Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Bestelmodules Leveranciers Nieuws In de media Reviews Contact
 

 

   
 
 

Nieuws over de PoppenVilla by Liliane®

 

 
   
   

door Liliane Limpens 16 mei 2022

 
KINDERGARDEN LEIDEN, DE 17E VESTIGING
MET EEN POPPENVILLA BY LILIANE®

Het design woonhuis op wielen voor de kinderen van de kinderen is onderweg naar het kinderdagverblijf/BSO Kindergarden Raamsteeg Leiden, gehuisvest in een historisch grachtenpand, midden in het centrum.

 

Ook in deze Kindergarden kunnen peuters nu zelfs Engels spreken met de grote poppen in de PoppenVilla, want wekelijks maken ze kennis met de Engelse taal.

 

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 12 mei 2022

 
INTRODUCTIE POPPENVILLA BY LILIANE®
IN KINDERGARDEN LISSERBROEK

De PoppenVilla toont haar speelmogelijkheden in volle glorie ook in de 16e vestiging van Kindergarden, in Lisserbroek, gemeente Haarlemmermeer NH. Het naspelen van thuis-, vakantie-, ziekenhuis- en schoolsituaties gaat zo spontaan! #rollenspel

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 4 april 2022

 

RONALD MCDONALD BOSHUUS & DOLLSVILLA

 

Wat betekent het Boshuus voor ouders van een ziek of zorgintensief kind? Waarom is het vakantiehuis in Arnhem zo belangrijk? En wat beweegt ondernemers om al jaren het Ronald McDonald Boshuus te steunen als lid van de Business Breakfast Club? Een uitzending op Vimeo.

   
 
 

Ronald McDonald Boshuus Arnhem, holiday apartments for families with a care-intensive child [0 to 25 years old].

 
   
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 19 maart 2022

 

VILLA = MINDFULL

 
 

De PoppenVilla trekt de aandacht van kinderen vanzelf naar hun eigen leven, naar de levensfase waarin ze zich nu bevinden. Dat is precies de plek waar ze hoort. Je kunt maar het beste je eìgen huis op orde hebben.

 

Het maakt hen rustiger, het maakt hen iets stabieler. Zowel in luchtige als in vileine situaties, zoals opgroeien in een gezin met huiselijk geweld; nieuwe vriendjes maken op school en in de BSO; spelen in een asielzoekerscentrum; leven in bedreiging [corona, oorlog]; wonen in een gezinshuis en een opname in een ziekenhuis.

 

Dat was mijn hoofddoel toen ik in 1997/98 de PoppenVilla bouwde: de focus van kinderen op de wereld van de volwassenen mìnderen.

 

 
DollsVilla by Liliane® to house their most important emotions.
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 15 maart 2022

 

VILLA IN IKC DE BOOMGAARD AMSTERDAM

 
 

Het magazijn bereidt nu de zending voor van een PoppenVilla by Liliane® leading, voor vertrek naar de wijk Bos en Lommer in Amsterdam-West. Basisschool De Boomgaard en BSO Parvaneh van het Integraal Kind Centrum ontvangen de villa op een gesealde pallet, zodat het transport veilig kan gebeuren.

 

 
 
 
 

 
   
   

by Liliane Limpens March 3, 2022

 

DOLLSVILLA TO THE US' GOLDEN STATE

 
 

Americans love the mobile Dutch Villa a lot, which is especially built for large dolls, and their horses, cars, skateboards and bicycles! A complete DollsVilla by Liliane®, model leading, is now in the starting blocks to leave the Netherlands to the children in a family in Santa Monica, California.

 

Moon Picnic US: "As soon as you see this your heart will explode with a child's excitement, however old you are."

 

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 25 februari 2022

 

INTENSIEF VILLA-SPEL IN GEZINSHUIS

 
 

Gezinshuismoeder Ons Baken: "Wij hebben de PoppenVilla ontvangen na het behalen van ons keurmerk voor het Gezinshuis. Er wordt zoveel mee gespeeld en door de gezinshuiskinderen worden zoveel situaties nagespeeld. Zodat wij ook zien wat er speelt in hun hoofd."

 

 

Gezinshuizen zijn kleinschalige vormen van hulp en zorg voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Het gezinshuis Ons Baken richt zich op kinderen van 0 tot 7 jaar die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Aan hen wordt een toekomstperspectief tot hun 21e levensjaar geboden. Het gaat om kinderen met een vorm van ASS, hechtingsproblematiek, psychosociale problematiek, ADHD en/of een verstandelijke beperking. Het gezinshuis werkt met het Keurmerk Gezinshuizen ‘Kwaliteit in professioneel opvoeden’.

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 18 februari 2022

 

KINDERGARDEN 't ZAND UTRECHT EN DE 

 
POPPENVILLA BY LILIANE®
 

De villa straalt nu in de 15e vestiging van Kindergarden, in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Peuters kunnen nu zelfs Engels spreken met de grote poppen in de PoppenVilla, want wekelijks laat Kindergarden 't Zand ze kennis maken met de Engelse taal.

 

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 14 februari 2022

 

POPPENVILLA IN OVERIJSSELSE

 
BASISSCHOOL
 

Op deze Valentijnsdag 2022 en op alle andere dagen vervoert de PoppenVilla 'liefde voor kinderen en hun kinderen'. Nu richting de Valentijntjes van openbare basisschool De Dennenkamp in Ommen.

 

 

OBS De Dennenkamp is aangesloten bij Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en regio.

 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 8 februari 2022

 

POPPENVILLA ONDERSTEUNT DIAGNOSTIEK

 

Bennie Versluijs, Kinder en Jeugdpsychiatrie Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en Kindergeneeskunde Alrijne ziekenhuis Leiden:

 

"Ik heb tijdens mijn tijd bij de kinderpsychiatrie in het Erasmus MC vaak gebruik gemaakt van de PoppenVilla bij de diagnostiek van mijn patiëntjes. Met name voor het onderzoeken of kinderen familiaire relaties konden herkennen en of ze in staat waren om te komen tot fantasiespel. De villa is een heel leuk en nuttig hulpmiddel!"

 
   
 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 31 januari 2022

 

POPPENVILLA IN HET BASISONDERWIJS

 
ZEEUWS-VLAANDEREN
 

De PoppenVilla rijdt basisschool De Twijn in Terneuzen binnen. De school is onderdeel van het Integraal Kindcentrum De Twijn, een voorziening voor kinderen van 0 - 13 jaar: basisonderwijs, kinderopvang en voor- en naschoolse opvang.

 

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 27 januari 2022

 

POPPENVILLA IN LIMBURGSE BASISSCHOOL

 
 

De genderneutrale PoppenVilla by Liliane© gaat ook de jongens en meisjes plezier geven in basisschool In 't Park in Susteren. Perfect voor rollen- en samenspel, voor de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. Dat gaat allemaal vanzelf als er spontane speelvreugde is.

 

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 24 januari 2022

 

DONATIE POPPENVILLA PLEEGZORG

 
 

De villa komt zó tot haar recht bij de vier pleegkinderen van een pleegzorggezin in Oostburg, Zeeland! Het betreft een donatie van een anonieme schenker.

 

Pleegzorgmoeder: “Wij hebben 4 crisis plaatsingen gehad en een uitbuik-plaatsing van een pas geboren meisje, het perspectief van deze pleegdochter ligt bij ons. Ook staan wij weer beschikbaar voor een bijplaatsing, een kindje tussen de 4 en 6 jaar, omdat onze jongste zoon nu 8 jaar is. We hopen dat we in aanmerking komen voor deze prachtige poppenvilla die door onze 4 kinderen (en wellicht binnenkort 5) zeker zal worden gewaardeerd!"

 

 
 
 
 

 
   
   

by Liliane Limpens January 17, 2022

 

DOLLSVILLA IN ROTTERDAM HOSPITAL

 
 

The DollsVilla supports the professional work of the Mother and Child Center of the Ikazia Hospital in Rotterdam. The center works family and development-oriented. If it is medically possible, mother and child stay together 24 hours a day.

 

All care relating to [expectant] mothers, newborns and children is bundled here: the birth center, obstetrics, neonatology, the pediatric department, gynaecology and pediatrics outpatient clinics.

 

 

The name Ikazia is an abbreviation of InterKerkelijke Actie Ziekenhuis in Aanbouw, a foundation that has long campaigned for the construction of the hospital in the 1960s.

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 4 januari 2022

 

VILLA IN NIEUWE KINDERGARDEN VUGHT

 
 

Vanaf april 2022 is de PoppenVilla gestationeerd in het nieuwe kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Kindergarden Vught, aan de Taalstraat. In een voormalige fabrikantenwoning, een Nederlands rijksmonument uit 1870.

 

 
 
Nieuws DollsVilla Global BV
 
 
     
     
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Bestelmodules Leveranciers Nieuws In de media Reviews Contact