HOME VISIE POPPENVILLA DOELGROEPEN NIEUWS MEDIA REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT
 
     
 
   
 
 

PoppenVilla by Liliane® in de Kinderopvang en op School

 
 
     
 

In de kinderopvang en in het [speciaal] basisonderwijs wordt de PoppenVilla by Liliane® gebruikt voor de stimulering van samenspel, solitair spel, de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. Vier tot zes kinderen kunnen tegelijkertijd samen spelen. Hun lievelingspoppen van 30 centimeter vervullen voor hen dikwijls een grote hechtings- en vertrouwensfunctie. De mobiele PoppenVilla is zowel voor jongens als meisjes geschikt, door de aanwezigheid van een auto-hellingbaan.

 
     
 
 

   
   

by Liliane Limpens 4 september 2018

 

HEUTINK-ACTIE POPPENVILLA BY LILIANE®

 
VOOR BSO & KINDEROPVANG
 

Bij Heutink loopt nu een actie met de PoppenVilla by Liliane® voor de BSO & Kinderopvang. Heutink was de eerste Nederlandse schoolleverancier - in 1999 - die de villa-verkoop startte.

 
https://publications-hg.cld.bz/Zomerkrant-KO-2018-lr
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens August 24, 2018

 

DANISH LIBRARIES & DUTCH DOLLSVILLA

 
 
“One of our best investments since 2010 - the DollsVilla by
Liliane® has great play value for children.”
 
Tanja Clausen | Børnebibliotekar Søborg Biblioteket Gladsaxe.
Jette Hussmann Faerber | Børnebibliotekar Afdeling Oplevelse
Helsingør Biblioteket Kulturværftet.
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens July 8, 2018

 

Taalklas NT2 voor nieuwkomers OBS De Veenvlinder in Eelde

 

"ZEER WAARDEVOL ITEM, OP ELK GEBIED!"

 

Syrische vaders hebben het best een beetje zwaar tijdens het monteren van de PoppenVilla by Liliane®, bestemd voor hun kinderen in de Taalklas NT2 van de basisschool De Veenvlinder in Eelde... Hun inspanningen worden met succes afgesloten, de Villa staat als een Huis!

 
Rosan Zeilstra, leerkracht Taalklas NT2 OBS De Veenvlinder Eelde:

"Wat een geweldig poppenhuis, het ziet er prachtig uit!! De kinderen vielen van de ene verbazing in de andere bij het uitpakken van de meubels.”

 
 

“Het was een hele puzzel voor de Syrische vaders maar het is ze gelukt! De kinderen waren superblij, verbaasd ook hoe groot het was! Het moest natuurlijk direct ingericht, en ze zijn met elkaar, veertien kids, heerlijk aan het spelen geweest. Poppenharen werden ingevlochten, auto's werden opgezocht voor de garage, discussie over welke meubels waar moesten komen, etc. Er kwamen al heel veel woorden en gesprekjes voorbij, een zeer waardevol item in onze Taalklas, op elk gebied! 😊”.

 

“De oudste meiden, 13 jaar oud, waren heerlijk aan het inrichten en spelen. Namen ook de leiding naar de kleintjes, hoe het er wel niet in moest. Dan zie je bij die meisjes wat ze gemist hebben, ze vinden het nu nog zo fijn om te spelen met poppen!”

 
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 29 juni 2018

 

VILLA NAAR VLUCHTELINGEN-KINDEREN

 

PoppenVilla’s by Liliane® naar Nederlandse basisscholen waar het taalonderwijs aan vluchtelingenkinderen een hoofdaccent is.

Door het samenspel met de villa is het aanleren van Nederlandse woordjes zoveel leuker! Het gaat vanzelf. De poppen babbelen samen wat af. Ook voor woordenschatoefeningen. Blije kinderen in het nieuwe schooljaar 2018/2019.

 
 
   

Bergschenhoek De Vuurvogel | Breda De Fontein | Echt Driepas Taalschool | Eelde De Veenvlinder | Egmond aan den Hoef De Boswaid | Eindhoven De Wereldwijzer | Haarlem ITK | Harderwijk De Vlieger | Heemserveen De OpStap | Heerhugowaard De Regenboog | Heerlen Taalschool De WereldDelen | Houten Taalschool | Musselkanaal Wereldwijs Overloon Josefschool | Rijswijk De Bazaar | Schiedam CON | Sint Annaparochie De Toverbal | Sint-Maartensdijk De Rieburgh | Ter Apel Interschool | Venlo Kleurrijk | Weert KoaLa | Winterwijk AZC School | Zeewolde Columbus | Zutphen De Waaier.

 

De organisatie van de donatie is tot stand gekomen in samenwerking met LOWAN Ondersteuning Onderwijs Nieuwkomers | PO Raad.

 
   
 
 
 

   
   
 
   

by Diana Patchett June 14, 2018

 

Little Doves Early Learning Centre Kristin School New Zealand

 

'THE JEWEL IN THE CROWN'

 
 

"The fabulous DollsVilla by Liliane® is the jewel in the crown of our Little Doves Early Learning Centre, Auckland, New Zealand."

