Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
          <<< Reviews 2017            
 
 
 
   
 
 
PoppenVilla by Liliane® in het kinderdagverblijf en op school 2018
 

   
   

by Liliane Limpens October 4, 2018

 

DANISH LIBRARIES & DUTCH DOLLSVILLA

 
 

I must tell you, that we are so happy with your beautiful and popular DollsVilla by Liliane®, that we would like to order another one to one of our other libraries J".

 

“One of our best investments since 2010 - the DollsVilla by

Liliane® has great play value for children.”
 
Jette Hussmann Faerber | Børnebibliotekar Afdeling Oplevelse
Tanja Clausen | Børnebibliotekar Søborg Biblioteket Gladsaxe.
Helsingør Biblioteket Kulturværftet.
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens 4 september 2018

 

HEUTINK-ACTIE POPPENVILLA BY LILIANE®

 
VOOR BSO & KINDEROPVANG
 

Bij Heutink loopt nu een actie met de PoppenVilla by Liliane® voor de BSO & Kinderopvang. Heutink was de eerste Nederlandse schoolleverancier - in 1999 - die de villa-verkoop startte.

 
https://publications-hg.cld.bz/Zomerkrant-KO-2018-lr
 
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 29 juni 2018

 

VILLA NAAR VLUCHTELINGEN-KINDEREN

 

PoppenVilla’s by Liliane® naar Nederlandse basisscholen waar het taalonderwijs aan vluchtelingenkinderen een hoofdaccent is.

Door het samenspel met de villa is het aanleren van Nederlandse woordjes zoveel leuker! Het gaat vanzelf. De poppen babbelen samen wat af. Ook voor woordenschatoefeningen. Blije kinderen in het nieuwe schooljaar 2018/2019.

 
 
   

Bergschenhoek De Vuurvogel | Breda De Fontein | Echt Driepas Taalschool | Eelde De Veenvlinder | Egmond aan den Hoef De Boswaid | Eindhoven De Wereldwijzer | Haarlem ITK | Harderwijk De Vlieger | Heemserveen De OpStap | Heerhugowaard De Regenboog | Heerlen Taalschool De WereldDelen | Houten Taalschool | Musselkanaal Wereldwijs Overloon Josefschool | Rijswijk De Bazaar | Schiedam CON | Sint Annaparochie De Toverbal | Sint-Maartensdijk De Rieburgh | Ter Apel Interschool | Venlo Kleurrijk | Weert KoaLa | Winterwijk AZC School | Zeewolde Columbus | Zutphen De Waaier.

 

De organisatie van de donatie is tot stand gekomen in samenwerking met LOWAN Ondersteuning Onderwijs Nieuwkomers | PO Raad.

 
   
 
 
 

   
   
 
   

by Diana Patchett June 14, 2018

 

Little Doves Early Learning Centre Kristin School New Zealand

 

'THE JEWEL IN THE CROWN'

 
 

"The fabulous DollsVilla by Liliane® is the jewel in the crown of our Little Doves Early Learning Centre, Auckland, New Zealand."

Diana Patchett | Junior School Principal of the Kristin School New Zealand [formerly] | Executive Principal at St Margaret's College, Christchurch.

 

The order is another result of the Dutch Royal Trade Mission to Australia and New Zealand in November 2016.

 

 

The Kristin School is one of the New Zealand's leading independent schools, a co-educational school of approximately 1620 students from Kindergarten through to Year 13. The first school in New Zealand authorised to teach the International Baccalaureate Primary Years Programme (IB PYP).

 
 
 
 

 

   
   

by Liliane Limpens May 29, 2018

 

DOLLSVILLA BY LILIANE® AT THE PRIMARY

SCHOOL KLEUR-RIJK VENLO
 

"As a school, we are extremely pleased with the fantastic DollsVilla by Liliane®. Lots of children play with it on a daily basis."

On behalf of the whole team of Primary School Kleur-Rijk, Kristie Zeetsen.

 
 

“I recently observed the DollsVilla by Liliane® at two locations. Children play beautifully with the DollsVilla. And I have also seen excellent play guidance.”

Geke Dijkstra, Educational adviser young children 0 – 6 in the north of The Netherlands [LinkedIn].

   
   
 
   
 
 
 

 

   
   
 
   

by Melanie Dowling May 10, 2018

 

GREENWICH LIBRARY NEW YORK OWNER OF

A DOLLSVILLA BY LILIANE®

Announcement at the lending desk in the Greenwich Library in New York: "TRY OUR COOL NEW DOLLSHOUSE! Keep all furniture inside the house and tidy up before you leave! We have dolls available to (responsibly) borrow - ask a librarian."

   

The purchase by the Greenwich Library New York is a result of the work of Melanie Dowling, business developer DollsVilla by Liliane® USA.

   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 6 februari 2018

 

Donatie basisscholen die onderwijs-ondersteuning geven aan

 

vluchtelingenkinderen

 

SUCCES POPPENVILLA OP BASISSCHOOL AZC

 
 

“Op onze school voor nieuwkomers De Toverbal is de PoppenVilla by Liliane® ook een succes! De kinderen leren spelenderwijs de Nederlandse woorden en gebruiken, door middel van spel met dit grote, realistische en stevige poppenhuis! Ze spelen situaties na, ze leren samenwerken...  Als de PoppenVilla even uit de klas gaat staat het in mijn kantoor en dan mag ik....”.

 

Johanna Hooiveld MEL, Meerscholen-directeur van de Openbare basisschool ARS Hijum en van De Toverbal, NT2 school [Nederlands als tweede taal] van het AZC [asielzoekerscentrum] Sint Annaparochie.

 
 
 
 
 

 

   
   

door Freddy Klooté 31 januari 2018

 

OFFICIËLE OVERHANDIGING POPPENVILLA

 
AAN DE KINDEREN VAN VISIO GRAVE  
 Door Freddy Klooté 
 

GRAVE - Liliane Limpens is eigenaar van een internationaal bedrijf dat luxe Poppenvilla’s maakt. Villa’s met een educatief karakter. Bijvoorbeeld zeer geschikt voor kinderen met een visuele beperking. Soms komt er in het leven bijzonder toeval om de hoek kijken. In dit geval groot toeval. Liliane Limpens heeft zo’n 50 jaar geleden in Grave gewoond. In haar ouderlijk huis aan de G.W. Lovendaalsingel was ook haar vader al creatief bezig: “In de kelder maakte hij buitenspeeltoestellen. Hij maakte die uit liefde voor zijn kinderen”, vertelt ze, met enige weemoed.

 
   
 
   

De huidige eigenaars kregen onlangs bezoek van een onbekende vrouw. Toen ze hoorden dat ze vroeger in hun huis gewoond had, was het ijs snel gebroken. Op het eind van de rondleiding in het huis werd ook de kelder bezocht. Yolanda Boetzel, huidige bewoonster, vertelde dat aan de muur vol gereedschap zeker nog spulletjes van Liliane’s vader hingen. Dat had de vorige bewoner haar verteld. Het werd even heel emotioneel in de kelder.

 
   
Dedicon – Koninklijke Visio  

De relatie tussen Koninklijke Visio en Dedicon moge duidelijk zijn. Dedicon is gespecialiseerd in de productie van gesproken teksten voor blinden en slechtzienden. Ook al toevallig is Yolanda Boetzel daar werkzaam: “Lilian legde meteen de link en voordat ik het goed besefte was ik de schakel tussen haar en Dedicon en Visio”, lacht Yolanda.

 
   

Liliane Limpens ging als kind vaak spelen met de kinderen van de toenmalige blindenschool. De band die groeide bleek heel sterk. Toen Liliane van een donateur hoorde dat er geld was voor een poppenvilla, dacht ze meteen aan haar jeugd, aan Grave, haar ouderlijk huis en de band met haar vroegere blinde vriendinnetjes. Tijdens het bezoek van Liliane aan Yolanda werden de afspraken gemaakt. Visio zou een Poppenvilla ter waarde van € 2000,- als geschenk krijgen. Een Poppenvilla die in het onderwijs op Visio perfect past. Het zal er gebruikt worden als communicatie- en observatiemiddel. Voor de kinderen om er lekker mee te spelen.

 
   
 
   
Overhandiging  

Afgelopen dinsdag was het dan zover. De officiële overhandiging van de Poppenvilla aan de kinderen van Visio. De leerlingen van het SO, het MLK, de brugklassers en de kleuters waren niet alleen aanwezig maar ook bij de onthulling betrokken. Juffrouw Willy vertelde de kinderen het verhaal over de ontmoeting van Liliane en Yolanda. Liliane: “Ik sta hier op de plaats waar ik heb leren zwemmen. Ik heb lang nagedacht en gewerkt over en aan een Poppenvilla. Eén waar wat grotere poppen en auto’s, maar ook een keuken, een woonkamer en een badkamer in geplaatst konden worden. Ik weet dat jullie hier op een leuke manier mee kunnen spelen en hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben”.
Nadat het huis onthuld was, mocht een groep kinderen pakjes openmaken, waarin allerlei onderdeeltjes zaten die in het huis geplaatst konden worden. Het was een genot om de vreugde van de kinderen mee te maken. Tasten, de ruimte inschatten en het meubilair plaatsen. Als ervaren woninginrichters deden de kinderen samen hun “werk”. Tot vreugde ook van Liliane en Yolanda, die zichtbaar genoten. Yolanda had als cadeau van Dedicon een swell paper meegebracht. Dat maakt reliëf mogelijk op diverse soorten speciaal papier en is een veelgebruikt middel in het brailleschrijven. Het maakt de switch van 2D naar 3D mogelijk. Ook een cadeau dat met veel plezier in ontvangst werd genomen.
De klas van juffrouw Hanneke was de gelukkigste van de dag. Die mocht als eerste spelen met de Poppenvilla. Na de bloemen, als dank voor de geschenken, aan Liliane en Yolanda, gingen de kinderen aan de slag. Het werd feest.

 
   
DollsVilla by Liliane  

Liliane Limpens is met haar eigen bedrijf druk doende: “Ik ben onderneemster met veel klanten in het buitenland. Onderneemster die ook zelf voor de verkoop zorgt. Ik kom weinig vrouwen tegen die dat ook doen. Het is leuk werk, dat me over de hele wereld brengt. Zo mocht ik mee in het gevolg van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima tijdens hun laatste bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn Poppenvilla’s worden voor diverse doeleinden gebruikt. Het is door de wielen onderaan makkelijk verplaatsbaar. Het wordt op veel scholen over de hele wereld gebruikt als speel- en leermiddel. Zowel door kinderen als door hun begeleiders. Het is een woning met vele mogelijkheden. Met ruimte en licht. Je vindt ze ook in grote hotels en restaurants. Het is ook een middel dat kinderen verbindt. Ach, ik kan er wel uren over vertellen”.

 
   
 
 
  <<< Reviews 2017

>>> Reviews 2019

 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
          <<< Reviews 2017