Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
          <<< Reviews 2022            
 
 
     
 
 
 

PoppenVilla by Liliane® in het kinderdagverblijf en op school 2023

 

 

   
   

door redactie Kiddo / Liliane Limpens 1 oktober 2023

 
Artikel in Kiddo vakinformatie voor de kinderopvang 2023, 3
ONTPOPPEN
De waarde van spel met speelpoppen voor het sociaal-
emotioneel welbevinden van jonge kinderen
 

Liliane Limpens, ontwerper van de PoppenVilla: 'Het nieuwe leven dat kinderen met hun poppen creëren, geven ze het liefst een eigen behuizing die hun lievelingen vaste grond onder de voetjes geeft, hen beschut, hen beschermt! Het veilige leven dat de poppen ervaren slaat immers terug op henzelf, het heeft haar weerslag op hun eigen welbevinden, weerbaarheid, veerkracht. Net zoals bij ‘echte mensen en dieren’ een huis, een hol, een nest zo belangrijk is voor een geluksgevoel, voor de markering tussen de binnen- en de buitenwereld.'

 
To house their most important emotions.
 

 

 

Themanummer Sociaal-emotionele ontwikkeling Lekker in je vel.

Wat kunnen we leren van conflicten bij jonge kinderen, waarom zijn vriendschappen zo belangrijk en hoe stimuleer je de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen met spel?

Als kinderen op jonge leeftijd worden gestimuleerd in hun sociaal-emotionele ontwikkeling zullen ze later succesvoller zijn, toonden Amerikaanse onderzoekers jaren geleden aan.

   
 
 
 
   
   

door Liliane Limpens 14 februari 2023

 

POPPENVILLA SINDS 2017 NORLANDIA BSO

 
 

De kinderen van Norlandia BSO Vogelstraat Amsterdam gebruiken al sinds mei 2017 de PoppenVilla met enorm enthousiasme!

 

Uitgangspunten van de Norlandia kinderopvang zijn de Noorse kwaliteiten: bewust genieten van de frisse buitenlucht, eerlijk zijn tegen elkaar, nuchter blijven en wel altijd gaan voor de beste kwaliteit. Educatie als het hoogste goed.

 
To house their most important emotions.
 
   
 
 
 
   

door Liliane Limpens 25 januari 2023

 

RENTREE POPPENVILLA SCANDINAVIË

 
 

Nadat de wereld langdurig op slot was, zijn nu de voorbereidingen gestart van een hernieuwde export-push van de PoppenVilla naar Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen.

 

Als gevolg van handelsmissies in 2002 en 2010 startten de Deense schoolleveranciers Leika en Legeakademiet met de verkoop van de PoppenVilla aan kinderdagverblijven en scholen. Het Astrid Lindgrens Children's Hospital Stockholm kocht als eerste ziekenhuis in de wereld een PoppenVilla, voor professionele therapie-ondersteuning van zieke kinderen.

 

Astrid Lindgrens Kinderziekenhuis: "Seriously sick children, we observed, do not look at other people, but usually at the floor. For many years we had been looking for something that could stimulate contact between children. The Dutch DollsVilla by Liliane® is exactly what we needed."

 
   
 
 
  <<< Reviews 2022

>>> Reviews 2024

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
          <<< Reviews 2022