HOME VISIE MISSIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
        <<< Kinderopvang School 2017            
 
 
   
 
 
     
 

In de kinderopvang en in het [speciaal] basisonderwijs wordt de PoppenVilla by Liliane® gebruikt voor de stimulering van samenspel, solitair spel, de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. Vier tot zes kinderen kunnen tegelijkertijd samen spelen. Hun lievelingspoppen van 30 centimeter vervullen voor hen dikwijls een grote hechtings- en vertrouwensfunctie. De mobiele PoppenVilla is zowel voor jongens als meisjes geschikt, door de aanwezigheid van een auto-hellingbaan.

 
     
 
 

   
   

door Liliane Limpens 24 april 2019

 

WITH THE INSIDE OUT!

 
 
 
 
 
 

   
   

by Susan Stevens March 27, 2019

 

Made With Respect - Auckland New Zealand

 

DOLLSVILLA FOR THE CHILDREN'S

 
CONNECTION WITH THE EARTH
 

Another MWR Girlboss, Liliane Limpens © Designer of the DollsVilla by Liliane® shares her inspiration for taking her passion to protect the planet into her business.

 

"We must learn to be protectors of nature and appreciate everything that it provides us. It is important for young children to be around natural materials, to be able to touch, feel, smell and interact with their unblemished nature."

 

"I am passionate about introducing children to the wonders of wood through play as this interaction contributes to an awareness of sustainability at a young age. Children are capable of developing a real connection with the products of this earth and we need to encourage that as much as possible for our Planet to thrive."

 

The DollsVilla by Liliane is a sustainable dolls house, built at a child's height. Made of FSC birch plywood, beech and stainless steel. FSC standards have been developed to protect the forests' biodiversity and ecological processes.

 
Susan Stevens - founder Made With Respect
LinkedIn March 27, 2019
 
 

Made With Respect has been created with a purpose: All the brands fall within our 4 pillars and align with one or more of the following values. MWR is a positive movement, where buying conscious brands is the norm. For a sustainable future for our people on our planet.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 18 maart 2019

 

Negen locaties plaatsen de PoppenVilla by Liliane®

 

VILLAPLEZIER IN SDK KINDEROPVANG

 
DORDRECHT OUD-BEIJERLAND - 9 LOCATIES
 

Binnen negen locaties* in Dordrecht en Oud-Beijerland doet de PoppenVilla by Liliane® elke dag haar uiterste best om een heel belangrijke prioriteit van SDK Kinderopvang te ondersteunen: bijdragen aan het plezier van de kinderen! Nu, eigenlijk gaat dat vanzelf met de villa, door gewoon in hun buurt te zijn... Er ontstaan nieuwe sprookjes en nieuwe vriendschappen, nare ervaringen worden doorleefd en nieuwe wonderen geschieden, toekomstdromen krijgen vorm in beeld en taal.

 

SDK: "We willen bloeien, sprankelen, echt goed zijn in wat we doen! Groei van kinderen vraagt om stevige wortels van veiligheid en stabiliteit. Ieder kind heeft van nature de drang om zich spelenderwijs te ontwikkelen en daarom bieden wij hen een kansrijke speelomgeving."

 
 

* Kinderdagverblijf Toermalijn | buitenschoolse opvang De Klimboom | kinderopvang Kraaiennest | kindcentrum Groenland | kinderdagverblijf en naschoolse opvang Sam Sam | kinderdagverblijf De Poolberen | kindcentrum Dubbeldam | kinderopvang Mulo Burgt | buitenschoolse opvang locatie Vest.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 11 maart 2019

 

VILLA NAAR ONDERBOUW BASISSCHOOL

 
 

"Sinds de zomer van 2018 spelen onze kinderen in ons gezinshuis Lievershoes enorm intensief met de PoppenVilla by Liliane®, binnen en zelfs ook in de tuin."

