Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Bestelmodules Leveranciers Nieuws In de media Reviews Contact
 
 
        <<< Zorg 2020              
 
     
 
 
 
PoppenVilla by Liliane® in ziekenhuizen, revalidatiecentra, huisarts- / therapie-praktijken 2021
 

   
   

door Liliane Limpens 2 september 2021

 

POPPENVILLA ONDERSTEUNT BEGELEIDE

 
OMGANG [PLEEG] KINDEREN EN HUN OUDERS
 

Evitaa in Ochten verwerft de PoppenVilla by Liliane® voor de begeleide omgang tussen kinderen in pleeggezinnen en hun ouders. De zorgverleners werken er autonoom en bewust vanuit eigen normen en waarden.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 31 juli 2021

 

VILLA IN HET OUDSTE NL ZIEKENHUIS

 

 

De PoppenVilla by Liliane® is blij om haar meerwaarde te kunnen laten zien aan de kinderen en professionals op de kinder- en jeugdafdeling van het alleroudste ziekenhuis van Nederland, het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 23 april 2021

 

STREEKZIEKENHUIS KONINGIN BEATRIX

 
WINTERSWIJK WERKT MET POPPENVILLA

 

"De PoppenVilla is heel bruikbaar voor onze kind- en jongerenafdeling en tevens voor de kinderpolikliniek van de kinderartsen en voor de afdeling orthopedagogiek."

 

Cocky van Mourik - urotherapeute, medisch pedagogisch zorgverlener Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 21 april 2021

 

POPPENVILLA IN DEVENTER ZIEKENHUIS

 
- KINDERGENEESKUNDE

 

In Deventer treffen kinderen de PoppenVilla aan in de speelkamer van de kinderafdeling: "Daar komt de villa heel mooi tot haar recht".

 

Anke Oudsen-Kraaijenzank - activiteitenbegeleidster Kind en Jeugdafdeling Deventer ziekenhuis.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 21 april 2021

 

POPPENVILLA IN HET TJONGERSCHANS

 
ZIEKENHUIS HEERENVEEN - VROUW,
MOEDER EN KIND CENTRUM

 

"Wij zouden graag een poppenvilla op onze afdeling gaan gebruiken. Hij ziet er echt super leuk uit en is erg geschikt om een bijdrage te leveren aan het verwerken van een ziekenhuisopname. Doordat hij op wielen staat kan hij dus ook verplaatst worden tussen de kinderafdeling, kinderpoli en kinderpsychologie dus multi-inzetbaar."

 

Regina Liekelema - Medisch Pedagogisch Zorgverlener van de Kinder- en Jeugdafdeling van het Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 20 april 2021

 

POPPENVILLA IN HET LANGELAND

 

ZIEKENHUIS ZOETERMEER

 

Kinderarts Naomi Hompes- de Jong: "De kinderafdeling van het LangeLand Ziekenhuis heeft 25 bedden waarbij de meeste patiënten qua leeftijd 4 jaar of jonger zijn. Hoe leuk zou het voor deze kinderen zijn om dan met een poppenhuis te kunnen spelen."

 
 
 
 
 

   
   

door NVK 15 april 2021

 

POPPENVILLA'S VOOR KINDERAFDELINGEN

 

 

Online nieuws en nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde:

 

De PoppenVilla by Liliane® is een uniek initiatief van ontwerper Liliane Limpens: een woning op wielen voor grote poppen (30 cm) en hun auto’s.

 

De PoppenVilla kan worden gebruikt voor contactlegging en observatie van het kind. Samen met de eigen pop of auto naar de dokter! Samen met de eigen pop of auto naar de dokter! Al meer dan 60 ziekenhuizen hebben dankzij een vaste donateur geheel kosteloos en belangeloos een PoppenVilla (met een waarde van ruim 2000 euro) mogen ontvangen.

 
Voor dit jaar kunnen nog aanvragen worden ingediend: liliane@dollsvilla.com
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 9 april 2021

 

INGEBRUIKNAME POPPENVILLA ZIEKENHUIS

 

RIVIERENLAND TIEL - KINDERAFDELING

 

Kinderarts Illy van het Ziekenhuis Rivierenland enthousiast over de speltherapeutische waarde van de PoppenVilla op zijn kinderafdeling in Tiel!

 

Károly Illy - Kinderarts en President Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)

 

 

 
 
 
 

   
   

door Nicky Damhuis en Mariska Taale 8 april 2021

 

KINDERGENEESKUNDE ZIEKENHUIS DEN

 

HELDER EN DE POPPENVILLA

 

"Wij als medisch pedagogisch zorgverleners werden direct enthousiast door de mogelijkheden die de DollsVilla voor ons en de kinderen op de kinderafdeling van het Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zullen bieden."

 

"De poppenvilla zal een mooie bijdrage leveren aan verschillende observatiemomenten van zieke kinderen tijdens hun ziekenhuisopname, zoals de ouder-kind interactie, kind-kind interactie, het verhelderen van de hulpvragen en het in kaart brengen van verschillende problematiek."

 
Nicky Damhuis en Mariska Taale - Medisch pedagogisch zorgverleners Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder.
 
 

"Wij hebben dit veel te leuke poppenhuis gekregen van @dollsvilla! De kinderen op onze afdeling gaan dit fantastisch vinden. Hartstikke bedankt!" Kinderafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder op Instagram 13 april 2021.

 

De topklinische Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel.

 
 
 
 

   
   

door Renée van Kessel-van Maren 7 april 2021

 

POPPENVILLA VOOR KINDEREN IN DE

 

REVALIDATIE

 

"Een online bericht van Kind en Ziekenhuis attendeerde me op de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane® ten behoeve van kinderen in de gezondheidszorg."

 

 

"In Hilversum bij MEREM kunnen ze goed gebruik maken van de PoppenVilla, zowel bij de kleuterklassen van de mytylschool, als bij de Therapeutische Peutergroepen [TPG]. Alle mensen die er werken zijn ontzettend lief voor de kinderen en de TPG en het team van MEREM doen fantastisch werk. MEREM heeft onze zoon Seppe zo goed geholpen!".

 
Renée van Kessel-van Maren, moeder van Seppe.
 
 

Merem is een diagnostisch expertisecentrum voor medisch specialistische (long)revalidatie in Hilversum.

 
 
 
 

   
   

door Kind & Ziekenhuis Facebook 26 maart 2021

 

DONATIE POPPENVILLA VOOR KINDEREN IN 

 

ZIEKENHUIZEN

Ook in 2021 kunnen Nederlandse ziekenhuizen in aanmerking komen voor de schenking van een PoppenVilla by Liliane®, ten behoeve van kinderen die naar het ziekenhuis komen voor een consult of een opname. Meer informatie over de PoppenVilla in de gezondheidszorg vind je via de link.

 

Aanvragen voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane® ten behoeve van kinderen in jouw ziekenhuis kun je richten aan: DollsVilla Global BV, Liliane Limpens [ontwerper] liliane@dollsvilla.com T 020 7370079.

 
horizontal-spacing: 0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px; -webkit-text-decorations-in-effect: none; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0">
 

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kind- en gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders.

 
 

  Back to Top

 
 

<<< Reviews 2020

>>> Locaties

 
 
     
     
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Bestelmodules Leveranciers Nieuws In de media Reviews Contact
 
 
        <<< Zorg 2020