Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
              <<< Reviews 2021        
 
 
     
 
 
 
PoppenVilla by Liliane® in ziekenhuizen, revalidatiecentra, huisarts- / therapie-praktijken 2022
 

 

   
   

door Liliane Limpens 7 november 2022

 

MEDISCHE PSYCHOLOGIE ANNA ZIEKENHUIS

 
GELDROP GAAT MET POPPENVILLA WERKEN  
 

Sinds april 2018 doet de PoppenVilla 'dienst' op de afdeling Kindergeneeskunde [spelpedagogiek] van het Anna ziekenhuis Geldrop. Om kinderen te begeleiden voor en tijdens een opname, en gedurende hun poliklinische bezoeken.

 

Karin Zoon-van Goch, medisch pedagogisch zorgverlener op 7 november 2022: "Nog steeds zijn we erg blij dat we al een aantal jaren geleden de PoppenVilla van Liliane hebben mogen ontvangen. Vrijwel dagelijks wordt er door kinderen en vaak meerdere kinderen tegelijk, gebruik van gemaakt. Een mooi afgewerkte, degelijke PoppenVilla. Afgelopen week ook weer beaamd door ons facilitair bedrijf, die na een aantal jaren intensief gebruik, nu pas een wieltje heeft moeten vast zetten. Kortom; een blikvanger in de spelkamer op onze kinder- en jeugdafdeling van het Anna ziekenhuis."

 

Vanaf november 2022 zal het team van de polikliniek Medisch psychologen van het Anna ziekenhuis ook gaan werken met de PoppenVilla, ter ondersteuning van observaties, diagnostiek en behandeling.

 
 
   
 
 
 

 
   
   

door Maasziekenhuis Pantein Jopie Konijn Instagram 5 november 2022

 
POPPENVILLA IN MAASZIEKENHUIS
PANTEIN

Vanaf 28 oktober 2022 beschikt de afdeling Kindergeneeskunde van het Maasziekenhuis van de Pantein Zorggroep in Beugen over een PoppenVilla by Liliane®.

 

Jopie Konijn van de kinderafdeling: "De villa wordt gebruikt als een communicatie- en een observatiemiddel en als ondersteuning bij behandelingen."

 
To house their most important emotions.
 
 
 
 
 

 
   
   

door Ziekenhuis Amstelland op Instagram 4 november 2022

 
POPPENVILLA IN AMSTELVEEN -
ZIEKENHUIS AMSTELLAND
"JAAAAA‼ Wij hebben sinds kort de PoppenVilla van Liliane op de afdeling staan. Onze Medisch Pedagogische Zorg en de klinisch kinderpsycholoog zijn erg enthousiast!"
 

"Wij kunnen dit poppenhuis gebruiken voor observatie en om contact te leggen met het kind. Ook kan de PoppenVilla een bijdrage leveren aan diagnostiek en behandeling en aan de verwerking van een ziekenhuisopname."

 

"Soms is het moeilijk voor kinderen om te verwoorden wat ze hebben meegemaakt, maar ze kunnen het in hun spel naspelen en daar is de PoppenVilla een uitstekend hulpmiddel voor. Zo kunnen ze mogelijk traumatische ervaringen die verband houden met het ziekenhuis verwerken."

 

#ziekenhuisamstelland #kinderafdeling #kindergeneeskunde #neonatologie #kinderverpleegkundige #dollsvilla #verwerken #donatie #kinderspel

 

Anouk van der Lee, teammanager kindergeneeskunde Ziekenhuis Amstelland Amstelveen.

 
To house their most important emotions.
 
 
 
 
 

 
   
   

door Lisa Zwanenburg op Instagram - HMC Westeinde 1 november 2022

 
MONTAGE POPPENVILLA DOOR HAAGLANDEN
MEDISCH CENTRUM WESTEINDE DEN HAAG

"Dit prachtige poppenhuis wordt ingezet voor spel, ter afleiding, ter observatie van het kind, ter verwerking van de ziekenhuisopname en eventuele traumatische ervaringen die gerelateerd zijn aan het ziekenhuis." #traumareductie #stressreductie #angstreductie #verwerken

 

Lisa Zwanenburg | medisch-pedagogisch zorgverlener van het Moeder- en Kind Centrum HMC Westeinde ziekenhuis Den Haag

 
To house their most important emotions.
 
 

Video DollsVilla HMC Westeinde Hospital TheHague

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 30 oktober 2022

 
VILLA GEARRIVEERD IN HET MÁXIMA
MEDISCH CENTRUM

"Wat geweldig, alleen al om alle dozen uit te pakken! Zodra we de villa in elkaar hadden gezet en naar de speelkamer hadden gereden, werd er direct enthousiast gereageerd door de kinderen. Terwijl ik met mijn collega zat te bedenken of we nog wat kleine keukenspulletjes moesten komen voor de villa kwam er een meisje aan zetten met een pannetje van de speelkeuken en zette die op het fornuis van de poppenvilla. Geweldig hoe creatief en komisch zo’n grote pan op het fornuisje! Verder wordt er natuurlijk veel verbouwd door de kinderen. Zo treffen we soms de wc in de woonkamer en de douche in de keuken. Waarom ook niet?"

 

Eva van der Horst-Gerits Pedagogisch hulpverlener Kindergeneeskunde Vrouw Moeder Kind-centrum Máxima Medisch Centrum Veldhoven

 
To house their most important emotions.
 
 
 
 
 

 
   
   

door het Kinderbrandwondencentrum RKZ Beverwijk 25 oktober 2022

 
POPPENVILLA 5½ JAAR IN HET
KINDERBRANDWONDENCENTRUM RKZ

Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk, het Kinderbrandwondencentrum op Instagram: "In de speelkamer staat o.a. een mega groot poppenhuis. Zo groot dat je er met je eigen knuffel of pop in kan spelen. In de poppenvilla is een keuken, een huiskamer, er zijn slaapkamers etc. Veel patiënten bij ons op de afdeling lopen hun brandwonden op in de keuken of in de huiskamer.

Kinderen kunnen als ze willen hun eigen ongeluk na spelen. Dit verwerkingsspel kan o.a. helpen het ongeval een plekje te geven. Een kind geeft zelf aan wat hij wel en niet wilt spelen. Dit jongetje zat helemaal in zijn spel en vergat daarbij even alles om zich heen."

 
To house their most important emotions.
 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 24 oktober 2022

 
POPPENVILLA BIJ GGZ NOORD-HOLLAND-
NOORD: ALKMAAR EN HOORN

"De directie heeft zich zeer enthousiast uitgelaten over de prachtige poppenvilla’s. Zoals ik begreep is er ook al gesproken over de waarde die het kan hebben voor de jongste kinderen die wij hier in behandeling hebben in ons expertisecentrum “Het jonge kind”.

 

"Gecombineerd met het feit dat wij steeds meer doorontwikkelen in gezinsgerichte aanpak, zoals het behandelen van trauma voor kinderen onder de 12 (en hun ouders), kunnen wij de poppenvilla een mooie plek geven in onze behandelingen. Ik las de positieve reviews op de website van andere gebruikers in de gezondheidssector en wij zouden dan ook zeer vereerd zijn om ook gebruik te kunnen maken van een poppenvilla binnen de specialistische GGZ. Voor o.a. diagnostiek maar zeker ook in traumaverwerking."

 

Astrid Schipper, directieadviseur GGZ Noord-Holland-Noord Jeugd & Gezin.

 
To house their most important emotions.
 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 10 oktober 2022

 
KINDERAFDELING VAN HET BOVENIJ
ZIEKENHUIS VERWELKOMT DE POPPENVILLA
 

Medisch pedagogisch zorgverlener van de kinderafdeling van het BovenIJ ziekenhuis Amsterdam: "Het team is erg enthousiast; de PoppenVilla is een mooie toevoeging aan onze afdeling."

 
To house their most important emotions.
 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 8 september 2022

 
VILLA IN 166 ZIEKENHUIZEN EN GGZ'S
 

Zorgprofessionals in 166 ziekenhuizen en GGZ locaties gebruiken de PoppenVilla dagelijks in hun werk, voor observatie, contactlegging en behandeling. De villa is zelfs actief in het SickKids Hospital in Toronto!

 
To house their most important emotions.
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 4 april 2022

 

RONALD MCDONALD BOSHUUS & DOLLSVILLA

 

Wat betekent het Boshuus voor ouders van een ziek of zorgintensief kind? Waarom is het vakantiehuis in Arnhem zo belangrijk? En wat beweegt ondernemers om al jaren het Ronald McDonald Boshuus te steunen als lid van de Business Breakfast Club? Een uitzending op Vimeo.

   
 
 

Ronald McDonald Boshuus Arnhem, holiday apartments for families with a care-intensive child [0 to 25 years old].

 
   
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 8 februari 2022

 

POPPENVILLA ONDERSTEUNT DIAGNOSTIEK

 

Bennie Versluijs, Kinder en Jeugdpsychiatrie Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en Kindergeneeskunde Alrijne ziekenhuis Leiden:

 

"Ik heb tijdens mijn tijd bij de kinderpsychiatrie in het Erasmus MC vaak gebruik gemaakt van de PoppenVilla bij de diagnostiek van mijn patiëntjes. Met name voor het onderzoeken of kinderen familiaire relaties konden herkennen en of ze in staat waren om te komen tot fantasiespel. De villa is een heel leuk en nuttig hulpmiddel!"

 
   
 
 
 
 
 

 
   
   

by Liliane Limpens January 17, 2022

 

DOLLSVILLA IN ROTTERDAM HOSPITAL

 
 

The DollsVilla supports the professional work of the Mother and Child Center of the Ikazia Hospital in Rotterdam. The center works family and development-oriented. If it is medically possible, mother and child stay together 24 hours a day.

 

All care relating to [expectant] mothers, newborns and children is bundled here: the birth center, obstetrics, neonatology, the pediatric department, gynaecology and pediatrics outpatient clinics.

 

 

The name Ikazia is an abbreviation of InterKerkelijke Actie Ziekenhuis in Aanbouw, a foundation that has long campaigned for the construction of the hospital in the 1960s.

 
 
 
 

<<< Reviews 2021

>>> Reviews 2023

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
              <<< Reviews 2021