Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
     

 

   
 

 

 

 

 

Nieuws over de PoppenVilla by Liliane®

 

 

   
   

door Liliane Limpens 21 februari 2024

 
POPPENVILLA'S NAAR ACCARE TEN BEHOEVE
VAN KINDERHULPVERLENING
 

PoppenVilla's ‘on road’ naar de kinderpsychiaters en specialistische jeugdhelpers GGZ van Accare in Drachten en Emmen.

 

Momenteel gebruiken kind-zorgprofessionals in 45 GGZ-instellingen in Nederland de PoppenVilla in hun werk, en zelfs op Bonaire is ze actief, binnen het Mental Health Caribbean Child. De villa is binnen de mentale hulpverlening voor kinderen een uitzonderlijk succes, zo laten de reviews uit de praktijk zien. Vanwaar de hoge waardering?

   

Allereerst is de villa gebouwd voor de lievelingspoppen van kinderen, grote poppen van 30 cm. Daarmee kunnen ze veel gemakkelijker een band opbouwen dan met de mini-popjes van 10/12 cm. Het speelmeubel op wielen heeft een hoogte van 1.30m, kinderen hoeven zich zodoende niet te bukken, zich niet kleiner te maken dan ze zijn. Ze kunnen volop rechtopstaand spelen! Een auto-hellingbaan en de mogelijkheid een garage in te richten maakt de PoppenVilla genderneutraal. De duurzame design materialen, zoals roestvrijstalen kranen en de granieten aanrecht- en badkamerbladen, tonen 3D respect voor de wereld van kinderen. Dat voelen ze direct.

 
   
Meer ontwerpmotieven: Visie en missie.  
   
   

To house their most important emotions.

 
   
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 15 februari 2024

 
PRODUCTIESERIE POPPENVILLA 2024
 

En ruim een jaar later start alwéér een nieuwe productieserie in Duitsland van de sterke PoppenVilla by Liliane® leading. Absoluut een favoriet speelmeubel voor de kinderen op school en in de kinderopvang. Een design woning op wielen voor hun grote [lievelings-]poppen en hun auto's.

 
To house their most important emotions.
   
 
   
 
 
 

   
 
   

door Liliane Limpens 6 februari 2024, foto's Bianca Sijsenaar

 

Roden - Provincie Drenthe

 

POPPENVILLA IN NEDERLANDS MUSEUM

 

De originele, handgemaakte PoppenVilla by Liliane® uit 1997/1998, een ontwerp van Liliane Limpens, is sinds 2019 onderdeel van de vaste collectie van het Speelgoedmuseum Roden [1969], nabij Groningen. Het museum bezit de grootste collectie speelgoed van Nederland, richt zich op het belang van spelen voor alle generaties en is een geliefde plek voor onder meer basisschool-uitstapjes.

 
 

Kinderen kunnen in het museumcafé actief [samen] spelen met een PoppenVilla uit een productieserie.

 
"Er wordt nog iedere dag met de PoppenVilla gespeeld." - Jantina van der Broek, directeur/bestuurder Speelgoedmuseum Roden en directeur museum Havezate Mensinge op 6 februari 2024.
 

Voormalige museum-curator Mara Bosboom: "Zo kunnen de kinderen de ontwikkeling zien van een prototype naar haar uiteindelijke marktvorm."

 
 
To house their most important emotions.  
 
 
 
 

 

   
   

door Nouska Lekkerkerker-de Bruijn 18 januari 2024

 
POPPENVILLA IN BIBLIOTHEEK
 

"Gisteren kwamen wij jouw prachtige PoppenVilla tegen in onze bibliotheek in s‑Gravenzande! Mijn dochter wil de laatste tijd steeds naar die bibliotheek in plaats van naar Monster (waar we wonen), vertelde mijn man.

 

En ik snap het, want de PoppenVilla is zo mooi! Ik had dit als klein meisje waarschijnlijk net zo mooi gevonden als mijn dochtertje. Zo mooi afgewerkt en ingedeeld, zoals die laadjes. Ik vind het concept echt al mijn complimentjes waard! Mooi ook dat jullie het breed inzetten, zoals ook voor zorg en sociale doeleinden. Liefs".

 
Nouska Lekkerkerker-de Bruijn, mama en ondernemer ouderschaps- en spelcoach bij ‘Spelen met spikkels’
 
To house their most important emotions.
   
 
   
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 2024

 

VILLA = MINDFULL

 
 

De PoppenVilla trekt de aandacht van kinderen vanzelf naar hun eigen leven, naar de levensfase waarin ze zich nu bevinden. Dat is precies de plek waar ze hoort. Je kunt maar het beste je eìgen huis op orde hebben.

 

Het maakt hen rustiger, het maakt hen iets stabieler. Zowel in luchtige als in vileine situaties, zoals opgroeien in een gezin met huiselijk geweld; nieuwe vriendjes maken op school en in de BSO; spelen in een asielzoekerscentrum; leven in bedreiging [corona, oorlog]; wonen in een gezinshuis en een opname in een ziekenhuis.

 

Dat was mijn hoofddoel toen ik in 1997/98 de PoppenVilla bouwde: de focus van kinderen op de wereld van de volwassenen mìnderen.

 

 
DollsVilla by Liliane® to house their most important emotions.
 
 
DollsVilla Global BV
 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact