Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
     

 

   
 

 

 

 

 

Nieuws over de PoppenVilla by Liliane®

 

 

   
   

door Liliane Limpens 19 juni 2024

 
POPPENVILLA IN RONALD MCDONALD
VAKANTIEHUIS VALKENBURG
 

In de Limburgse Kindervallei, aangepast vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, kunnen zorgintensieve kinderen en jongeren t/m 25 jaar onbeperkt genieten. Met familie, vrienden of in groepsverband. Of als logeeruitje met hun zorghulp.

 

Met dank aan pleegmoeder Alice Rutten voor de schenking: "Bij de Ronald McDonald vakantiehuizen komen kinderen die veel hebben meegemaakt en ik denk dat de PoppenVilla daar prachtig tot zijn recht zou komen en zou bijdragen aan een stuk herstel, ontspanning, verwerking en plezier."

 

De PoppenVilla woont ook in de Ronald McDonald huizen Maastricht, Rotterdam en in de vakantiehuizen Boshuus in Arnhem en Hoeve in Beetsterzwaag.

 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 18 juni 2024 JUBILEUM

 
POPPENVILLA BY LILIANE® 25 JAAR
Meerssen 18 juni 1999 - Amsterdam 18 juni 2024
 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 17 juni 2024

 
POPPENVILLA IN BS0-KINDCENTRUM
OIRSCHOT
 

Het wachten op een PoppenVilla voor Kindcentrum De Vliertuin BSO in Middelbeers is snel voorbij, want a.s. woensdag wordt ze al geleverd. En wel op de huidige locatie in de Sint Jorisstraat, daarna vindt de overheveling plaats naar de nieuwbouwlocatie op sportpark De Klep. In september start de bouw van het prachtige kindcentrum en in augustus 2025 is de ingebruikname, zo is de prognose. Op dat moment is de PoppenVilla al emotioneel eigendom geworden van de kinderen in de buitenschoolse opvang van De Vliertuin!

 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 11 juni 2024

 
POPPENVILLA EEN SUCCES BIJ DOVE EN
SLECHTHORENDE KINDEREN
 
Kinderpsychologen GGMD voor doven en slechthorenden, locatie Veldhoven:
 

"De aanwezigheid van de PoppenVilla in onze behandel- en diagnostiekruimte draagt op verschillende manieren positief bij aan de behandeling en diagnostiek van de dove en slechthorende kinderen die bij GGMD komen:

 

1/ Gezien de problematiek van onze doelgroep (doof/slechthorend), is het vaak heel helpend om op een indirecte, non-verbale manier te kunnen communiceren met de kinderen, met behulp van de poppen in de villa kunnen wij of het kind situaties uitbeelden of na spelen. Ook is het heel interessant te zien hoe kinderen vanuit zichzelf met de poppen in de PoppenVilla spelen, dit geeft ons extra informatie die van belang is voor diagnostiek en behandeling.

 

2/ Daarnaast heeft het spelen met de PoppenVilla positieve effecten op het ontwikkelen van vaardigheden van jonge kinderen, de creativiteit en verbeelding worden gestimuleerd, het probleemoplossend vermogen wordt aangesproken, daarnaast vraagt het inrichten van en het spelen met de PoppenVilla nauwkeurigheid en geduld, ook de sociale vaardigheden worden gestimuleerd als er samen met de poppenvilla gespeeld wordt.

 

3/ Kinderen kunnen hun emoties uiten en verwerken via de poppen in de PoppenVilla. Ze kunnen bijvoorbeeld een situatie nabootsen waarin ze zich verdrietig, blij of bang voelden, het biedt een veilige ruimte om deze gevoelens te verkennen, begrijpen of te delen. Voor kinderen die te maken hebben met stress of angstig zijn voor de behandel/diagnostiek situatie, kan het spelen met de PoppenVilla welkome ontspanning en afleiding bieden.

 

"De PoppenVilla hielp bij ons in Veldhoven onder andere bij het diagnostiektraject van Amman, die als verlegen, teruggetrokken 7 jarige jongen binnenkwam met zijn ouders. Hij kon met behulp van de poppen in de poppenvilla uiteindelijk enthousiast aan de onderzoekster vertellen hoe zijn thuissituatie eruit ziet, hoeveel broers en zussen hij heeft, waar die slapen, wat hij fijn vindt om te doen thuis en welk huisdier hij heeft. Dit was een belangrijke ijsbreker om in contact te kunnen komen met de onderzoekster. Even later vond hij het prima dat zijn ouders even in een andere ruimte gingen zitten, zodat het onderzoek bij hem afgenomen kon worden."

 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 3 juni 2024

 
PSYCHIATRISCHE KIND-ZORGLIJN UMC
UTRECHT ZET POPPENVILLA IN
 

De PoppenVilla gaat een bijdrage leveren aan de zorglijn Ontwikkeling in Perspectief van de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Verstoring van de kind-ontwikkeling vormt een belangrijk expertisegebied. Intensieve diagnostiek en [dag]klinische behandelingen worden geboden aan kinderen 6-12 jaar met een ernstig verstoorde balans tussen kwetsbaarheid en kracht, en hun ouders. Aanvullend aan het dagprogramma is er voor maximaal 8 kinderen per nacht ruimte om te ‘logeren’.

 

De zorglijn werkt samen met de Professor Fritz Redlschool, een school voor speciaal onderwijs [cluster IV], gelegen op het terrein van het UMC Utrecht, waar het kind voor de duur van de behandeling op school is.

 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 30 mei 2024

 
POPPENVILLA IN RESERVERING VOOR
JENAPLANSCHOOL IN LEERDAM
 

Een spiksplinternieuwe PoppenVilla staat in haar startblok om naar Leerdam af te reizen, zodra het spiksplinternieuwe onderkomen van de Jenaplanschool De Wilgenhoek in Leerdam gereed is [Stichting O2A5]. Het Kindcentrum Broekgraaf herbergt ook een tweede basisschool, De Klim [Stichting Logos], een kinderdagverblijf, een peuteropvang groep en een BSO van Dichtbij.

 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 30 april 2024

 
KINDEROPVANG KOSMO START SPEL MET DE
POPPENVILLA
 

Kindcentrum Kiekadoe in Nijverdal gaat als eerste Kosmo-vestiging ervaring opdoen met het spel met de PoppenVilla. In de dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar en in de buitenschoolse opvang BSO voor kinderen van 4-13 jaar.  Drie basisscholen maken gebruik van de diensten van Kiekadoe.

 
 
To house their most important emotions.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 18 april 2024

 
NIEUWE POPPENVILLA'S
 

De eigen haard is een... PoppenVilla waard. En wat ruiken ze heerlijk, de nieuwe villa's waaraan nu de laatste productiehand wordt gelegd in Duitsland. Voor weer 1.000-en heel blije kinderen, want ook voor hen geldt: als 't goed gaat met hun [poppen]kinderen, dan gaat 't goed met henzelf.

 
To house their most important emotions.
 
   
 
 
 

 

   
   

door Eva Lentjens-Sangers 8 april 2024

 
'MET POPPENVILLA IS ER NU ECHT EEN
PLEKJE VOOR KINDEREN GECREËERD'
 

"Toen het bekend werd dat wij in aanmerking kwamen voor de 1e PoppenVilla waren we gelijk razend enthousiast en dat zijn we nog steeds. De PoppenVilla staat prachtig in het zicht in de wachtruimte van het Behandelcentrum Kinderen waardoor er nu echt een plekje voor kinderen is gecreëerd.

 

Als kinderen voor de intake komen is het altijd even spannend maar zodra ouders rustig op de bank tegenover de PoppenVilla gaan zitten, gaan kinderen met de poppen en het poppenhuis spelen. Vanuit het secretariaat hebben wij zicht op de PoppenVilla en zien kinderen heerlijk bezig met het interieur en de poppen hebben ook al allerlei interieuraanpassingen voorbij zien komen. Maar het mooiste is wel om te zien dat kinderen ontspannen en helemaal opgaan in het spelen."

 

"Ook de 2e PoppenVilla is een grote aanwinst voor het behandelcentrum kinderen, met name voor de vroegbehandeling (kinderen van 2 tot 6 jaar). Wat een speelplezier hebben de kinderen van de vroegbehandeling al beleefd van het nieuwe poppenhuis! Het poppenhuis is ook van meerwaarde om de kinderen uit te dagen in hun spelontwikkeling. Daarnaast is het een mooie blikvanger voor op de groep(en)."

 

Eva Lentjes-Sangers, teammanager vroeg- en deeltijd behandeling kinderen Leo Kannerhuis Arnhem - Youz Parnassia.

 
To house their most important emotions.
 
   

Het Behandelcentrum Kinderen Arnhem en de polikliniek Amsterdam bieden gespecialiseerde behandelingen voor kinderen met autisme én andere psychiatrische en gedragsproblemen; indien er sprake is van stagnatie in de huidige behandeling gericht op autismespectrumstoornis en comorbide stoornissen en van vragen rondom de begeleiding, bejegening en diagnostiek.

 
   
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 21 februari 2024

 
POPPENVILLA'S NAAR ACCARE TEN BEHOEVE
VAN KINDERHULPVERLENING
 

PoppenVilla's ‘on road’ naar de kinderpsychiaters en specialistische jeugdhelpers GGZ van Accare in Drachten en Emmen.