 

"Ik zie hoezeer het villaspel bijdraagt aan hun plezier, aan verwerking van hun trauma en uithuisplaatsing, aan hun taalontwikkeling en samenspel. Zozeer dat ik nu graag een PoppenVilla aankoop voor de onderbouw van de basisschool waarvan ik directeur ben: CBS Koning Willem-Alexander in Uithuizen, Noord-Groningen." - Mathilde Lievers.

 
 

Mathilde Lievers-Wolfard is gezinshuismoeder en Meerscholen directeur Vereniging Christelijk Primair Onderwijs Noord-Groningen: CBS Koning Willem-Alexander Uithuizen, CBS De Rank Warffum. Lid expertisegroep Onderwijs en Kwaliteit Winsum. Mathilde geniet van het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen, van de groei die ze doormaken.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 4 maart 2019

 

Taalklas NT2 voor nieuwkomers OBS De Veenvlinder in Eelde

 

"ZEER WAARDEVOL ITEM, OP ELK GEBIED!"

 
 

Up-date Rosan Zeilstra 20 februari 2019: "Er wordt nog steeds heerlijk gespeeld met het poppenhuis! Er is veel wisseling geweest van leerlingen en het huis is een vaste veilige speelplek in de klas. Voor een aantal is het de eerste keer ècht spelen. Zo zie ik de oudere meisjes, 11-12 jaar, vaak al verlangend kijken als we gaan kiezen met spelen. Zo fijn om te zien! De eerste gesprekjes onderling komen op gang, eerste Nederlandse woordjes komen tussendoor en ze zitten volledig in hun spel. Stoppen is geen optie.... want...... "tja, eerst moet het huis nog netjes juf!"

 

Eelde 22 oktober 2018. Syrische vaders hebben het best een beetje zwaar tijdens het monteren van de PoppenVilla by Liliane®, bestemd voor hun kinderen in de Taalklas NT2 van de basisschool De Veenvlinder in Eelde... Hun inspanningen worden met succes afgesloten, de Villa staat als een Huis!

 
Rosan Zeilstra, leerkracht Taalklas NT2 OBS De Veenvlinder Eelde:

"Wat een geweldig poppenhuis, het ziet er prachtig uit!! De kinderen vielen van de ene verbazing in de andere bij het uitpakken van de meubels.”

 
 

“Het was een hele puzzel voor de Syrische vaders maar het is ze gelukt! De kinderen waren superblij, verbaasd ook hoe groot het was! Het moest natuurlijk direct ingericht, en ze zijn met elkaar, veertien kids, heerlijk aan het spelen geweest. Poppenharen werden ingevlochten, auto's werden opgezocht voor de garage, discussie over welke meubels waar moesten komen, etc. Er kwamen al heel veel woorden en gesprekjes voorbij, een zeer waardevol item in onze Taalklas, op elk gebied! 😊”.

 

“De oudste meiden, 13 jaar oud, waren heerlijk aan het inrichten en spelen. Namen ook de leiding naar de kleintjes, hoe het er wel niet in moest. Dan zie je bij die meisjes wat ze gemist hebben, ze vinden het nu nog zo fijn om te spelen met poppen!”

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 15 februari 2019

 

Buitenschoolse Opvang 's Hertogenbosch

 

DOCHTER DOL OP DE POPPENVILLA IN BSO

 
 

"Bij dochter op de BSO ook een @PoppenVilla, ze is er dol op, samen met haar vriendinnen #poppenhuis #familie #naspelen #gezin" - Twitter 14 februari 2019.

 

"Ik was voor een interne audit in een gezinshuis waar veel kinderen wonen met een verstandelijke beperking. Het was mooi om van de ouders te horen hoe ze de PoppenVilla by Liliane® gebruiken, om de kinderen 'dagelijkse dingen' bij te brengen. Daarnaast vond ik het zelf ook gewoon een prachtige villa qua bouw etc." - Twitter 16 februari 2018.

 
Herma Frederika - auditor Keurmerk Gezinshuizen | pleegouder
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 14 februari 2019

 

Nieuw kinderdagverblijf op de Zuidas - geopend februari 2019

 

POPPENVILLA IN GEBRUIK DOOR

 
NANNIES NURSERY AMSTERDAM ZUID
 

De kinderen van het nieuwe, prachtige kinderdagverblijf Nannies Nursery Amsterdam Zuid kunnen er zowel binnen als buiten spelen met de PoppenVilla by Liliane®. Bij goed weer rolt de villa namelijk naar de - onder architectuur aangelegde - natuurtuin, die voor Amsterdamse begrippen heel groot is. Zo kunnen de poppen genieten van de zon en kunnen hun auto's en fietsen gewassen worden! Het energieneutrale dak heeft een ingebouwde warmte- èn airco-functie.

 

Elke dag zijn er activiteiten die de ontwikkeling van de kinderen stimuleren: voorlezen, imitatie- en rollenspel, zingen en muziek maken, gymnastiek en yoga, buiten spelen, verven en tekenen, zaaien en oogsten in de moestuin.

 

"Ik ben nu op een punt in mijn leven gekomen dat ik óók uit andere kinderen het beste wil halen en ze de hulpmiddelen wil bieden om ze op jonge leeftijd zelfvertrouwen mee te geven in de hoop dat ze op latere leeftijd weerbaar zullen zijn en kunnen uitgroeien tot gelukkige mensen."

Jennifer Berenschot - eigenaar Nannies Nursery Amsterdam Zuid
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 12 februari 2019

 

Taalklas voor vluchtelingenkinderen De Zonnewijzer Roermond

 

DE TAAL OP ONZE BASISSCHOOL

 
GROEIT ONTZETTEND DOOR POPPENVILLA
 

"Vanaf september 2018 is onze Taalklas uitgebreid met een PoppenVilla by Liliane®. Wat een aanwinst is dat! Zowel jong als oud is te amuseren door de verschillende mogelijkheden van de PoppenVilla."

 

"Er zijn kinderen die nog geen onderwijs hebben genoten in hun geboorteland. Vaak zorgt dit ervoor dat zij veel moeite hebben met het verwerven van de nieuwe taal. Het vergt veel creativiteit van de leerkracht en de kinderen om ervoor te zorgen dat ze deel gaan uitmaken van de groep, dat ze actief mee kunnen doen in de klas. De PoppenVilla is daarbij een hele mooie uitvinding om zo iedereen te betrekken bij het proces."

 

Wat ontwikkelt de PoppenVilla by Liliane® bij de kinderen:

  Sociaal emotionele ontwikkeling
  Ruimtelijk inzicht
  Spelontwikkeling
  Uitbreiding woordenschat
  Werkhouding
  Orde
 

"De taal groeit ontzettend door de villa, kinderen spelen met zowel poppen als met auto's waardoor ze aan elkaar vertellen wat ze aan het doen zijn. De thema's thuis, binnen en buiten en familie worden bijvoorbeeld enorm uitgebreid door de PoppenVilla, door de aanraking en de ervaring leren kinderen wat er in Nederland gebeurt. Helaas missen veel kinderen uit onze taalklas de Nederlandse taal thuis omdat ouders dit niet kunnen spreken. Door de PoppenVilla en het spel wat hierbij georganiseerd wordt leren ze thuis ook met de poppen praten in het Nederlands."

 

"Je kunt merken dat er goed is nagedacht over de PoppenVilla, alles aan de villa is stevig gebouwd en speelbaar voor de kinderen. Ook is er voor de kinderen de optie om alles aan het huis te verbouwen zoals zij dat zouden willen. Een heel mooi doel van Liliane die zich op deze manier prachtig inzet voor de taalarme kinderen in Nederland."