Diana Patchett | Junior School Principal of the Kristin School New Zealand [formerly] | Executive Principal at St Margaret's College, Christchurch.

 

The order is another result of the Dutch Royal Trade Mission to Australia and New Zealand in November 2016.

 

 

The Kristin School is one of the New Zealand's leading independent schools, a co-educational school of approximately 1620 students from Kindergarten through to Year 13. The first school in New Zealand authorised to teach the International Baccalaureate Primary Years Programme (IB PYP).

 
 
 
 

 

   
   

by Liliane Limpens May 29, 2018

 

DOLLSVILLA BY LILIANE® AT THE PRIMARY

SCHOOL KLEUR-RIJK VENLO
 

"As a school, we are extremely pleased with the fantastic DollsVilla by Liliane®. Lots of children play with it on a daily basis."

On behalf of the whole team of Primary School Kleur-Rijk, Kristie Zeetsen.

 
 

“I recently observed the DollsVilla by Liliane® at two locations. Children play beautifully with the DollsVilla. And I have also seen excellent play guidance.”

Geke Dijkstra, Educational adviser young children 0 – 6 in the north of The Netherlands [LinkedIn].

   
   
 
   
 
 
 

 

   
   
 
   

by Melanie Dowling May 10, 2018

 

GREENWICH LIBRARY NEW YORK OWNER OF

A DOLLSVILLA BY LILIANE®

Announcement at the lending desk in the Greenwich Library in New York: "TRY OUR COOL NEW DOLLSHOUSE! Keep all furniture inside the house and tidy up before you leave! We have dolls available to (responsibly) borrow - ask a librarian."

   

The purchase by the Greenwich Library New York is a result of the work of Melanie Dowling, business developer DollsVilla by Liliane® USA.

   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 6 februari 2018

 

Donatie basisscholen die onderwijs-ondersteuning geven aan

 

vluchtelingenkinderen

 

SUCCES POPPENVILLA OP BASISSCHOOL AZC

 
 

“Op onze school voor nieuwkomers De Toverbal is de PoppenVilla by Liliane® ook een succes! De kinderen leren spelenderwijs de Nederlandse woorden en gebruiken, door middel van spel met dit grote, realistische en stevige poppenhuis! Ze spelen situaties na, ze leren samenwerken...  Als de PoppenVilla even uit de klas gaat staat het in mijn kantoor en dan mag ik....”.

 

Johanna Hooiveld MEL, Meerscholen-directeur van de Openbare basisschool ARS Hijum en van De Toverbal, NT2 school [Nederlands als tweede taal] van het AZC [asielzoekerscentrum] Sint Annaparochie.

 
 
 
 
 

 

   
   

door Freddy Klooté 31 januari 2018

 

OFFICIËLE OVERHANDIGING POPPENVILLA

 
AAN DE KINDEREN VAN VISIO GRAVE  
 Door Freddy Klooté 
 

GRAVE - Liliane Limpens is eigenaar van een internationaal bedrijf dat luxe Poppenvilla’s maakt. Villa’s met een educatief karakter. Bijvoorbeeld zeer geschikt voor kinderen met een visuele beperking. Soms komt er in het leven bijzonder toeval om de hoek kijken. In dit geval groot toeval. Liliane Limpens heeft zo’n 50 jaar geleden in Grave gewoond. In haar ouderlijk huis aan de G.W. Lovendaalsingel was ook haar vader al creatief bezig: “In de kelder maakte hij buitenspeeltoestellen. Hij maakte die uit liefde voor zijn kinderen”, vertelt ze, met enige weemoed.

 
   
 
   

De huidige eigenaars kregen onlangs bezoek van een onbekende vrouw. Toen ze hoorden dat ze vroeger in hun huis gewoond had, was het ijs snel gebroken. Op het eind van de rondleiding in het huis werd ook de kelder bezocht. Yolanda Boetzel, huidige bewoonster, vertelde dat aan de muur vol gereedschap zeker nog spulletjes van Liliane’s vader hingen. Dat had de vorige bewoner haar verteld. Het werd even heel emotioneel in de kelder.

 
   
Dedicon – Koninklijke Visio  

De relatie tussen Koninklijke Visio en Dedicon moge duidelijk zijn. Dedicon is gespecialiseerd in de productie van gesproken teksten voor blinden en slechtzienden. Ook al toevallig is Yolanda Boetzel daar werkzaam: “Lilian legde meteen de link en voordat ik het goed besefte was ik de schakel tussen haar en Dedicon en Visio”, lacht Yolanda.

 
   

Liliane Limpens ging als kind vaak spelen met de kinderen van de toenmalige blindenschool. De band die groeide bleek heel sterk. Toen Liliane van een donateur hoorde dat er geld was voor een poppenvilla, dacht ze meteen aan haar jeugd, aan Grave, haar ouderlijk huis en de band met haar vroegere blinde vriendinnetjes. Tijdens het bezoek van Liliane aan Yolanda werden de afspraken gemaakt. Visio zou een Poppenvilla ter waarde van € 2000,- als geschenk krijgen. Een Poppenvilla die in het onderwijs op Visio perfect past. Het zal er gebruikt worden als communicatie- en observatiemiddel. Voor de kinderen om er lekker mee te spelen.

 
   
 
   
Overhandiging  

Afgelopen dinsdag was het dan zover. De officiële overhandiging van de Poppenvilla aan de kinderen van Visio. De leerlingen van het SO, het MLK, de brugklassers en de kleuters waren niet alleen aanwezig maar ook bij de onthulling betrokken. Juffrouw Willy vertelde de kinderen het verhaal over de ontmoeting van Liliane en Yolanda. Liliane: “Ik sta hier op de plaats waar ik heb leren zwemmen. Ik heb lang nagedacht en gewerkt over en aan een Poppenvilla. Eén waar wat grotere poppen en auto’s, maar ook een keuken, een woonkamer en een badkamer in geplaatst konden worden. Ik weet dat jullie hier op een leuke manier mee kunnen spelen en hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben”.
Nadat het huis onthuld was, mocht een groep kinderen pakjes openmaken, waarin allerlei onderdeeltjes zaten die in het huis geplaatst konden worden. Het was een genot om de vreugde van de kinderen mee te maken. Tasten, de ruimte inschatten en het meubilair plaatsen. Als ervaren woninginrichters deden de kinderen samen hun “werk”. Tot vreugde ook van Liliane en Yolanda, die zichtbaar genoten. Yolanda had als cadeau van Dedicon een swell paper meegebracht. Dat maakt reliëf mogelijk op diverse soorten speciaal papier en is een veelgebruikt middel in het brailleschrijven. Het maakt de switch van 2D naar 3D mogelijk. Ook een cadeau dat met veel plezier in ontvangst werd genomen.
De klas van juffrouw Hanneke was de gelukkigste van de dag. Die mocht als eerste spelen met de Poppenvilla. Na de bloemen, als dank voor de geschenken, aan Liliane en Yolanda, gingen de kinderen aan de slag. Het werd feest.

 
   
DollsVilla by Liliane  

Liliane Limpens is met haar eigen bedrijf druk doende: “Ik ben onderneemster met veel klanten in het buitenland. Onderneemster die ook zelf voor de verkoop zorgt. Ik kom weinig vrouwen tegen die dat ook doen. Het is leuk werk, dat me over de hele wereld brengt. Zo mocht ik mee in het gevolg van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima tijdens hun laatste bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn Poppenvilla’s worden voor diverse doeleinden gebruikt. Het is door de wielen onderaan makkelijk verplaatsbaar. Het wordt op veel scholen over de hele wereld gebruikt als speel- en leermiddel. Zowel door kinderen als door hun begeleiders. Het is een woning met vele mogelijkheden. Met ruimte en licht. Je vindt ze ook in grote hotels en restaurants. Het is ook een middel dat kinderen verbindt. Ach, ik kan er wel uren over vertellen”.

 
   
 
 
 

 

   
   

by Liliane Limpens  December 15, 2017

 

VISUEEL BEPERKTE KINDEREN IN GRAVE

 
GAAN SPELEN MET DE POPPENVILLA  
   

Blinde en slechtziende kinderen in Grave gaan met Kerstmis spelen met de PoppenVilla by Liliane®! Een villa is nu onderweg naar Koninklijke Visio Onderwijs Grave, het toenmalige Blindeninstituut uit mijn jeugdjaren aldaar.

 
   

Willy Smits, adjunct-directeur Koninklijke Visio Onderwijs: “Onze leerlingen van het Voortgezet speciaal onderwijs zullen met hun docent Techniek de PoppenVilla tijdens een les gaan monteren, de kinderen van het Speciaal onderwijs gaan vervolgens de villa inrichten met alle design meubels.”

 
   

In januari 2018 vindt de officiële overhandiging van de PoppenVilla by Liliane® plaats, in aanwezigheid van de locale pers van Grave. De organisatie daarvan gebeurd door Koninklijke Visio in samenwerking met Dedicon, een Nederlandse stichting die media omzet in leesvormen voor mensen met een leesbeperking.

 
   
   
 
   

Visio Onderwijs Grave is een van de zes Visio-onderwijslocaties in Nederland. In Grave volgen leerlingen met een visuele beperking speciaal (voortgezet) onderwijs. Ook biedt het leerlingen met een meervoudige beperking speciaal (voortgezet) onderwijs. Naast onderwijsfaciliteiten beschikt Visio Grave over een locatie Wonen & Dagbesteding. De mogelijkheid voor leerlingen bestaat om gebruik te maken van de woonvoorziening, de weekend- en vakantieopvang en de naschoolse opvang.

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens en Kiet Engels 28 september 2017

 

Basisschool Het Palet Hapert

 

JUF KIET EN DE TAAL VAN HAAR KINDEREN

 
 

Juf Kiet zet op haar basisschool met succes de PoppenVilla in als ondersteuning bij het spelenderwijs aanleren van de Nederlandse taal door vluchtelingen-kinderen.

 

Juf Kiet: "Onze PoppenVilla wordt goed gebruikt. Als de kinderen 's morgens binnenkomen, rond 8.00 uur, gaan ze eerst hun woordjes oefenen. Daarna hebben ze 20 minuten speeltijd voordat de school begint. De PoppenVilla wordt dan ook gebruikt door de kinderen."

 

"In het begin spelen de kinderen nog een beetje naast elkaar. Het samenspel begint als de leerlingen elkaar leren kennen en wat meer onder woorden kunnen brengen. Alleen het spelen met de poppen is in het begin al genoeg. De PoppenVilla wordt ook ingezet bij het thema 'Wonen'. Als kinderen het moeilijk vinden om tot spel te komen begeleidt een van onze onderwijsassistenten het spel. We hebben tijdens het thema 'Wonen' ook woordkaartjes gemaakt die we dan in de PoppenVilla plakken."

 
 
 
 
 
 

"De kinderen nemen zelf soms ook wat spulletjes mee om er in te zetten. Gewoon lekker spelen is zo belangrijk. Omdat ik kinderen heb die soms niet dezelfde taal spreken maken ze door te spelen met de PoppenVilla toch contact met elkaar. Wij zien nu ook steeds meer jongetjes, die vanuit hun eigen cultuur niet gewend zijn om met een poppenhuis te spelen, meedoen."

 
   
 
   

'De kinderen van juf Kiet' - een IDFA genomineerde, scherp observerende documentaire - is een ode aan de juf die haar klas maakt tot een veilige oase voor de kinderen van [vooral Syrische] vluchtelingen. “Zij belichaamt 'Wir schaffen das'' - NRC.

 
   
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 19 september 2017  
KoaLa school voor nieuwkomers Weert  
POPPENVILLA BIEDT ECHT NIEUWE  
MOGELIJKHEDEN  

“De kinderen, zowel jongens als meisjes (als de leerkrachten) van de KoaLa school voor Nieuwkomers vinden de PoppenVilla geweldig. Op het moment zijn we binnen onze basisschool met het thema “huis” begonnen en de PoppenVilla by Liliane® is nu in gebruik. Geweldig. De woordenschat van de kinderen wordt weer op een totaal andere manier uitgebreid. Door op deze manier handelend bezig te zijn, leren kinderen ook van elkaar. De PoppenVilla biedt echt nieuwe mogelijkheden.” Thérèse Huijbregts, teamleider primair onderwijs KoaLa school voor nieuwkomers Weert.

 
   

“We hebben de kinderen moeten leren spelen. Dat ze op school moesten leren, dat wisten ze. Maar echt spelen, met elkaar spelen, dat hebben we ze echt moeten leren. Er waren heel veel ‘Einzelgängers’”, aldus Huijbregts.

 
   
   
 
   
   

De KoaLa school voor Nieuwkomers is de school voor primair onderwijs van het asielzoekerscentrum Weert. Taal is de basis van het leeraanbod voor leerlingen uit onder andere Syrië, Eritrea, Rwanda, Egypte, Oekraïne, en (voormalig) Birma. De leerkrachten hebben onder meer kennis op het gebied van NT2-onderwijs, omgaan met leerlingen met een vluchtelingenachtergrond, herkennen van radicalisering, achtergronden van de Arabische en Moslimcultuur, sociaal-emotionele begeleiding van vluchteling-kinderen, getraumatiseerd en toch op school.

 
   

Basisscholen die onderwijs-ondersteuning geven aan kinderen-vluchtelingen in asielzoekerscentra komen in aanmerking voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane®. Het betreft scholen die verbonden zijn aan asielzoekerscentra en mogelijk ook sommige NK scholen. In samenwerking met LOWAN, de organisatie voor de ondersteuning van nieuwkomers in het onderwijs, zal de selectie van scholen tot stand komen.

 
   
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens | September 9, 2017

 

Kindergarden Stad Amsterdam

 

DOLLSVILLA KINDERGARDEN STAD

 
   

The nurseries of Kindergarden belong undeniably among the finest in the world. The meticulous design of the nurseries exude tranquility and quality and respect. Children can really switch off of turbulence here and can partake of many recreational experiences. Breathtaking.

 
   
 
   

DollsVilla by Liliane® in the Kindergarden Stad, near the Royal Theatre Carré Amsterdam.

 
 
 
 
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 28 juli 2017  
POPPENVILLA IN KINDCENTRUM BAMBOE  
'S GRAVENHAGE  

 

 

Een PoppenVilla by Liliane® leading voor het gloednieuwe Kindcentrum Bamboe in ‘s Gravenhage, een bundeling van kinderopvang, voorschool en onderwijs [integraal kindcentrum]. Kinderen die vanuit de dagopvang bij kindcentrum Bamboe naar school gaan, en de buitenschoolse opvang bezoeken worden daardoor in een doorgaande leer- en ontwikkellijn geplaatst, zo is de visie.

 
   
   
 
   
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 28 juli 2017  
POPPENVILLA BIJ KDV LA LUNA ALMERE  
   

 
   

Een PoppenVilla by Liliane® leading exclusief voor Kinderdagverblijf Het Paleis van Kinderdagpaleis La Luna in Almere, onderdeel van GO! Kinderopvang | Stichting Kindercentra Lelystad [SKL].

 
   
   
 
   
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 27 juni 2017  
DOllSVILLA FOR REFUGEES-CHILDREN  

“The refugees-children of the language class at our elementary school are very happy with the DollsVilla by Liliane®” – Natasja Hoegee | Coordinator and teacher Taalklas Houten The Netherlands.

 
   
   
 
   
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 31 mei 2017  
In samenwerking met Marieke Postma | Adviseur LOWAN Primair  
Onderwijs | Nieuwsbrief LOWAN  23 mei 2017  
DONATIE POPPENVILLA AAN DE SCHOLEN  
VAN KINDEREN-VLUCHTELINGEN  

Basisscholen die onderwijs-ondersteuning geven aan kinderen-vluchtelingen in asielzoekerscentra komen in aanmerking voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane®. Het betreft scholen die verbonden zijn aan asielzoekerscentra en mogelijk ook sommige NK scholen. In samenwerking met LOWAN, de organisatie voor de ondersteuning van nieuwkomers in het onderwijs, zal de selectie van scholen tot stand komen.

 
   
   
 
   
   

Ella van Essen, directeur Asielzoekerscentrum De Wissel in Luttelgeest: ”De PoppenVilla by Liliane® wordt dagelijks intensief gebruikt op de basisschool van ons asielzoekerscentrum. De PoppenVilla by Liliane® ondersteunt namelijk de twee hoofddoelen van ons werk: het bieden van veiligheid [spelen is voor kinderen veilig] en het aanleren van de Nederlandse taal [het speels benoemen van de verschillende ruimten en onderdelen in een huis].”

 
   

Janneke Wormhout, directeur Bataviaschool in Amsterdam: “Tot nu toe leerden de kinderen Nederlandse begrippen aan de hand van afbeeldingen. Door het gebruik van de PoppenVilla zal de woordenschat aanzienlijk beter beklijven, omdat kinderen het [thematisch] leren zo natuurlijk veel leuker vinden.”

 
   
   
 
   
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 12 mei 2017

 

Nu ook in Amsterdam Noord

 

KIDS PLANET AMSTERDAM EN DOLLSVILLA

 
 

Na Kids Planet IJburg kinderdagverblijf en Kids Planet IJburg Buitenschoolse Opvang opent vanaf 1 juli 2017 Kids Planet Vogelstraat Buitenschoolse Opvang in Amsterdam Noord. En in die gloednieuwe vestiging verschijnt een prachtige PoppenVilla by Liliane®.

   
 
   

Ieder kind dat bij Kids Planet wordt opgevangen heeft een mentor. Deze mentor houdt, samen met de pedagoog, de ontwikkeling en het welbevinden van het kind extra in de gaten.

 
   
 
 
 

 

   
   

by Liliane Limpens April 7, 2017

 

New market-entry United Arab Emirates

 

DOLLSVILLA IN DUBAI AND ABU DHABI

 
 

The DollsVilla by Liliane® impresses the Emirates. A succesful entry is made in several high end hotels, hospitals and nurseries. A result of the Dutch trade mission to Abu Dhabi and Dubai 3 – 7 April 2017.

 
 
 
 
 
 

The Grand Hyatt Dubai uses two DollsVilla's by Liliane® in her brunch-restaurant and in the Kidz Club: "The Kidz Club is proud to present the latest addition for the kids.... DollsVilla by Liliane's life size Dollhouse! The child high #DollsVilla is a sustainable #dollhouse on wheels for children and their most cherish toy cars and dolls!" http://tinyurl.com/kpwbgpe

 
   

“Congratulations with the amazing concept of the DollsVilla by Liliane®” - Rutu Tawde, manager of the Spa and Kidz Club of the Grand Hyatt Dubai.

 
   
   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

Gezinshuis 2getR Rucphen

 

POPPENVILLA MET STIP BOVENAAN

 

DE LIJST VAN DUURZAME EN

 

UITNODIGENDE MATERIALEN

 
   

Ingrid en Ineke Stemfoort: "Wij als gezinshuisouders komen oorspronkelijk uit het basisonderwijs en hebben in de loop van 20 jaar al heel wat spelmateriaal voorbij zien komen. Echter deze prachtige, doordachte, degelijke PoppenVilla by Liliane® staat met stip bovenaan de lijst van duurzame en uitnodigende materialen!!".

 
   
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens February 2, 2017

 

Twice for the first time

 

DOLLSVILLA TO NURSERY IN NEW YORK

 
   

USA Scoop². For the first time a DollsVilla by Liliane®  leaves for New York, after San Francisco, California [et alia]. And for the first time the DollsVilla makes her entrance in a US-nursery. Thanks to the kids’ design - distributor Moon Picnic.

 
   

Children of the beautiful Le Petit Cervin in Brooklyn NY - play | live with all your heart!

 
   

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 27 november 2016

 

Integraal Kindcentrum Buikslotermeer

 

KINDERTEKENINGEN VAN HUIZEN

 
   

Kinderen van groep 1/2 van Integraal Kindcentrum Buikslotermeer Amsterdam bedanken de donateur van de PoppenVilla by Liliane® met eigen tekeningen van huizen in vele variaties!

 
   

Zo zijn er huizen die lijken op wigwam-tenten, op flatgebouwen en torens met lange buiten-trappen, er zijn onbewoonde huizen of de bewoners wonen buiten, soms slapen en koken de mensen, soms wonen ze uitsluitend op de zolder. Het komt ook voor dat een huis 42 kamers heeft.

 
   

En altijd is zichtbaar hoe vol overgave deze jonge mensen tekenen, Het Huis staat voor fundament, voor bescherming.

 
   
 
   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 20 september 2016

 

Basisschool Batavia Amsterdam

 

POPPENVILLA VOOR HET AANLEREN VAN DE

 
NEDERLANDSE TAAL  
 

De Bataviaschool voor nieuwkomers in Amsterdam [Indische buurt Amsterdam Oost] treft voorbereidingen om de PoppenVilla by Liliane® volledig in te zetten voor de ontwikkeling van de Nederlandse taal.

 
   

De inmiddels elf onderwijsgroepen van de Bataviaschool bestaan uit kinderen van expats, en bovenal uit vluchtelingen-kinderen. Zij arriveren 's ochtends met busjes vanuit het asielzoekerscentrum Wenkebach, in de voormalige Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel [Bijlmerbajes]. Zodra de kinderen de taal voldoende machtig zijn, stromen zij door naar het reguliere basisonderwijs elders.

 
   

Directeur Janneke Wormhoudt: "Tot nu toe leerden de kinderen Nederlandse begrippen aan de hand van afbeeldingen. Door het gebruik van de PoppenVilla zal de woordenschat aanzienlijk beter beklijven, omdat kinderen het [thematisch] leren zo natuurlijk veel leuker vinden."

 
   

De Bataviaschool is een school die niet-Nederlandstalige leerlingen tussen de 6 en 12 jaar tijdelijk opvangt. De school valt onder de stichting 'Samen tussen Amstel en IJ'. Het doel is om deze leerlingen in een jaar de Nederlandse taal te leren begrijpen, spreken, lezen en schrijven.

 
   
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens September 17, 2016

 

The leading global fair for kid's first years

 

DOLLSVILLA BY LILIANE® KIND + JUGEND

 
COLOGNE GERMANY September 15 -18, 2016  
   

The Dutch DollsVilla by Liliane® for the first time present at the prestigious global trade fair Kind + Jugend | Cologne September 15 - 18, 2016. The presentation took place at the new Design Parc.

 
   

Liliane: "Enjoyed the stylish and beautifully lit Design Parc with the DollsVilla by Liliane® in it's heart. So honored and happy by the many ‘Oh wauw!!’ reactions of the public."

 
   

The Design Parc is an atmospheric exhibition area inside the fair Kind + Jugend where exclusively children’s furniture, living accessories and games from different countries are displayed. Outstanding, ready for the market products that have already been produced can secure themselves support in the form of a tailor-made sales concept which considerably facilitates their market entry.

 
   
DollsVilla by Liliane® in the Design Parc | Hall 10.1 Booth A075  
Kind + Jugend September 15 - 18, 2016  
Koelnmesse GmbH | Messeplatz 1 | 50679 Cologne Germany  
   
 
   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 16 augustus 2016

 

Nieuwe KDV | NSO

 

POPPENVILLA KDV | NSO KLEINTJEZUID

 

AMSTERDAM

 
   

De derde vestiging van kinderopvang | naschoolse opvang KleintjeZuid Amsterdam wordt in augustus 2016 in gebruik genomen, tegelijk met een PoppenVilla by Liliane®!

 
   

Oprichter en eigenaar Christianne Plasmans: "De PoppenVilla by Liliane® is nu zo'n 5 jaar in gebruik bij de naschoolse opvang KleintjeZuid aan de Amstelveenseweg, de kinderen spelen er héél véél mee! We verwerven nu ook een PoppenVilla voor de nieuwe kinder- en naschoolse opvang [3 maanden - 12 jaar] van KleintjeZuid Rivierenbuurt Amsterdam in de Hunzestraat."

 
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 13 juli 2016

 

Christelijke Montessori School De Abeel Den Haag

 

YOUTUBE MONTESSORI DEN HAAG

 
   

Dynamische YouTube-presentatie van de nieuwe Montessori School De Abeel in Den Haag, met beelden van de 'Koninklijke' PoppenVilla. Renee Povel: "De villa is ongekend populair onder de kinderen!."

 
   

De Abeel biedt onderwijs volgens de principes van Maria Montessori. De kern van het montessorionderwijs wordt meestal samengevat in haar uitspraak: "Help mij het zelf te doen". Uitgangspunt is dat een kind een natuurlijke, noodzakelijke drang tot zelfontplooiing heeft. Opvoeding en onderwijs moeten onderkennen wat de behoeften van een kind op een gegeven moment zijn en daarop inspelen door de juiste omgeving en materialen te bieden.

 
   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 1 juli 2016

 

Kinderdagverblijf Small | locatie Ypenburg - stadsdeel Den Haag

 

LARGE VILLA VOOR SMALL

 
 

Als kind kun je bij Kinderdagverblijf Small Ypenburg op ieder gewenst moment naar buiten. Ruiken aan de vrijheid! The smell of Small. En om verse natuurproducten te verzamelen in de pluktuin en om er te spelen met duurzame speeltoestellen. Zo is daar de in- én outdoor PoppenVilla op wielen. Poppen gedijen, net zoals hun jonge ouders, bij verse lucht en zalige zon.

 
   

En gezellig binnen blijven bij miezerig weer? Dan is daar een bibliotheek met kinderboeken, een schildersworkshop, een piano. En de PoppenVilla is weer naar binnen gereden, waarmee het maken van nieuwe vriendjes zo gemakkelijk gaat.

 
 
.

Lionel Messi en zijn honden zojuist - vanuit Barcelona - gearriveerd in de PoppenVilla by Liliane® voor een voortreffelijke nachtrust.

 
 
 
 

   
   

door Annemarie Jongkoen 30 juni 2016

 

Openbare Basisschool De Kaap Amsterdam

 

NIEUWE WOORDEN LEREN MET POPPENVILLA

 
   
Annemarie Jongkoen | directeur Openbare Basisschool De Kaap:  

"PoppenVilla cadeau! De Kaap heeft een prachtige PoppenVilla gekregen. Een ideële stichting schenkt deze PoppenVilla aan De Kaap om zo een bijdrage te leveren aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, de taal-, spel- en interactie-ontwikkeling van onze jonge kinderen. De PoppenVilla is specifiek gebouwd voor poppen van 30 centimeter (bijvoorbeeld Barbie), en voor hun auto’s, paarden en fietsen. De villa is ‘levensgroot’ (128cm hoog), staat op wielen met voetremmen, beschikt over opbergladen en een autohellingbaan. De PoppenVilla gaan wij inzetten als spelactiviteit bij de onderbouw. De PoppenVilla zal het hele schooljaar ingezet worden in de onderbouwgroepen en worden ingericht binnen de thema’s en seizoenen. Kinderen kunnen er ook met hun eigen auto, hun lievelingspop of -knuffel (tot 30 cm) van thuis in spelen."

 
   

"Spelen is voor kinderen onmisbaar bij het ontwikkelen van sociaal emotionele vaardigheden en ook voor de taalontwikkeling. Door samen te spelen en met elkaar te praten, kunnen kinderen gemakkelijk oefenen en experimenteren met nieuwe woorden of woordcombinaties. Leerkrachten kunnen nieuwe woorden binnen een thema aanbieden tijdens het spel in de PoppenVilla. Mondelinge interactie is de kern van al het onderwijs. We hopen dat alle kleuters er veel speel- en leerplezier aan zullen beleven! Donateur: enorm veel dank!"

 
   

Meer informatie over de PoppenVilla in het basisonderwijs: http://www.poppenvilla.nl/PoppenVillaSchool.htm

 
   

In het hart van de Amsterdamse Transvaalbuurt staat Openbare basisschool De Kaap. Ruim 150 kinderen krijgen er les van een team dat het een uitdaging vindt om kinderen te laten ervaren dat leren leuk is. Want pas dan kan leren succesvol zijn. De basis van ons onderwijs is een veilige omgeving voor kinderen, hun ouders en de leerkrachten. De Kaap kijkt naar de mogelijkheden en talenten van leerlingen en werkt, praat en denkt vanuit onderwijsbehoeften.

 
   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 29 juni 2016

 

NSO Kinderopvang Kelsey Amsterdam

 

POPPENVILLA NAAR PARADIJS... PLEIN

 
 

Paardrijden kan óók in de nieuwe naschoolse opvang en derde locatie van Kinderopvang Kelsey in Amsterdam. Naast kookworkshops in een kookstudio, creatieve activiteiten, atletiek en zwemmen. Om maximaal af te koppelen van een schooldag.

 
   

Niet alleen kunnen de kinderen van de naschoolse opvang paard leren rijden, ook hún kinderen kunnen dat! Via de hellingbaan van de PoppenVilla stappen de paarden gemakkelijk vanuit de poppenpaardenstal naar het Paradijsplein, en van daaruit in galop naar het IJmeer.

 
 
 
 
 
 

   
   
door Marjolijn Willemse Amsterdam 17 juni 2016  

OBS De Notenkraker | Kunstmagneetschool: Knap Creatief!

 
MONDELINGE INTERACTIE MET POPPENVILLA  
   

Marjolijn Willemse, adjunct directeur OBS De Notenkraker Amsterdam: "Wij gaan twee PoppenVilla’s inzetten als spelactiviteit bij de onderbouw. De PoppenVilla’s zullen het hele schooljaar mee doen met de onderbouwgroepen en worden ingericht binnen de thema’s en seizoenen. Kinderen kunnen er ook met hun eigen auto, hun lievelingspop of -knuffel (tot 30 cm) van thuis in spelen."

 
 

"Spelen is voor kinderen onmisbaar bij het ontwikkelen van sociaal emotionele vaardigheden en ook voor de taalontwikkeling. Door samen te spelen en met elkaar te praten, kunnen kinderen gemakkelijk oefenen en experimenteren met nieuwe woorden of woordcombinaties. Leerkrachten kunnen nieuwe woorden binnen een thema aanbieden tijdens het spel in de PoppenVilla. Mondelinge interactie is de kern van al het onderwijs."

 
   

Willemse: "Er komt één PoppenVilla in onze dependance te staan en één bij de kleutergroepen in ons hoofdgebouw van De Notenkraker. De PoppenVilla ziet er werkelijk fantastisch uit. We hopen dat alle kleuters er veel speel- en leerplezier aan zullen beleven!".

 
   

De Notenkraker is een openbare basis- | kunstmagneetschool in Amsterdam. Een kunstmagneet school houdt in dat de kinderen, gedurende de acht schooljaren, naast het reguliere onderwijs, ook structureel kunstonderwijs volgen.

 
 

 
 
 
 

   
   

door LMarco Holtslag 24 mei 2016

 

Dienstencentrum Kinderopvang Nieuwsbrief mei 2016

 

In de schijnwerpers:

 

DUURZAME POPPENVILLA BY LILIANE®

 

VOOR DE KINDEROPVANG

 
   

Sinds de markt-introductie van de Nederlandse PoppenVilla by Liliane® in 1999 spelen dagelijks duizenden kinderen in Europese kinderdagverblijven hun eigen verhaal.

 
   

Kinderen genieten als hùn kinderen, de poppen, in een eigen huis kunnen wonen. Een design woning nog wel, met lichtinval en een open ontwerp. Spelen is voor kinderen leven! De PoppenVilla by Liliane® stimuleert het samenspel tussen vier tot zes jongens en meisjes. Spel is hun taal en draagt bij aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

 
   
   
 
   
   

De PoppenVilla by Liliane® is een duurzaam woonhuis op wielen voor de meest gekoesterde poppen van kinderen. Het zijn de poppen met een lengte van 30 centimeter. Vrijwel elk meisje, en een toenemend aantal jongens, heeft ze thuis. Zoals Barbie en traditionele vinylpoppen. Via een hellingbaan hebben auto’s, fietsen, paarden en skateboards entree tot de kindhoge PoppenVilla.

 
 

Ontwerper Liliane Limpens: “De PoppenVilla by Liliane® biedt kinderen een ontmoetingsplek om nieuwe vriendjes te maken [extravert]. Daarnaast biedt de villa kinderen de mogelijkheid om zich terug te trekken in hun eigen wereld [introvert], waar hun dierbare poppen, knuffels en auto’s geweldig kunnen verblijven. Zij hebben voor kinderen dikwijls een grote hechtings- en vertrouwensfunctie.”

 
 
 
 

Exterieur PoppenVilla by Liliane® leading: ■ Lengte 120 x Breedte 60 x Hoogte 128 cm ■ Gewicht 43 kg ■ Dubbel blank gelakt multiplex berken ■ Daknok massief beuken ■ 3 Verdiepingen ■ 2 Spiltrappen met 360° verdraaibare treden ■ 7 Kamers ■ 4 Open deuren ■ 3 Laden van elk 19 x 28 x 7 cm ■ 3 Wandschappen met plexiglas-opzetranden ■ Metalen keukenrail met 8 ophanghaakjes ■ Wandspiegel in badkamer ■ Aluminium garderoberoede van 60 cm ■ 2 Dakplaten van geperforeerd roestvrijstaal ■ 4 Metalen wielen met voetremmen ■ Auto-hellingbaan | multiplex berken en massief beuken.

 

Ingrid en Ineke Stemfoort: "Wij als gezinshuisouders komen oorspronkelijk uit het basisonderwijs en hebben in de loop van 20 jaar al heel wat spelmateriaal voorbij zien komen. Echter deze prachtige, doordachte, degelijke PoppenVilla by Liliane® staat met stip bovenaan de lijst van duurzame en uitnodigende materialen!!".

 
 
 
 

Liliane Limpens: "De villa is blank gelakt. De afwezigheid van kleur zorgt ervoor dat het speelmeubel een rustig element in een ruimte is. Dit is van invloed op het - dikwijls turbulente - gemoed van kinderen. Bovendien brengen de poppen en hun accessoires al een overvloed aan kleur mee."

 

Interieur PoppenVilla by Liliane® leading: ■ Schommel ■ Kinderbed | incl. katoenen matras-dekbed ■ Aanrecht ■ 6 Stoelen ■ Zitbank [3-persoons] ■ Eettafel ■ Bureau | PC-tafel ■ Boekenkast ■ Garderobekast ■ Badkamermeubel ■ 2-Persoons bed | incl. katoenen matras-dekbed ■ Douche ■ Toilet ■ 1-Persoons bed | incl. katoenen matras-dekbed

 

Stichting Kinderopvang Nederland | skon: "De PoppenVilla by Liliane® staat op de basisinventarisatielijst van de buitenschoolse opvang. De villa is zo op het oog duur, maar het is typisch een speelmeubel dat de skon onderscheidend maakt. Dit hebben kinderen thuis niet".

 
 
 

<<<

>>>

 
 
     
     
 
HOME VISIE POPPENVILLA DOELGROEPEN NIEUWS MEDIA REVIEWS AANKOOP LEVERANCIERS CONTACT