Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Geriatrie Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
            <<< Reviews 2022          
 
 
     
 
 
 
PoppenVilla by Liliane® in ziekenhuizen, revalidatiecentra, huisarts- / therapie-praktijken 2023
 
   
   

door Liliane Limpens 23 mei 2023

 
POPPENVILLA'S NAAR GGZ WNB
 

Drie PoppenVilla’s zijn vandaag vertrokken naar de poliklinische behandelcentra van GGZ Westelijk Noord-Brabant. Zij zullen op de twee spel-/behandelkamers in Bergen op Zoom en Roosendaal het werk gaan ondersteunen van psycho- en speltherapeuten, GZ- en klinisch psychologen, ten behoeve van jonge kinderen.

 

Ook gaat een PoppenVilla proberen om haar waarde te tonen op de intensieve deeltijdbehandeling. ‘Deeltijd’ betekent dat de kinderen thuis wonen, op hun eigen school onderwijs volgen en twee dagen per week [onder schooltijd] behandeling krijgen bij GGZ WNB.

 

De kinderen kunnen te maken hebben met ontwikkelingsproblemen en/of psychiatrische problematiek en die op meerdere terreinen vastlopen [thuis, school, vrije tijd]. Ouders volgen ouder-kind therapie en systeemtherapie op de locatie van de deeltijdbehandeling.

 
To house their most important emotions.
   
 
   
 
 
 
   
   

door Liliane Limpens 25 april 2023

 
POPPENVILLA IN GEBRUIK GGZ NOORD-
HOLLAND-NOORD: ALKMAAR EN HOORN
 

"Het huis wordt prachtig gevonden! Kleine kinderen willen er zelfs het liefste inkruipen, dat hebben we meerdere keren meegemaakt. Bij GGZ poli Hoorn heeft de PoppenVilla een prominente plek gekregen midden in de wachtkamer. Kindertherapeut: “Iedere keer als ik een cliëntje ophaal uit de wachtkamer, wordt er mee gespeeld” #mooiefunctie.

 
Infant Mental Health team, Astrid Schipper, directieadviseur GGZ Noord-Holland-Noord Jeugd & Gezin.
 
To house their most important emotions.
   
 
   
 
 
 
   
   

door Liliane Limpens 25 maart 2023

 

SLINGELAND ZIEKENHUIS KINDERAFDELING

 
 

En nu is het Doetinchemse ziekenhuis Slingeland aan de beurt om de PoppenVilla te gaan inzetten voor haar werk binnen de kindergeneeskunde!

 

De PoppenVilla op wielen, met voetremmen, kan gemakkelijk verplaatst worden, van de kinderafdeling naar de polikliniek en naar de spelkamer en zelfs naar de ziekenhuiskamer van een kind! Dankzij de hoogte kan deze er dan vanuit bed mee aan de slag.

 
To house their most important emotions.
   
 
   
 
 
 
   
   

door Liliane Limpens 1 maart 2023

 

KINDERGENEESKUNDE PANTEIN ZIEKENHUIS

 
 

Het Maasziekenhuis Pantein in Beugen [Noord-Brabant] dankt op originele wijze voor de schenking van een PoppenVilla voor haar afdeling Kindergeneeskunde:

 
"Wat 'n Verrassend Geschenk..... die prachtige PoppenVilla, een juweel in onze speelkamer. Dank jullie wel!!! Een mooi bericht geeft zo'n helpend gevoel ❤❤ ".
 
"Het is zoveel méér dan 'n Gouden Hand ❤❤
Het is verwarmend & Super Cool! Jopie Konijn & Maatjes."
 
To house their most important emotions.
   
 
   
 
 
 
   
   

door Liliane Limpens 20 februari 2023

 

POPPENVILLA IN TREANT ZIEKENHUIZEN

 
 

De medisch pedagogische zorgverleners van de afdelingen Kindergeneeskunde van het Treant Scheper ziekenhuis Emmen en van het Treant Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen starten met verve de inzet van de PoppenVilla.

 

De genderneutrale PoppenVilla stimuleert in de gezondheidszorg de communicatie tussen kind en volwassene[n] en draagt bij aan de observatie, diagnostiek en behandeling.

 
To house their most important emotions.
 
   
 
 
 
   
   

by Liliane Limpens January 31, 2023

 

DUTCH ECONOMIC MISSION TO FRANCE

 
 

En daar presenteert de 12e Economische Missie van DollsVilla Global BV zich, dit keer naar Lille, in de Noord-Franse regio Hauts-de-France [3-5 april 2023].

 

Deelnemers zijn Nederlandse hightech-ondernemers in de automotive, health en food sectoren. The high-end DollsVilla by Liliane® zal focussen op een entree binnen de afdelingen Kindergeneeskunde en -psychologie van Franse ziekenhuizen. Veruit het merendeel van de Nederlandse ziekenhuizen laten Frankrijk zien hoe effectief de inzet van de PoppenVilla is voor de communicatie met kinderen, voor de observatie en ter ondersteuning van diagnostiek en behandelingen.

 

Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, leidt deze missie.

 
To house their most important emotions.
 
   
 
 
 
   

door Liliane Limpens 25 januari 2023

 

RENTREE POPPENVILLA SCANDINAVIË

 
 

Nadat de wereld langdurig op slot was, zijn nu de voorbereidingen gestart van een hernieuwde export-push van de PoppenVilla naar Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen.

 

Als gevolg van handelsmissies in 2002 en 2010 startten de Deense schoolleveranciers Leika en Legeakademiet met de verkoop van de PoppenVilla aan kinderdagverblijven en scholen. Het Astrid Lindgrens Children's Hospital Stockholm kocht als eerste ziekenhuis in de wereld een PoppenVilla, voor professionele therapie-ondersteuning van zieke kinderen.

 

Astrid Lindgrens Kinderziekenhuis: "Seriously sick children, we observed, do not look at other people, but usually at the floor. For many years we had been looking for something that could stimulate contact between children. The Dutch DollsVilla by Liliane® is exactly what we needed."

 
   
 
 
 
   

door Liliane Limpens 6 januari 2023

 

KINDERREVALIDATIE MET POPPENVILLA

 

In de zorg voor kinderen met [tijdelijke, meervoudige] beperkingen ondersteunt de [genderneutale] PoppenVilla het werk van leerkrachten, orthopedagogen, revalidatie-experts, logopedisten, fysio- en ergotherapeuten. De mobiele villa op kindhoogte en het handzame formaat van de meubels zijn zo geschikt voor spel door kinderen met een minder verfijnde bewegingsmotoriek.

 
Jikke de Vries, Revalidatiegeneeskunde Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder 6 januari 2023:
 

"Inmiddels hebben wij de poppenvilla ontvangen. Met recht een villa, maar oh jee….. wat nog een klus om hem in elkaar te zetten. Samen met collega Joyce ben ik uren bezig geweest, en hij zit bijna in elkaar. Volgende week de laatste zaken nog even bevestigen en dan is ie klaar voor gebruik."

 

"De PoppenVilla is echt super mooi. De reacties zijn ook echt heel leuk! Joyce en ik hebben de titel Buurman en Buurman inmiddels ontvangen, en we horen veel bewonderende klanken over de kwalitatief sterke bouwconstructie, die zich tot een luxe villa ontpopt. De kindertjes zullen die hier vast heel graag mee gaan spelen."

 
   
 
 
 

<<< Reviews 2022

>>> Locaties

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Geriatrie Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
            <<< Reviews 2022