 
Leerkracht Manon Waltmans | Taalklas
Basisschool De Zonnewijzer Roermond
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens October 4, 2018

 

DANISH LIBRARIES & DUTCH DOLLSVILLA

 
 

I must tell you, that we are so happy with your beautiful and popular DollsVilla by Liliane®, that we would like to order another one to one of our other libraries J".

 

“One of our best investments since 2010 - the DollsVilla by

Liliane® has great play value for children.”
 
Jette Hussmann Faerber | Børnebibliotekar Afdeling Oplevelse
Tanja Clausen | Børnebibliotekar Søborg Biblioteket Gladsaxe.
Helsingør Biblioteket Kulturværftet.
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens 4 september 2018

 

HEUTINK-ACTIE POPPENVILLA BY LILIANE®

 
VOOR BSO & KINDEROPVANG
 

Bij Heutink loopt nu een actie met de PoppenVilla by Liliane® voor de BSO & Kinderopvang. Heutink was de eerste Nederlandse schoolleverancier - in 1999 - die de villa-verkoop startte.

 
https://publications-hg.cld.bz/Zomerkrant-KO-2018-lr
 
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 29 juni 2018

 

VILLA NAAR VLUCHTELINGEN-KINDEREN

 

PoppenVilla’s by Liliane® naar Nederlandse basisscholen waar het taalonderwijs aan vluchtelingenkinderen een hoofdaccent is.

Door het samenspel met de villa is het aanleren van Nederlandse woordjes zoveel leuker! Het gaat vanzelf. De poppen babbelen samen wat af. Ook voor woordenschatoefeningen. Blije kinderen in het nieuwe schooljaar 2018/2019.

 
 
   

Bergschenhoek De Vuurvogel | Breda De Fontein | Echt Driepas Taalschool | Eelde De Veenvlinder | Egmond aan den Hoef De Boswaid | Eindhoven De Wereldwijzer | Haarlem ITK | Harderwijk De Vlieger | Heemserveen De OpStap | Heerhugowaard De Regenboog | Heerlen Taalschool De WereldDelen | Houten Taalschool | Musselkanaal Wereldwijs Overloon Josefschool | Rijswijk De Bazaar | Schiedam CON | Sint Annaparochie De Toverbal | Sint-Maartensdijk De Rieburgh | Ter Apel Interschool | Venlo Kleurrijk | Weert KoaLa | Winterwijk AZC School | Zeewolde Columbus | Zutphen De Waaier.

 

De organisatie van de donatie is tot stand gekomen in samenwerking met LOWAN Ondersteuning Onderwijs Nieuwkomers | PO Raad.

 
   
 
 
 

   
   
 
   

by Diana Patchett June 14, 2018

 

Little Doves Early Learning Centre Kristin School New Zealand

 

'THE JEWEL IN THE CROWN'

 
 

"The fabulous DollsVilla by Liliane® is the jewel in the crown of our Little Doves Early Learning Centre, Auckland, New Zealand."

Diana Patchett | Junior School Principal of the Kristin School New Zealand [formerly] | Executive Principal at St Margaret's College, Christchurch.

 

The order is another result of the Dutch Royal Trade Mission to Australia and New Zealand in November 2016.

 

 

The Kristin School is one of the New Zealand's leading independent schools, a co-educational school of approximately 1620 students from Kindergarten through to Year 13. The first school in New Zealand authorised to teach the International Baccalaureate Primary Years Programme (IB PYP).

 
 
 
 

 

   
   

by Liliane Limpens May 29, 2018

 

DOLLSVILLA BY LILIANE® AT THE PRIMARY

SCHOOL KLEUR-RIJK VENLO
 

"As a school, we are extremely pleased with the fantastic DollsVilla by Liliane®. Lots of children play with it on a daily basis."

On behalf of the whole team of Primary School Kleur-Rijk, Kristie Zeetsen.

 
 

“I recently observed the DollsVilla by Liliane® at two locations. Children play beautifully with the DollsVilla. And I have also seen excellent play guidance.”

