HOME VISIE MISSIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
        <<< Kinderopvang School 2018            
 
 
   
 
 
     
 

In de kinderopvang en in het [speciaal] basisonderwijs wordt de PoppenVilla by Liliane® gebruikt voor de stimulering van samenspel, solitair spel, de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. Vier tot zes kinderen kunnen tegelijkertijd samen spelen. Hun lievelingspoppen van 30 centimeter vervullen voor hen dikwijls een grote hechtings- en vertrouwensfunctie. De mobiele PoppenVilla is zowel voor jongens als meisjes geschikt, door de aanwezigheid van een auto-hellingbaan.

 
     
 
 

   
   

by Liliane Limpens  July 16, 2019

 

Rye Free Reading

 

NEW YORK LIBRARY & THE DOLLSVILLA

 
   

Lots of family fun in the garden of the Rye Library New York, gathered around the dutch DollsVilla by Liliane®. A Vehicle Fair, to support the library.

   
 
   

The library began as the dream of a few concerned citizens who met in 1884. They formed a constitution for a new library organization, primarily as a place for young men and boys to recreate and escape the undesirable effects of saloons. In 2003, the gracious new program wing and the expanded children’s room were again largely funded by donations from a community committed to maintaining a library often called the Jewel of Rye.

 
   
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 10 juli 2019

 

Lowan voor de ondersteuning van onderwijs aan nieuwkomers

NIEUWKOMERS EN TAAL EN VRIENDSCHAP

 

Vandaag vertrekt de 61e PoppenVilla naar een nieuwkomers-basisschool. Nadrukkelijk voor vluchtelingen-kinderen die met de villa zo razendsnel en met intens plezier die moeilijke Nederlandse taal leren. En zo gemakkelijk nieuwe vriendjes maken! Jongens en meisjes van De Brink, de school van asielzoekerscentrum in Emmen, in jullie vakantie wordt de PoppenVilla gemonteerd en zal jullie toestralen in het nieuwe schooljaar.

   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 24 april 2019

 

WITH THE INSIDE OUT!

 
 
 
 
 
 

   
   

by Susan Stevens March 27, 2019

 

Made With Respect - Auckland New Zealand

 

DOLLSVILLA FOR THE CHILDREN'S

 
CONNECTION WITH THE EARTH
 

Another MWR Girlboss, Liliane Limpens © Designer of the DollsVilla by Liliane® shares her inspiration for taking her passion to protect the planet into her business.

 

"We must learn to be protectors of nature and appreciate everything that it provides us. It is important for young children to be around natural materials, to be able to touch, feel, smell and interact with their unblemished nature."

 

"I am passionate about introducing children to the wonders of wood through play as this interaction contributes to an awareness of sustainability at a young age. Children are capable of developing a real connection with the products of this earth and we need to encourage that as much as possible for our Planet to thrive."

 

The DollsVilla by Liliane is a sustainable dolls house, built at a child's height. Made of FSC birch plywood, beech and stainless steel. FSC standards have been developed to protect the forests' biodiversity and ecological processes.

 
Susan Stevens - founder Made With Respect
LinkedIn March 27, 2019
 
 

Made With Respect has been created with a purpose: All the brands fall within our 4 pillars and align with one or more of the following values. MWR is a positive movement, where buying conscious brands is the norm. For a sustainable future for our people on our planet.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 18 maart 2019

 

Negen locaties plaatsen de PoppenVilla by Liliane®

 

VILLAPLEZIER IN SDK KINDEROPVANG

 
DORDRECHT OUD-BEIJERLAND - 9 LOCATIES
 

Binnen negen locaties* in Dordrecht en Oud-Beijerland doet de PoppenVilla by Liliane® elke dag haar uiterste best om een heel belangrijke prioriteit van SDK Kinderopvang te ondersteunen: bijdragen aan het plezier van de kinderen! Nu, eigenlijk gaat dat vanzelf met de villa, door gewoon in hun buurt te zijn... Er ontstaan nieuwe sprookjes en nieuwe vriendschappen, nare ervaringen worden doorleefd en nieuwe wonderen geschieden, toekomstdromen krijgen vorm in beeld en taal.

 

SDK: "We willen bloeien, sprankelen, echt goed zijn in wat we doen! Groei van kinderen vraagt om stevige wortels van veiligheid en stabiliteit. Ieder kind heeft van nature de drang om zich spelenderwijs te ontwikkelen en daarom bieden wij hen een kansrijke speelomgeving."

