Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Onderwijs Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
          <<< Kinderopvang School 2016          
 
 
 
   
 
 
PoppenVilla by Liliane® in het kinderdagverblijf en op school 2017
 

 

   
   

by Liliane Limpens  December 15, 2017

 

VISUEEL BEPERKTE KINDEREN IN GRAVE

 
GAAN SPELEN MET DE POPPENVILLA  
   

Blinde en slechtziende kinderen in Grave gaan met Kerstmis spelen met de PoppenVilla by Liliane®! Een villa is nu onderweg naar Koninklijke Visio Onderwijs Grave, het toenmalige Blindeninstituut uit mijn jeugdjaren aldaar.

 
   

Willy Smits, adjunct-directeur Koninklijke Visio Onderwijs: “Onze leerlingen van het Voortgezet speciaal onderwijs zullen met hun docent Techniek de PoppenVilla tijdens een les gaan monteren, de kinderen van het Speciaal onderwijs gaan vervolgens de villa inrichten met alle design meubels.”

 
   

In januari 2018 vindt de officiële overhandiging van de PoppenVilla by Liliane® plaats, in aanwezigheid van de locale pers van Grave. De organisatie daarvan gebeurd door Koninklijke Visio in samenwerking met Dedicon, een Nederlandse stichting die media omzet in leesvormen voor mensen met een leesbeperking.

 
   
   
 
   

Visio Onderwijs Grave is een van de zes Visio-onderwijslocaties in Nederland. In Grave volgen leerlingen met een visuele beperking speciaal (voortgezet) onderwijs. Ook biedt het leerlingen met een meervoudige beperking speciaal (voortgezet) onderwijs. Naast onderwijsfaciliteiten beschikt Visio Grave over een locatie Wonen & Dagbesteding. De mogelijkheid voor leerlingen bestaat om gebruik te maken van de woonvoorziening, de weekend- en vakantieopvang en de naschoolse opvang.

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens en Kiet Engels 28 september 2017

 

Basisschool Het Palet Hapert

 

JUF KIET EN DE TAAL VAN HAAR KINDEREN

 
 

Juf Kiet zet op haar basisschool met succes de PoppenVilla in als ondersteuning bij het spelenderwijs aanleren van de Nederlandse taal door vluchtelingen-kinderen.

 

Juf Kiet: "Onze PoppenVilla wordt goed gebruikt. Als de kinderen 's morgens binnenkomen, rond 8.00 uur, gaan ze eerst hun woordjes oefenen. Daarna hebben ze 20 minuten speeltijd voordat de school begint. De PoppenVilla wordt dan ook gebruikt door de kinderen."

 

"In het begin spelen de kinderen nog een beetje naast elkaar. Het samenspel begint als de leerlingen elkaar leren kennen en wat meer onder woorden kunnen brengen. Alleen het spelen met de poppen is in het begin al genoeg. De PoppenVilla wordt ook ingezet bij het thema 'Wonen'. Als kinderen het moeilijk vinden om tot spel te komen begeleidt een van onze onderwijsassistenten het spel. We hebben tijdens het thema 'Wonen' ook woordkaartjes gemaakt die we dan in de PoppenVilla plakken."

 
 
 
 
 
 

"De kinderen nemen zelf soms ook wat spulletjes mee om er in te zetten. Gewoon lekker spelen is zo belangrijk. Omdat ik kinderen heb die soms niet dezelfde taal spreken maken ze door te spelen met de PoppenVilla toch contact met elkaar. Wij zien nu ook steeds meer jongetjes, die vanuit hun eigen cultuur niet gewend zijn om met een poppenhuis te spelen, meedoen."

 
   
 
   

'De kinderen van juf Kiet' - een IDFA genomineerde, scherp observerende documentaire - is een ode aan de juf die haar klas maakt tot een veilige oase voor de kinderen van [vooral Syrische] vluchtelingen. “Zij belichaamt 'Wir schaffen das'' - NRC.

