 
 
 
 

   
   

door Nicky Damhuis en Mariska Taale 8 april 2021

 

KINDERGENEESKUNDE ZIEKENHUIS DEN

 

HELDER EN DE POPPENVILLA

 

"Wij als medisch pedagogisch zorgverleners werden direct enthousiast door de mogelijkheden die de DollsVilla voor ons en de kinderen op de kinderafdeling van het Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zullen bieden."

 

"De poppenvilla zal een mooie bijdrage leveren aan verschillende observatiemomenten van zieke kinderen tijdens hun ziekenhuisopname, zoals de ouder-kind interactie, kind-kind interactie, het verhelderen van de hulpvragen en het in kaart brengen van verschillende problematiek."

 
Nicky Damhuis en Mariska Taale - Medisch pedagogisch zorgverleners Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder.
 
 

"Wij hebben dit veel te leuke poppenhuis gekregen van @dollsvilla! De kinderen op onze afdeling gaan dit fantastisch vinden. Hartstikke bedankt!" Kinderafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder op Instagram 13 april 2021.

 

De topklinische Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel.

 
 
 
 

   
   

door Renée van Kessel-van Maren 7 april 2021

 

POPPENVILLA VOOR KINDEREN IN DE

 

REVALIDATIE

 

"Een online bericht van Kind en Ziekenhuis attendeerde me op de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane® ten behoeve van kinderen in de gezondheidszorg."

 

 

"In Hilversum bij MEREM kunnen ze goed gebruik maken van de PoppenVilla, zowel bij de kleuterklassen van de mytylschool, als bij de Therapeutische Peutergroepen [TPG]. Alle mensen die er werken zijn ontzettend lief voor de kinderen en de TPG en het team van MEREM doen fantastisch werk. MEREM heeft onze zoon Seppe zo goed geholpen!".

 
Renée van Kessel-van Maren, moeder van Seppe.
 
 

Merem is een diagnostisch expertisecentrum voor medisch specialistische (long)revalidatie in Hilversum.

 
 
 
 

   
   

door Kind & Ziekenhuis Facebook 26 maart 2021

 

DONATIE POPPENVILLA VOOR KINDEREN IN 

 

ZIEKENHUIZEN

Ook in 2021 kunnen Nederlandse ziekenhuizen in aanmerking komen voor de schenking van een PoppenVilla by Liliane®, ten behoeve van kinderen die naar het ziekenhuis komen voor een consult of een opname. Meer informatie over de PoppenVilla in de gezondheidszorg vind je via de link.

 

Aanvragen voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane® ten behoeve van kinderen in jouw ziekenhuis kun je richten aan: DollsVilla Global BV, Liliane Limpens [ontwerper] liliane@dollsvilla.com T 020 7370079.

 
horizontal-spacing: 0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px; -webkit-text-decorations-in-effect: none; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0">
 

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kind- en gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders.

 
 

  Back to Top

 
 

<<< Reviews 2020

>>> Reviews 2022

 
 
     
     
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Bestelmodules Leveranciers Nieuws In de media Reviews Contact
 
 
        <<< Zorg 2020