Geke Dijkstra, Educational adviser young children 0 – 6 in the north of The Netherlands [LinkedIn].

   
   
 
   
 
 
 

 

   
   
 
   

by Melanie Dowling May 10, 2018

 

GREENWICH LIBRARY NEW YORK OWNER OF

A DOLLSVILLA BY LILIANE®

Announcement at the lending desk in the Greenwich Library in New York: "TRY OUR COOL NEW DOLLSHOUSE! Keep all furniture inside the house and tidy up before you leave! We have dolls available to (responsibly) borrow - ask a librarian."

   

The purchase by the Greenwich Library New York is a result of the work of Melanie Dowling, business developer DollsVilla by Liliane® USA.

   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 6 februari 2018

 

Donatie basisscholen die onderwijs-ondersteuning geven aan

 

vluchtelingenkinderen

 

SUCCES POPPENVILLA OP BASISSCHOOL AZC

 
 

“Op onze school voor nieuwkomers De Toverbal is de PoppenVilla by Liliane® ook een succes! De kinderen leren spelenderwijs de Nederlandse woorden en gebruiken, door middel van spel met dit grote, realistische en stevige poppenhuis! Ze spelen situaties na, ze leren samenwerken...  Als de PoppenVilla even uit de klas gaat staat het in mijn kantoor en dan mag ik....”.

 

Johanna Hooiveld MEL, Meerscholen-directeur van de Openbare basisschool ARS Hijum en van De Toverbal, NT2 school [Nederlands als tweede taal] van het AZC [asielzoekerscentrum] Sint Annaparochie.

 
 
 
 
 

 

   
   

door Freddy Klooté 31 januari 2018

 

OFFICIËLE OVERHANDIGING POPPENVILLA

 
AAN DE KINDEREN VAN VISIO GRAVE  
 Door Freddy Klooté 
 

GRAVE - Liliane Limpens is eigenaar van een internationaal bedrijf dat luxe Poppenvilla’s maakt. Villa’s met een educatief karakter. Bijvoorbeeld zeer geschikt voor kinderen met een visuele beperking. Soms komt er in het leven bijzonder toeval om de hoek kijken. In dit geval groot toeval. Liliane Limpens heeft zo’n 50 jaar geleden in Grave gewoond. In haar ouderlijk huis aan de G.W. Lovendaalsingel was ook haar vader al creatief bezig: “In de kelder maakte hij buitenspeeltoestellen. Hij maakte die uit liefde voor zijn kinderen”, vertelt ze, met enige weemoed.

 
   
 
   

De huidige eigenaars kregen onlangs bezoek van een onbekende vrouw. Toen ze hoorden dat ze vroeger in hun huis gewoond had, was het ijs snel gebroken. Op het eind van de rondleiding in het huis werd ook de kelder bezocht. Yolanda Boetzel, huidige bewoonster, vertelde dat aan de muur vol gereedschap zeker nog spulletjes van Liliane’s vader hingen. Dat had de vorige bewoner haar verteld. Het werd even heel emotioneel in de kelder.

 
   
Dedicon – Koninklijke Visio  

De relatie tussen Koninklijke Visio en Dedicon moge duidelijk zijn. Dedicon is gespecialiseerd in de productie van gesproken teksten voor blinden en slechtzienden. Ook al toevallig is Yolanda Boetzel daar werkzaam: “Lilian legde meteen de link en voordat ik het goed besefte was ik de schakel tussen haar en Dedicon en Visio”, lacht Yolanda.

 
   

Liliane Limpens ging als kind vaak spelen met de kinderen van de toenmalige blindenschool. De band die groeide bleek heel sterk. Toen Liliane van een donateur hoorde dat er geld was voor een poppenvilla, dacht ze meteen aan haar jeugd, aan Grave, haar ouderlijk huis en de band met haar vroegere blinde vriendinnetjes. Tijdens het bezoek van Liliane aan Yolanda werden de afspraken gemaakt. Visio zou een Poppenvilla ter waarde van € 2000,- als geschenk krijgen. Een Poppenvilla die in het onderwijs op Visio perfect past. Het zal er gebruikt worden als communicatie- en observatiemiddel. Voor de kinderen om er lekker mee te spelen.