 
   
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 19 september 2017  
KoaLa school voor nieuwkomers Weert  
POPPENVILLA BIEDT ECHT NIEUWE  
MOGELIJKHEDEN  

“De kinderen, zowel jongens als meisjes (als de leerkrachten) van de KoaLa school voor Nieuwkomers vinden de PoppenVilla geweldig. Op het moment zijn we binnen onze basisschool met het thema “huis” begonnen en de PoppenVilla by Liliane® is nu in gebruik. Geweldig. De woordenschat van de kinderen wordt weer op een totaal andere manier uitgebreid. Door op deze manier handelend bezig te zijn, leren kinderen ook van elkaar. De PoppenVilla biedt echt nieuwe mogelijkheden.” Thérèse Huijbregts, teamleider primair onderwijs KoaLa school voor nieuwkomers Weert.

 
   

“We hebben de kinderen moeten leren spelen. Dat ze op school moesten leren, dat wisten ze. Maar echt spelen, met elkaar spelen, dat hebben we ze echt moeten leren. Er waren heel veel ‘Einzelgängers’”, aldus Huijbregts.

 
   
   
 
   
   

De KoaLa school voor Nieuwkomers is de school voor primair onderwijs van het asielzoekerscentrum Weert. Taal is de basis van het leeraanbod voor leerlingen uit onder andere Syrië, Eritrea, Rwanda, Egypte, Oekraïne, en (voormalig) Birma. De leerkrachten hebben onder meer kennis op het gebied van NT2-onderwijs, omgaan met leerlingen met een vluchtelingenachtergrond, herkennen van radicalisering, achtergronden van de Arabische en Moslimcultuur, sociaal-emotionele begeleiding van vluchteling-kinderen, getraumatiseerd en toch op school.

 
   

Basisscholen die onderwijs-ondersteuning geven aan kinderen-vluchtelingen in asielzoekerscentra komen in aanmerking voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane®. Het betreft scholen die verbonden zijn aan asielzoekerscentra en mogelijk ook sommige NK scholen. In samenwerking met LOWAN, de organisatie voor de ondersteuning van nieuwkomers in het onderwijs, zal de selectie van scholen tot stand komen.

 
   
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens | September 9, 2017

 

Kindergarden Stad Amsterdam

 

DOLLSVILLA KINDERGARDEN STAD

 
   

The nurseries of Kindergarden belong undeniably among the finest in the world. The meticulous design of the nurseries exude tranquility and quality and respect. Children can really switch off of turbulence here and can partake of many recreational experiences. Breathtaking.

 
   
 
   

DollsVilla by Liliane® in the Kindergarden Stad, near the Royal Theatre Carré Amsterdam.

 
 
 
 
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 28 juli 2017  
POPPENVILLA IN KINDCENTRUM BAMBOE  
'S GRAVENHAGE  

 

 

Een PoppenVilla by Liliane® leading voor het gloednieuwe Kindcentrum Bamboe in ‘s Gravenhage, een bundeling van kinderopvang, voorschool en onderwijs [integraal kindcentrum]. Kinderen die vanuit de dagopvang bij kindcentrum Bamboe naar school gaan, en de buitenschoolse opvang bezoeken worden daardoor in een doorgaande leer- en ontwikkellijn geplaatst, zo is de visie.

 
   
   
 
   
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 28 juli 2017  
POPPENVILLA BIJ KDV LA LUNA ALMERE  
   

 
   

Een PoppenVilla by Liliane® leading exclusief voor Kinderdagverblijf Het Paleis van Kinderdagpaleis La Luna in Almere, onderdeel van GO! Kinderopvang | Stichting Kindercentra Lelystad [SKL].

 
   
   
 
   
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 27 juni 2017  
DOllSVILLA FOR REFUGEES-CHILDREN  

“The refugees-children of the language class at our elementary school are very happy with the DollsVilla by Liliane®” – Natasja Hoegee | Coordinator and teacher Taalklas Houten The Netherlands.

 
   
   
 
   
 
 
 

   
   
door  Liliane Limpens 31 mei 2017  
In samenwerking met Marieke Postma | Adviseur LOWAN Primair  
Onderwijs | Nieuwsbrief LOWAN  23 mei 2017  
DONATIE POPPENVILLA AAN DE SCHOLEN  
VAN KINDEREN-VLUCHTELINGEN  

Basisscholen die onderwijs-ondersteuning geven aan kinderen-vluchtelingen in asielzoekerscentra komen in aanmerking voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane®. Het betreft scholen die verbonden zijn aan asielzoekerscentra en mogelijk ook sommige NK scholen. In samenwerking met LOWAN, de organisatie voor de ondersteuning van nieuwkomers in het onderwijs, zal de selectie van scholen tot stand komen.