 

Momenteel gebruiken kind-zorgprofessionals in 45 GGZ-instellingen in Nederland de PoppenVilla in hun werk, en zelfs op Bonaire is ze actief, binnen het Mental Health Caribbean Child. De villa is binnen de mentale hulpverlening voor kinderen een uitzonderlijk succes, zo laten de reviews uit de praktijk zien. Vanwaar de hoge waardering?

   

Allereerst is de villa gebouwd voor de lievelingspoppen van kinderen, grote poppen van 30 cm. Daarmee kunnen ze veel gemakkelijker een band opbouwen dan met de mini-popjes van 10/12 cm. Het speelmeubel op wielen heeft een hoogte van 1.30m, kinderen hoeven zich zodoende niet te bukken, zich niet kleiner te maken dan ze zijn. Ze kunnen volop rechtopstaand spelen! Een auto-hellingbaan en de mogelijkheid een garage in te richten maakt de PoppenVilla genderneutraal. De duurzame design materialen, zoals roestvrijstalen kranen en de granieten aanrecht- en badkamerbladen, tonen 3D respect voor de wereld van kinderen. Dat voelen ze direct.

 
   
Meer ontwerpmotieven: Visie en missie.  
   
   

To house their most important emotions.

 
   
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 15 februari 2024

 
PRODUCTIESERIE POPPENVILLA 2024
 

En ruim een jaar later start alwéér een nieuwe productieserie in Duitsland van de sterke PoppenVilla by Liliane® leading. Absoluut een favoriet speelmeubel voor de kinderen op school en in de kinderopvang. Een design woning op wielen voor hun grote [lievelings-]poppen en hun auto's.

 
To house their most important emotions.
   
 
   
 
 
 

   
 
   

door Liliane Limpens 6 februari 2024, foto's Bianca Sijsenaar

 

Roden - Provincie Drenthe

 

POPPENVILLA IN NEDERLANDS MUSEUM

 

De originele, handgemaakte PoppenVilla by Liliane® uit 1997/1998, een ontwerp van Liliane Limpens, is sinds 2019 onderdeel van de vaste collectie van het Speelgoedmuseum Roden [1969], nabij Groningen. Het museum bezit de grootste collectie speelgoed van Nederland, richt zich op het belang van spelen voor alle generaties en is een geliefde plek voor onder meer basisschool-uitstapjes.

 
 

Kinderen kunnen in het museumcafé actief [samen] spelen met een PoppenVilla uit een productieserie.

 
"Er wordt nog iedere dag met de PoppenVilla gespeeld." - Jantina van der Broek, directeur/bestuurder Speelgoedmuseum Roden en directeur museum Havezate Mensinge op 6 februari 2024.
 

Voormalige museum-curator Mara Bosboom: "Zo kunnen de kinderen de ontwikkeling zien van een prototype naar haar uiteindelijke marktvorm."

 
 
To house their most important emotions.  
 
 
 
 

 

   
   

door Nouska Lekkerkerker-de Bruijn 18 januari 2024

 
POPPENVILLA IN BIBLIOTHEEK
 

"Gisteren kwamen wij jouw prachtige PoppenVilla tegen in onze bibliotheek in s‑Gravenzande! Mijn dochter wil de laatste tijd steeds naar die bibliotheek in plaats van naar Monster (waar we wonen), vertelde mijn man.

 

En ik snap het, want de PoppenVilla is zo mooi! Ik had dit als klein meisje waarschijnlijk net zo mooi gevonden als mijn dochtertje. Zo mooi afgewerkt en ingedeeld, zoals die laadjes. Ik vind het concept echt al mijn complimentjes waard! Mooi ook dat jullie het breed inzetten, zoals ook voor zorg en sociale doeleinden. Liefs".

 
Nouska Lekkerkerker-de Bruijn, mama en ondernemer ouderschaps- en spelcoach bij ‘Spelen met spikkels’
 
To house their most important emotions.
   
 
   
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 2024

 

VILLA = MINDFULL

 
 

De PoppenVilla trekt de aandacht van kinderen vanzelf naar hun eigen leven, naar de levensfase waarin ze zich nu bevinden. Dat is precies de plek waar ze hoort. Je kunt maar het beste je eìgen huis op orde hebben.

 

Het maakt hen rustiger, het maakt hen iets stabieler. Zowel in luchtige als in vileine situaties, zoals opgroeien in een gezin met huiselijk geweld; nieuwe vriendjes maken op school en in de BSO; spelen in een asielzoekerscentrum; leven in bedreiging [corona, oorlog]; wonen in een gezinshuis en een opname in een ziekenhuis.

 

Dat was mijn hoofddoel toen ik in 1997/98 de PoppenVilla bouwde: de focus van kinderen op de wereld van de volwassenen mìnderen.

 

 
DollsVilla by Liliane® to house their most important emotions.
 
 
DollsVilla Global BV
 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact