Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Bestelmodules Leveranciers Nieuws In de media Reviews Contact
 
 
   
 
 

Nieuws over de PoppenVilla by Liliane®

 

 
   
   

door Liliane Limpens 23 november 2021

 

INGEBRUIKNAME VILLA VIECURI VENLO

 

 

En ook de vakgroep van de afdeling Kindergeneeskunde van VieCuri Medisch Centrum Venlo is enthousiast over de PoppenVilla.

 

De 8 kinderartsen en de diverse arts-assistenten werken met het concept 'family centered care' - ouders/verzorgers kunnen tijdens het bezoek aan de polikliniek of de kinderafdeling altijd bij het kind zijn.

 

Kindergeneeskunde VieCuri werkt intensief samen met zowel het Academisch ziekenhuis Maastricht als het Radboud ziekenhuis Nijmegen.

 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 22 november 2021

 

POPPENVILLA IN IJSSELLAND ZIEKENHUIS

 

 

 

Een PoppenVilla is vandaag om 10:26 uur afgeleverd op de afdeling Kindergeneeskunde van het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. De tien kinderartsen en het team Medisch Pedagogisch Zorgverleners gaan de villa aanbieden aan hun kinderen-bezoekers. De zorg voor vrouw en kind is er een prioriteit.

 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 18 november 2021

 

POPPENVILLA IN LUMC CURIUM

 

 

Het Academisch Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum verwelkomt de PoppenVilla by Liliane®.

 

'We zijn er voor gezinnen met kinderen met psychische problemen. Problemen die er vaak al langer zijn en zo erg zijn dat het kind vastloopt.'

 
 

Kinder- en Jeugdpsychiater Robert Vermeiren is bij Curium subafdelingshoofd en tevens hoofd van de afdeling Onderzoek en Onderwijs.

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 13 november 2021

 

POPPENVILLA IN ZIEKENHUIZEN

 

 

Inmiddels gebruiken 153 ziekenhuizen en andere locaties in de gezondheidszorg met enthousiasme de PoppenVilla by Liliane®. Verpleegkundigen, kinderartsen en psychologen praten door middel van rollenspel een stuk gemakkelijker met kinderen! Dat gaat ook op voor het observeren, omdat kinderen spontaan opgaan in fantasiespel.

 
 

Diversiteits-poppen van Coloured Goodies Amsterdam, poppen met een kleur en met Vitiligo, Albinisme en het Down syndroom.

 
 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 13 november 2021

 

POPPENVILLA KOREIN KIDZ CLUB

 

 

Korein Kinderopvang startte in april 2010 met de aankoop van de PoppenVilla by Liliane®, voor haar locatie Kinderplein Cassandraplein in Eindhoven. Daarna volgden andere plekken. Nu is Korein KidZ Club aan de Kiplinglaan aan de beurt.

 

'Een rijke, uitdagende omgeving is een voorwaarde om kinderen tot betrokken activiteit – en dus tot ontwikkeling – te krijgen.'

 
 

Er zijn ruim 110 Korein-locaties voor kinderopvang en een activiteitenaanbod in Brainport regio Eindhoven en Noord-Limburg,

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 10 november 2021

 

POPPENVILLA IN HET DROOMHUIS VAN

 
CITYKIDS ROTTERDAM

 

Kinderen in Het Droomhuis kunnen nu čxtra fijn gaan dromen, want hun eigen droomvilla komt eraan! Het nieuwe multidisciplinaire kinderbehandelcentrum voor de regio Rotterdam is een initiatief van CityKids en Stichting De Kinderzorg Kliniek. Voor chronisch zieke kinderen en kinderen met meervoudige beperkingen, autisme, aangeboren afwijkingen, voedingsproblemen, excessief huilgedrag, regulatie en slaapproblemen.

 

“Deze kinderen moeten kunnen dromen van hun toekomst én het moet een fantastisch huis worden waar kinderen zich thuis voelen en op ontdekkingsreis kunnen gaan.” - Nicoline van Rappard, project manager CityKids.

 

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 1 november 2021

 

POPPENVILLA IN BASISSCHOOL MONTFOORT

 

 

Huppelende kinderen op het schoolplein van De Howiblo in Montfoort als de PoppenVilla by Liliane® hun school wordt binnengereden!

 

In de kinderopvang en in het [speciaal] basisonderwijs wordt de PoppenVilla gebruikt voor de spontane stimulering van samen- en solitair rollenspel, de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. Twee tot zes kinderen kunnen tegelijkertijd [samen] spelend leren met de mobiele en genderneutrale PoppenVilla.

 

 

De Howiblo [1977] is een katholieke basisschool, met ongeveer 380 leerlingen, en maakt onderdeel uit van Stichting Kalisto boeiend basisonderwijs! Op het schoolplein staat een kunstwerk van Gabriël Sterk Dansende meisjes

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 21 oktober 2021

 

VILLA IN NIEUWE KINDERGARDEN UTRECHT

 

 

De oudste boerderij van Nederland, een hoeve, wordt momenteel omgebouwd tot weer zo'n prŕchtig kinderdagverblijf van Kindergarden, inclusief een buitenschoolse opvang. De PoppenVilla by Liliane® is in reservering voor dit rijksmonument Hof ter Weijde in Utrecht Leidsche Rijn! De opening is gepland voor februari 2022.

 

 

Hof ter Weyde is een voormalig kasteel in de buurt/subwijk Terwijde in Utrecht. In 1310 werd het goed voor het eerst vermeld. Gelegen in de Stadsweide van Utrecht was het oorspronkelijk een uithof van het johannieter Catharijneconvent. Later stond er een jachtslot voor de bisschoppen van Utrecht, mogelijk rond 1464 gebouwd. Na de Reformatie kwam dit in het beheer van de Staten van Utrecht, hoewel bezit van het Catharijnegasthuis. In 1741 werd het geprivatiseerd. Tussen 1750 en 1766 werd het huis grotendeels afgebroken, met uitzondering van een zijvleugel die nog deel uitmaakt van de huidige boerderij.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 9 september 2021

 

POPPENVILLA IN BELGISCHE BASISSCHOOL

 
 

Het Belgische basisonderwijs ontdekt de Nederlandse PoppenVilla by Liliane©, ter ondersteuning van haar onderwijsdoelen. Op 10 september arriveert een villa in basisschool Mater Dei Gooreind in de provincie Antwerpen.

 

 

De Belgische basisschool Mater Dei in de provincie Antwerpen is ontstaan in 1879, aanvankelijk als meisjesschool onder bewind van de zusters Franciscanessen.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 2 september 2021

 

POPPENVILLA ONDERSTEUNT BEGELEIDE

 
OMGANG [PLEEG] KINDEREN EN HUN OUDERS
 

Evitaa in Ochten verwerft de PoppenVilla by Liliane® voor de begeleide omgang tussen kinderen in pleeggezinnen en hun ouders. De zorgverleners werken er autonoom en bewust vanuit eigen normen en waarden.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 2 augustus 2021

 

VILLA IN HAAGS KASTEEL KINDERGARDEN

 

 

Een heus kasteel met ontdektuinen voor de kinderen en eveneens een kasteeltje voor hun poppen/auto’s in de hofstad: de PoppenVilla by Liliane® in reservering voor een nieuw kinderdagverblijf/BSO van Kindergarden: Kasteel de Binckhorst Den Haag [rijksmonument nabij Voorburg]. De opening is gepland voor december 2021.

 

"Gister is het prachtige poppenhuis uitgepakt en in elkaar gezet voor onze nieuwe Kindergarden vestiging in Den Haag. Wat een plaatje. Heel blij mee! " - Jessica Weijers - vestigingsmanager bij Kindergarden 6 november 2021.

 

 

Kasteel De Binckhorst is vermoedelijk in de Middeleeuwen, aan het eind van de 11e eeuw, gebouwd op een smalle strandwal in de vlakte tussen de strandwal waarop Den Haag ligt en de strandwal waarop Rijswijk en Voorburg zijn gebouwd. Tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten, halverwege de 14e eeuw, werd het kasteel verwoest en herbouwd. De omvang van het huidige huis dateert uit de late zestiende en vroege zeventiende eeuw.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 31 juli 2021

 

VILLA IN HET OUDSTE NL ZIEKENHUIS

 

 

De PoppenVilla by Liliane® is blij om haar meerwaarde te kunnen laten zien aan de kinderen en professionals op de kinder- en jeugdafdeling van het alleroudste ziekenhuis van Nederland, het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 31 juli 2021

 

POPPENVILLA NAAR DE KINDEREN IN

 
GEZINSHUIZEN
 

Kinderen in 314 gezinshuizen en pleeggezinnen spelen elke dag met de PoppenVilla by Liliane®. Zo kunnen ze rustig en spelenderwijs bouwen aan een nieuwe invulling van hun eigen huis. Waar veiligheid, vertrouwen, vriendschap en gezelligheid hun ondergrond wordt. Gezinshuismoeder Tamara Prins-Saffrie: "De villa heeft ons en in dit geval mij als volwassene echt geholpen."

 

Helmond 22 juni 2021 – Een PoppenVilla in de startblokken voor een sprint naar de drie meisjes [4, 3 en 11 jaar] en drie jongens [6, 9 en 16 jaar] die wonen in het prachtige gezinshuis De Glimlach in Helmond. Het is het 7e gezinshuis dat deze week een PoppenVilla leading van een donateur ontvangt: Assen - Doetinchem - Enschede – Ermelo – Gorinchem - Helmond – Mariënberg - Veendam.

 
 

Gezinshuismoeder De Glimlach Helmond: "De kinderen kunnen zich uren vermaken met het prachtige poppenhuis. Ook de 16 jarige heeft zich prima vermaakt met het bouwen ervan. Dank jullie wel voor deze prachtige spel momenten."

 
 

Een gezinshuis is een kleinschalige woonvorm voor maximaal zes jeugdigen van 0-23 jaar die tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen en die kampen met persoonlijke problematiek. Een gezinshuis biedt een stabiele plek waarbij in ieder geval één van de gezinshuisouders professioneel is opgeleid.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 8 juni 2021

 

POPPENVILLA NAAR HET

 
ASIELZOEKERSCENTRUM BUDEL

 

Ja heus, kinderen in het asielzoekerscentrum Cranendonck, ze komt eraan! Morgen arriveert de woning voor jullie poppen-kinderen.

 

Dankzij Martine Jacobs van het AZC Budel die in het NRC zo gloedvol haar levensopdracht oplicht: "Mijn doel is dat kinderen kunnen landen en weer eens een lach op hun gezicht krijgen. Dat leren komt later wel."

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 23 april 2021

 

STREEKZIEKENHUIS KONINGIN BEATRIX

 
WINTERSWIJK WERKT MET POPPENVILLA

 

"De PoppenVilla is heel bruikbaar voor onze kind- en jongerenafdeling en tevens voor de kinderpolikliniek van de kinderartsen en voor de afdeling orthopedagogiek."

 

Cocky van Mourik - urotherapeute, medisch pedagogisch zorgverlener Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 21 april 2021

 

POPPENVILLA IN DEVENTER ZIEKENHUIS

 
- KINDERGENEESKUNDE

 

In Deventer treffen kinderen de PoppenVilla aan in de speelkamer van de kinderafdeling: "Daar komt de villa heel mooi tot haar recht".

 

Anke Oudsen-Kraaijenzank - activiteitenbegeleidster Kind en Jeugdafdeling Deventer ziekenhuis.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 21 april 2021

 

POPPENVILLA IN HET TJONGERSCHANS

 
ZIEKENHUIS HEERENVEEN - VROUW,
MOEDER EN KIND CENTRUM

 

"Wij zouden graag een poppenvilla op onze afdeling gaan gebruiken. Hij ziet er echt super leuk uit en is erg geschikt om een bijdrage te leveren aan het verwerken van een ziekenhuisopname. Doordat hij op wielen staat kan hij dus ook verplaatst worden tussen de kinderafdeling, kinderpoli en kinderpsychologie dus multi-inzetbaar."

 

Regina Liekelema - Medisch Pedagogisch Zorgverlener van de Kinder- en Jeugdafdeling van het Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen.

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 20 april 2021

 

POPPENVILLA IN HET LANGELAND

 

ZIEKENHUIS ZOETERMEER

 

Kinderarts Naomi Hompes- de Jong: "De kinderafdeling van het LangeLand Ziekenhuis heeft 25 bedden waarbij de meeste patiënten qua leeftijd 4 jaar of jonger zijn. Hoe leuk zou het voor deze kinderen zijn om dan met een poppenhuis te kunnen spelen."

 
 
 
 
 

   
   

door NVK 15 april 2021

 

POPPENVILLA'S VOOR KINDERAFDELINGEN

 

 

Online nieuws en nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde:

 

De PoppenVilla by Liliane® is een uniek initiatief van ontwerper Liliane Limpens: een woning op wielen voor grote poppen (30 cm) en hun auto’s.

 

De PoppenVilla kan worden gebruikt voor contactlegging en observatie van het kind. Samen met de eigen pop of auto naar de dokter! Samen met de eigen pop of auto naar de dokter! Al meer dan 60 ziekenhuizen hebben dankzij een vaste donateur geheel kosteloos en belangeloos een PoppenVilla (met een waarde van ruim 2000 euro) mogen ontvangen.

 
Voor dit jaar kunnen nog aanvragen worden ingediend: liliane@dollsvilla.com
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 9 april 2021

 

INGEBRUIKNAME POPPENVILLA ZIEKENHUIS

 

RIVIERENLAND TIEL - KINDERAFDELING

 

Kinderarts Illy van het Ziekenhuis Rivierenland enthousiast over de speltherapeutische waarde van de PoppenVilla op zijn kinderafdeling in Tiel!

 

Károly Illy - Kinderarts en President Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)

 

 

 
 
 
 

   
   

door Nicky Damhuis en Mariska Taale 8 april 2021

 

KINDERGENEESKUNDE ZIEKENHUIS DEN

 

HELDER EN DE POPPENVILLA

 

"Wij als medisch pedagogisch zorgverleners werden direct enthousiast door de mogelijkheden die de DollsVilla voor ons en de kinderen op de kinderafdeling van het Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zullen bieden."

 

"De poppenvilla zal een mooie bijdrage leveren aan verschillende observatiemomenten van zieke kinderen tijdens hun ziekenhuisopname, zoals de ouder-kind interactie, kind-kind interactie, het verhelderen van de hulpvragen en het in kaart brengen van verschillende problematiek."

 
Nicky Damhuis en Mariska Taale - Medisch pedagogisch zorgverleners Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder.
 
 

"Wij hebben dit veel te leuke poppenhuis gekregen van @dollsvilla! De kinderen op onze afdeling gaan dit fantastisch vinden. Hartstikke bedankt!" Kinderafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder op Instagram 13 april 2021.

 

De topklinische Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel.

 
 
 
 

   
   

door Renée van Kessel-van Maren 7 april 2021

 

POPPENVILLA VOOR KINDEREN IN DE

 

REVALIDATIE

 

"Een online bericht van Kind en Ziekenhuis attendeerde me op de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane® ten behoeve van kinderen in de gezondheidszorg."

 

 

"In Hilversum bij MEREM kunnen ze goed gebruik maken van de PoppenVilla, zowel bij de kleuterklassen van de mytylschool, als bij de Therapeutische Peutergroepen [TPG]. Alle mensen die er werken zijn ontzettend lief voor de kinderen en de TPG en het team van MEREM doen fantastisch werk. MEREM heeft onze zoon Seppe zo goed geholpen!".

 
Renée van Kessel-van Maren, moeder van Seppe.
 
 

Merem is een diagnostisch expertisecentrum voor medisch specialistische (long)revalidatie in Hilversum.

 
 
 
 

   
   

By a US private customer April 6, 2021

 

US: 'SUCH AN EXCELLENT PRODUCT!'

"The DollsVilla light arrived and in perfect condition! Thank you for following up on it.  I plan to use it personally and customize it as a home for my 1/6 scale figures." 

 

"I was looking for something open, but with a design that was more contemporary and wasn't like normal dollhouses you see all the time.  This fit the bill, and I must say the craftsmanship and design are absolutely superb.  It was so easy to assemble and it fits together perfectly.  Thank you so much for offering up such an excellent product unlike anything else available out there!"

 

Private customer - Billings Montana State Yellowstone County US

 
 
 
 
 

   
   

door Kind & Ziekenhuis Facebook 26 maart 2021

 

DONATIE POPPENVILLA VOOR KINDEREN IN 

 

ZIEKENHUIZEN

Ook in 2021 kunnen Nederlandse ziekenhuizen in aanmerking komen voor de schenking van een PoppenVilla by Liliane®, ten behoeve van kinderen die naar het ziekenhuis komen voor een consult of een opname. Meer informatie over de PoppenVilla in de gezondheidszorg vind je via de link.

 

Aanvragen voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane® ten behoeve van kinderen in jouw ziekenhuis kun je richten aan: DollsVilla Global BV, Liliane Limpens [ontwerper] liliane@dollsvilla.com T 020 7370079.

 
 

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kind- en gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders.

 
 
 
 

   
   

by Kierna Corr on Twitter December 11, 2020 / published website  January 26, 2021

 

DOLLSVILLA IN IRISH SCHOOL SINCE 2006

“This beautiful house from @DollsVilla is 14 years old & now we have less tables indoors it is just perfect for the classroom.”

Kierna Corr, nursery teacher The Windmill Integrated Primary School in Dungannon Northern Ireland.

 
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 26 januari 2021

 

Entree in US gezinnen

 

TOENEMEND SUCCES POPPENVILLA IN DE US

“Omg I love it”. Toenemend succes voor de Nederlandse DollsVilla in de Verenigde Staten. Orders komen vooral van particulieren/gezinnen uit de staten Californië, Connecticut, Florida, Illinois, Indiana, Massachusetts, Michigan, Missouri, Montana, New York, Texas en Wyoming. Ook US online stores op het spoor van de PoppenVilla. #naturalgrow

 
 
 
 
Nieuws DollsVilla Global BV
 
 
     
     
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang Bestelmodules Leveranciers Nieuws In de media Reviews Contact