 
   
   
 
   
   

Ella van Essen, directeur Asielzoekerscentrum De Wissel in Luttelgeest: ”De PoppenVilla by Liliane® wordt dagelijks intensief gebruikt op de basisschool van ons asielzoekerscentrum. De PoppenVilla by Liliane® ondersteunt namelijk de twee hoofddoelen van ons werk: het bieden van veiligheid [spelen is voor kinderen veilig] en het aanleren van de Nederlandse taal [het speels benoemen van de verschillende ruimten en onderdelen in een huis].”

 
   

Janneke Wormhout, directeur Bataviaschool in Amsterdam: “Tot nu toe leerden de kinderen Nederlandse begrippen aan de hand van afbeeldingen. Door het gebruik van de PoppenVilla zal de woordenschat aanzienlijk beter beklijven, omdat kinderen het [thematisch] leren zo natuurlijk veel leuker vinden.”

 
   
   
 
   
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 12 mei 2017

 

Nu ook in Amsterdam Noord

 

KIDS PLANET AMSTERDAM EN DOLLSVILLA

 
 

Na Kids Planet IJburg kinderdagverblijf en Kids Planet IJburg Buitenschoolse Opvang opent vanaf 1 juli 2017 Kids Planet Vogelstraat Buitenschoolse Opvang in Amsterdam Noord. En in die gloednieuwe vestiging verschijnt een prachtige PoppenVilla by Liliane®.

   
 
   

Ieder kind dat bij Kids Planet wordt opgevangen heeft een mentor. Deze mentor houdt, samen met de pedagoog, de ontwikkeling en het welbevinden van het kind extra in de gaten.

 
   
 
 
 

 

   
   

by Liliane Limpens April 7, 2017

 

New market-entry United Arab Emirates

 

DOLLSVILLA IN DUBAI AND ABU DHABI

 
 

The DollsVilla by Liliane® impresses the Emirates. A succesful entry is made in several high end hotels, hospitals and nurseries. A result of the Dutch trade mission to Abu Dhabi and Dubai 3 – 7 April 2017.

 
 
 
 
 
 

The Grand Hyatt Dubai uses two DollsVilla's by Liliane® in her brunch-restaurant and in the Kidz Club: "The Kidz Club is proud to present the latest addition for the kids.... DollsVilla by Liliane's life size Dollhouse! The child high #DollsVilla is a sustainable #dollhouse on wheels for children and their most cherish toy cars and dolls!" http://tinyurl.com/kpwbgpe

 
   

“Congratulations with the amazing concept of the DollsVilla by Liliane®” - Rutu Tawde, manager of the Spa and Kidz Club of the Grand Hyatt Dubai.

 
   
   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

Gezinshuis 2getR Rucphen

 

POPPENVILLA MET STIP BOVENAAN

 

DE LIJST VAN DUURZAME EN

 

UITNODIGENDE MATERIALEN

 
   

Ingrid en Ineke Stemfoort: "Wij als gezinshuisouders komen oorspronkelijk uit het basisonderwijs en hebben in de loop van 20 jaar al heel wat spelmateriaal voorbij zien komen. Echter deze prachtige, doordachte, degelijke PoppenVilla by Liliane® staat met stip bovenaan de lijst van duurzame en uitnodigende materialen!!".

 
   
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens February 2, 2017

 

Twice for the first time

 

DOLLSVILLA TO NURSERY IN NEW YORK

 
   

USA Scoop². For the first time a DollsVilla by Liliane®  leaves for New York, after San Francisco, California [et alia]. And for the first time the DollsVilla makes her entrance in a US-nursery. Thanks to the kids’ design - distributor Moon Picnic.

 
   

Children of the beautiful Le Petit Cervin in Brooklyn NY - play | live with all your heart!

 
   

 
   
 

  Back to Top

 
  <<< Reviews 2016

>>> Reviews 2018

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Onderwijs Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
          <<< Kinderopvang School 2016