 
 

* Kinderdagverblijf Toermalijn | buitenschoolse opvang De Klimboom | kinderopvang Kraaiennest | kindcentrum Groenland | kinderdagverblijf en naschoolse opvang Sam Sam | kinderdagverblijf De Poolberen | kindcentrum Dubbeldam | kinderopvang Mulo Burgt | buitenschoolse opvang locatie Vest.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 11 maart 2019

 

VILLA NAAR ONDERBOUW BASISSCHOOL

 
 

"Sinds de zomer van 2018 spelen onze kinderen in ons gezinshuis Lievershoes enorm intensief met de PoppenVilla by Liliane®, binnen en zelfs ook in de tuin."

 

"Ik zie hoezeer het villaspel bijdraagt aan hun plezier, aan verwerking van hun trauma en uithuisplaatsing, aan hun taalontwikkeling en samenspel. Zozeer dat ik nu graag een PoppenVilla aankoop voor de onderbouw van de basisschool waarvan ik directeur ben: CBS Koning Willem-Alexander in Uithuizen, Noord-Groningen." - Mathilde Lievers.

 
 

Mathilde Lievers-Wolfard is gezinshuismoeder en Meerscholen directeur Vereniging Christelijk Primair Onderwijs Noord-Groningen: CBS Koning Willem-Alexander Uithuizen, CBS De Rank Warffum. Lid expertisegroep Onderwijs en Kwaliteit Winsum. Mathilde geniet van het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen, van de groei die ze doormaken.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 4 maart 2019

 

Taalklas NT2 voor nieuwkomers OBS De Veenvlinder in Eelde

 

"ZEER WAARDEVOL ITEM, OP ELK GEBIED!"

 
 

Up-date Rosan Zeilstra 20 februari 2019: "Er wordt nog steeds heerlijk gespeeld met het poppenhuis! Er is veel wisseling geweest van leerlingen en het huis is een vaste veilige speelplek in de klas. Voor een aantal is het de eerste keer ècht spelen. Zo zie ik de oudere meisjes, 11-12 jaar, vaak al verlangend kijken als we gaan kiezen met spelen. Zo fijn om te zien! De eerste gesprekjes onderling komen op gang, eerste Nederlandse woordjes komen tussendoor en ze zitten volledig in hun spel. Stoppen is geen optie.... want...... "tja, eerst moet het huis nog netjes juf!"

 

Eelde 22 oktober 2018. Syrische vaders hebben het best een beetje zwaar tijdens het monteren van de PoppenVilla by Liliane®, bestemd voor hun kinderen in de Taalklas NT2 van de basisschool De Veenvlinder in Eelde... Hun inspanningen worden met succes afgesloten, de Villa staat als een Huis!

 
Rosan Zeilstra, leerkracht Taalklas NT2 OBS De Veenvlinder Eelde:

"Wat een geweldig poppenhuis, het ziet er prachtig uit!! De kinderen vielen van de ene verbazing in de andere bij het uitpakken van de meubels.”

 
 

“Het was een hele puzzel voor de Syrische vaders maar het is ze gelukt! De kinderen waren superblij, verbaasd ook hoe groot het was! Het moest natuurlijk direct ingericht, en ze zijn met elkaar, veertien kids, heerlijk aan het spelen geweest. Poppenharen werden ingevlochten, auto's werden opgezocht voor de garage, discussie over welke meubels waar moesten komen, etc. Er kwamen al heel veel woorden en gesprekjes voorbij, een zeer waardevol item in onze Taalklas, op elk gebied! 😊”.

 

“De oudste meiden, 13 jaar oud, waren heerlijk aan het inrichten en spelen. Namen ook de leiding naar de kleintjes, hoe het er wel niet in moest. Dan zie je bij die meisjes wat ze gemist hebben, ze vinden het nu nog zo fijn om te spelen met poppen!”

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 15 februari 2019

 

Buitenschoolse Opvang 's Hertogenbosch

 

DOCHTER DOL OP DE POPPENVILLA IN BSO

 
 

"Bij dochter op de BSO ook een @PoppenVilla, ze is er dol op, samen met haar vriendinnen #poppenhuis #familie #naspelen #gezin" - Twitter 14 februari 2019.

 

"Ik was voor een interne audit in een gezinshuis waar veel kinderen wonen met een verstandelijke beperking. Het was mooi om van de ouders te horen hoe ze de PoppenVilla by Liliane® gebruiken, om de kinderen 'dagelijkse dingen' bij te brengen. Daarnaast vond ik het zelf ook gewoon een prachtige villa qua bouw etc." - Twitter 16 februari 2018.

 
Herma Frederika - auditor Keurmerk Gezinshuizen | pleegouder
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 14 februari 2019

 

Nieuw kinderdagverblijf op de Zuidas - geopend februari 2019

 

POPPENVILLA IN GEBRUIK DOOR

 
NANNIES NURSERY AMSTERDAM ZUID
 

De kinderen van het nieuwe, prachtige kinderdagverblijf Nannies Nursery Amsterdam Zuid kunnen er zowel binnen als buiten spelen met de PoppenVilla by Liliane®. Bij goed weer rolt de villa namelijk naar de - onder architectuur aangelegde - natuurtuin, die voor Amsterdamse begrippen heel groot is. Zo kunnen de poppen genieten van de zon en kunnen hun auto's en fietsen gewassen worden! Het energieneutrale dak heeft een ingebouwde warmte- èn airco-functie.

 

Elke dag zijn er activiteiten die de ontwikkeling van de kinderen stimuleren: voorlezen, imitatie- en rollenspel, zingen en muziek maken, gymnastiek en yoga, buiten spelen, verven en tekenen, zaaien en oogsten in de moestuin.

 

"Ik ben nu op een punt in mijn leven gekomen dat ik óók uit andere kinderen het beste wil halen en ze de hulpmiddelen wil bieden om ze op jonge leeftijd zelfvertrouwen mee te geven in de hoop dat ze op latere leeftijd weerbaar zullen zijn en kunnen uitgroeien tot gelukkige mensen."

Jennifer Berenschot - eigenaar Nannies Nursery Amsterdam Zuid
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 12 februari 2019

 

Taalklas voor vluchtelingenkinderen De Zonnewijzer Roermond

 

DE TAAL OP ONZE BASISSCHOOL

 
GROEIT ONTZETTEND DOOR POPPENVILLA
 

"Vanaf september 2018 is onze Taalklas uitgebreid met een PoppenVilla by Liliane®. Wat een aanwinst is dat! Zowel jong als oud is te amuseren door de verschillende mogelijkheden van de PoppenVilla."

 

"Er zijn kinderen die nog geen onderwijs hebben genoten in hun geboorteland. Vaak zorgt dit ervoor dat zij veel moeite hebben met het verwerven van de nieuwe taal. Het vergt veel creativiteit van de leerkracht en de kinderen om ervoor te zorgen dat ze deel gaan uitmaken van de groep, dat ze actief mee kunnen doen in de klas. De PoppenVilla is daarbij een hele mooie uitvinding om zo iedereen te betrekken bij het proces."

 

Wat ontwikkelt de PoppenVilla by Liliane® bij de kinderen:

  Sociaal emotionele ontwikkeling
  Ruimtelijk inzicht
  Spelontwikkeling
  Uitbreiding woordenschat
  Werkhouding
  Orde
 

"De taal groeit ontzettend door de villa, kinderen spelen met zowel poppen als met auto's waardoor ze aan elkaar vertellen wat ze aan het doen zijn. De thema's thuis, binnen en buiten en familie worden bijvoorbeeld enorm uitgebreid door de PoppenVilla, door de aanraking en de ervaring leren kinderen wat er in Nederland gebeurt. Helaas missen veel kinderen uit onze taalklas de Nederlandse taal thuis omdat ouders dit niet kunnen spreken. Door de PoppenVilla en het spel wat hierbij georganiseerd wordt leren ze thuis ook met de poppen praten in het Nederlands."

 

"Je kunt merken dat er goed is nagedacht over de PoppenVilla, alles aan de villa is stevig gebouwd en speelbaar voor de kinderen. Ook is er voor de kinderen de optie om alles aan het huis te verbouwen zoals zij dat zouden willen. Een heel mooi doel van Liliane die zich op deze manier prachtig inzet voor de taalarme kinderen in Nederland."

 
Leerkracht Manon Waltmans | Taalklas
Basisschool De Zonnewijzer Roermond
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

Gezinshuis 2getR Rucphen

 

POPPENVILLA MET STIP BOVENAAN

 

DE LIJST VAN DUURZAME EN

 

UITNODIGENDE MATERIALEN

 
   

Ingrid en Ineke Stemfoort: "Wij als gezinshuisouders komen oorspronkelijk uit het basisonderwijs en hebben in de loop van 20 jaar al heel wat spelmateriaal voorbij zien komen. Echter deze prachtige, doordachte, degelijke PoppenVilla by Liliane® staat met stip bovenaan de lijst van duurzame en uitnodigende materialen!!".

 
   
 
 

<<<

 

 
 
     
     
 
HOME VISIE MISSIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
        <<< Kinderopvang School 2018