Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
              <<< Reviews 2023        
 
 
     
 
 
 
PoppenVilla by Liliane® in ziekenhuizen, revalidatiecentra, huisarts- / therapie-praktijken 2024
 

 

   
   

door Liliane Limpens 11 juli 2024

 
POPPENVILLA WINT 'T VAN BEELDSCHERMEN
 

Medisch Orthopedagogisch Centrum ’t Kabouterhuis Amsterdam-west laat weten hoe de PoppenVilla in de praktijk bevalt: “Allereerst, wat een mooi design en wat een goed initiatief om een genderneutraal poppenhuis te maken. Een poppenhuis waar kinderen hun eigen wereld kunnen (her)creëren.”

 

“Hoe leuk dat ouders en kinderen binnenkomen in de ontvangstruimte met een megagroot, houten poppenhuis! Dit trekt gelijk de aandacht van de kleine guppen die soms even moeten wachten. Op het Kabouterhuis wordt met ouders veel gesproken over het belang van samenspelen met hun kind. Hoe goed dit is voor de ontwikkeling van de kinderen en voor de relatie tussen ouder en kind. Dit kan nu gelijk bij binnenkomst! Het huis biedt genoeg ruimte voor meer kinderen met een ouder om tot spel te komen.”

 

“De PoppenVilla is gemaakt van duurzaam materiaal en de rustige, neutrale uitstraling stimuleert de fantasie, het ontdekken en de creatieve vaardigheden van de jonge kinderen die bij ons komen. En prettig voor onze kinderen die prikkelgevoelig kunnen zijn. Door de grootte van de PoppenVilla worden de kinderen gestimuleerd bewegend te spelen, het stimuleert hun ontwikkeling op meerdere manieren.. Kruipen, bukken, omhoog rijken in alle hoeken en aan alle kanten valt wat te beleven. De bewoners van de villa kunnen variëren; barbiepoppen, zachte knuffels of auto’s die geparkeerd kunnen worden. Hierdoor sluit dit aan bij de verschillende interesses en het ontwikkelingsniveau van onze verschillende kinderen.”

 

“Wij zien door de komst van de PoppenVilla veel blije koppies in de ontvangstruimte. Erg fijn voor ouders die nu op een positieve manier op hun afspraak kunnen wachten. Waar kinderen voorheen op wachtmomenten nog regelmatig een beeldscherm aangeboden kregen, zien wij nu dat spelen met dit fantastische poppenhuis het wint!”

 
 
To house their most important emotions.
 

Medisch Orthopedagogisch Centrum 't Kabouterhuis biedt vanuit 8 locaties hulp en ondersteuning aan jonge kinderen [0 - 7 jaar] met een ontwikkelingsachterstand, opvoedings- of psychiatrische problemen. In nauwe samenwerking met hun ouders of verzorgers.

Bij ’t Kabouterhuis werken orthopedagogen, orthopedagogisch medewerkers, (klinisch/GZ) psychologen, IMH specialisten, psychotherapeuten, kinderpsychiaters, gezinsbegeleiders, kinderartsen, logopedisten, kinderfysiotherapeuten, verpleegkundigen.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 19 juni 2024

 
POPPENVILLA IN RONALD MCDONALD
VAKANTIEHUIS VALKENBURG
 

In de Limburgse Kindervallei, aangepast vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, kunnen zorgintensieve kinderen en jongeren t/m 25 jaar onbeperkt genieten. Met familie, vrienden of in groepsverband. Of als logeeruitje met hun zorghulp.

 

Met dank aan pleegmoeder Alice Rutten voor de schenking: "Bij de Ronald McDonald vakantiehuizen komen kinderen die veel hebben meegemaakt en ik denk dat de PoppenVilla daar prachtig tot zijn recht zou komen en zou bijdragen aan een stuk herstel, ontspanning, verwerking en plezier."

 

De PoppenVilla woont ook in de Ronald McDonald huizen Maastricht, Rotterdam en in de vakantiehuizen Boshuus in Arnhem en Hoeve in Beetsterzwaag.

 
 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 11 juni 2024

 
POPPENVILLA EEN SUCCES BIJ DOVE EN
SLECHTHORENDE KINDEREN
 
Kinderpsychologen GGMD voor doven en slechthorenden, locatie Veldhoven:
 

"De aanwezigheid van de PoppenVilla in onze behandel- en diagnostiekruimte draagt op verschillende manieren positief bij aan de behandeling en diagnostiek van de dove en slechthorende kinderen die bij GGMD komen:

 

1/ Gezien de problematiek van onze doelgroep (doof/slechthorend), is het vaak heel helpend om op een indirecte, non-verbale manier te kunnen communiceren met de kinderen, met behulp van de poppen in de villa kunnen wij of het kind situaties uitbeelden of na spelen. Ook is het heel interessant te zien hoe kinderen vanuit zichzelf met de poppen in de PoppenVilla spelen, dit geeft ons extra informatie die van belang is voor diagnostiek en behandeling.

 

2/ Daarnaast heeft het spelen met de PoppenVilla positieve effecten op het ontwikkelen van vaardigheden van jonge kinderen, de creativiteit en verbeelding worden gestimuleerd, het probleemoplossend vermogen wordt aangesproken, daarnaast vraagt het inrichten van en het spelen met de PoppenVilla nauwkeurigheid en geduld, ook de sociale vaardigheden worden gestimuleerd als er samen met de poppenvilla gespeeld wordt.

 

3/ Kinderen kunnen hun emoties uiten en verwerken via de poppen in de PoppenVilla. Ze kunnen bijvoorbeeld een situatie nabootsen waarin ze zich verdrietig, blij of bang voelden, het biedt een veilige ruimte om deze gevoelens te verkennen, begrijpen of te delen. Voor kinderen die te maken hebben met stress of angstig zijn voor de behandel/diagnostiek situatie, kan het spelen met de PoppenVilla welkome ontspanning en afleiding bieden.

 

"De PoppenVilla hielp bij ons in Veldhoven onder andere bij het diagnostiektraject van Amman, die als verlegen, teruggetrokken 7 jarige jongen binnenkwam met zijn ouders. Hij kon met behulp van de poppen in de poppenvilla uiteindelijk enthousiast aan de onderzoekster vertellen hoe zijn thuissituatie eruit ziet, hoeveel broers en zussen hij heeft, waar die slapen, wat hij fijn vindt om te doen thuis en welk huisdier hij heeft. Dit was een belangrijke ijsbreker om in contact te kunnen komen met de onderzoekster. Even later vond hij het prima dat zijn ouders even in een andere ruimte gingen zitten, zodat het onderzoek bij hem afgenomen kon worden."

 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 3 juni 2024

 
PSYCHIATRISCHE KIND-ZORGLIJN UMC
UTRECHT ZET POPPENVILLA IN
 

De PoppenVilla gaat een bijdrage leveren aan de zorglijn Ontwikkeling in Perspectief van de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Verstoring van de kind-ontwikkeling vormt een belangrijk expertisegebied. Intensieve diagnostiek en [dag]klinische behandelingen worden geboden aan kinderen 6-12 jaar met een ernstig verstoorde balans tussen kwetsbaarheid en kracht, en hun ouders. Aanvullend aan het dagprogramma is er voor maximaal 8 kinderen per nacht ruimte om te ‘logeren’.

 

De zorglijn werkt samen met de Professor Fritz Redlschool, een school voor speciaal onderwijs [cluster IV], gelegen op het terrein van het UMC Utrecht, waar het kind voor de duur van de behandeling op school is.

 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Eva Lentjens-Sangers 8 april 2024

 
'MET POPPENVILLA IS ER NU ECHT EEN
PLEKJE VOOR KINDEREN GECREËERD'
 

"Toen het bekend werd dat wij in aanmerking kwamen voor de 1e PoppenVilla waren we gelijk razend enthousiast en dat zijn we nog steeds. De PoppenVilla staat prachtig in het zicht in de wachtruimte van het Behandelcentrum Kinderen waardoor er nu echt een plekje voor kinderen is gecreëerd.

 

Als kinderen voor de intake komen is het altijd even spannend maar zodra ouders rustig op de bank tegenover de PoppenVilla gaan zitten, gaan kinderen met de poppen en het poppenhuis spelen. Vanuit het secretariaat hebben wij zicht op de PoppenVilla en zien kinderen heerlijk bezig met het interieur en de poppen hebben ook al allerlei interieuraanpassingen voorbij zien komen. Maar het mooiste is wel om te zien dat kinderen ontspannen en helemaal opgaan in het spelen."

 

"Ook de 2e PoppenVilla is een grote aanwinst voor het behandelcentrum kinderen, met name voor de vroegbehandeling (kinderen van 2 tot 6 jaar). Wat een speelplezier hebben de kinderen van de vroegbehandeling al beleefd van het nieuwe poppenhuis! Het poppenhuis is ook van meerwaarde om de kinderen uit te dagen in hun spelontwikkeling. Daarnaast is het een mooie blikvanger voor op de groep(en)."

 

Eva Lentjes-Sangers, teammanager vroeg- en deeltijd behandeling kinderen Leo Kannerhuis Arnhem - Youz Parnassia.

 
To house their most important emotions.
 
   

Het Behandelcentrum Kinderen Arnhem en de polikliniek Amsterdam bieden gespecialiseerde behandelingen voor kinderen met autisme én andere psychiatrische en gedragsproblemen; indien er sprake is van stagnatie in de huidige behandeling gericht op autismespectrumstoornis en comorbide stoornissen en van vragen rondom de begeleiding, bejegening en diagnostiek.

 
   
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 21 februari 2024

 
POPPENVILLA'S NAAR ACCARE TEN BEHOEVE
VAN KINDERHULPVERLENING
 

PoppenVilla's ‘on road’ naar de kinderpsychiaters en specialistische jeugdhelpers GGZ van Accare in Drachten en Emmen.

 

Momenteel gebruiken kind-zorgprofessionals in 45 GGZ-instellingen in Nederland de PoppenVilla in hun werk, en zelfs op Bonaire is ze actief, binnen het Mental Health Caribbean Child. De villa is binnen de mentale hulpverlening voor kinderen een uitzonderlijk succes, zo laten de reviews uit de praktijk zien. Vanwaar de hoge waardering?

   

Allereerst is de villa gebouwd voor de lievelingspoppen van kinderen, grote poppen van 30 cm. Daarmee kunnen ze veel gemakkelijker een band opbouwen dan met de mini-popjes van 10/12 cm. Het speelmeubel op wielen heeft een hoogte van 1.30m, kinderen hoeven zich zodoende niet te bukken, zich niet kleiner te maken dan ze zijn. Ze kunnen volop rechtopstaand spelen! Een auto-hellingbaan en de mogelijkheid een garage in te richten maakt de PoppenVilla genderneutraal. De duurzame design materialen, zoals roestvrijstalen kranen en de granieten aanrecht- en badkamerbladen, tonen 3D respect voor de wereld van kinderen. Dat voelen ze direct.

 
   
Meer ontwerpmotieven: Visie en missie.  
   
   

To house their most important emotions.

 
   
 
 
 

<<< Reviews 2023

>>> Locaties

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
              <<< Reviews 2023