 
   
 
   
Overhandiging  

Afgelopen dinsdag was het dan zover. De officiële overhandiging van de Poppenvilla aan de kinderen van Visio. De leerlingen van het SO, het MLK, de brugklassers en de kleuters waren niet alleen aanwezig maar ook bij de onthulling betrokken. Juffrouw Willy vertelde de kinderen het verhaal over de ontmoeting van Liliane en Yolanda. Liliane: “Ik sta hier op de plaats waar ik heb leren zwemmen. Ik heb lang nagedacht en gewerkt over en aan een Poppenvilla. Eén waar wat grotere poppen en auto’s, maar ook een keuken, een woonkamer en een badkamer in geplaatst konden worden. Ik weet dat jullie hier op een leuke manier mee kunnen spelen en hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben”.
Nadat het huis onthuld was, mocht een groep kinderen pakjes openmaken, waarin allerlei onderdeeltjes zaten die in het huis geplaatst konden worden. Het was een genot om de vreugde van de kinderen mee te maken. Tasten, de ruimte inschatten en het meubilair plaatsen. Als ervaren woninginrichters deden de kinderen samen hun “werk”. Tot vreugde ook van Liliane en Yolanda, die zichtbaar genoten. Yolanda had als cadeau van Dedicon een swell paper meegebracht. Dat maakt reliëf mogelijk op diverse soorten speciaal papier en is een veelgebruikt middel in het brailleschrijven. Het maakt de switch van 2D naar 3D mogelijk. Ook een cadeau dat met veel plezier in ontvangst werd genomen.
De klas van juffrouw Hanneke was de gelukkigste van de dag. Die mocht als eerste spelen met de Poppenvilla. Na de bloemen, als dank voor de geschenken, aan Liliane en Yolanda, gingen de kinderen aan de slag. Het werd feest.

 
   
DollsVilla by Liliane  

Liliane Limpens is met haar eigen bedrijf druk doende: “Ik ben onderneemster met veel klanten in het buitenland. Onderneemster die ook zelf voor de verkoop zorgt. Ik kom weinig vrouwen tegen die dat ook doen. Het is leuk werk, dat me over de hele wereld brengt. Zo mocht ik mee in het gevolg van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima tijdens hun laatste bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn Poppenvilla’s worden voor diverse doeleinden gebruikt. Het is door de wielen onderaan makkelijk verplaatsbaar. Het wordt op veel scholen over de hele wereld gebruikt als speel- en leermiddel. Zowel door kinderen als door hun begeleiders. Het is een woning met vele mogelijkheden. Met ruimte en licht. Je vindt ze ook in grote hotels en restaurants. Het is ook een middel dat kinderen verbindt. Ach, ik kan er wel uren over vertellen”.

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

Gezinshuis 2getR Rucphen

 

POPPENVILLA MET STIP BOVENAAN

 

DE LIJST VAN DUURZAME EN

 

UITNODIGENDE MATERIALEN

 
   

Ingrid en Ineke Stemfoort: "Wij als gezinshuisouders komen oorspronkelijk uit het basisonderwijs en hebben in de loop van 20 jaar al heel wat spelmateriaal voorbij zien komen. Echter deze prachtige, doordachte, degelijke PoppenVilla by Liliane® staat met stip bovenaan de lijst van duurzame en uitnodigende materialen!!".

 
   
 
 

<<<

 

 
 
     
     
 
HOME VISIE MISSIE POPPENVILLA leading POPPENVILLA light DOELGROEPEN NIEUWS PERS REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
 
        <<< Kinderopvang School 2017