Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
        <<< Reviews              
 
 
     
     
 
 

In de [nood-] opvang spelen met de PoppenVilla by Liliane®

     
 

De PoppenVilla by Liliane® draagt bij aan een warmere woonatmosfeer in de [nood] opvang en appelleert aan een gevoel van eigenwaarde bij de kinderen. De villa toont in daad respect voor hen, onder meer door de kindhoogte en het gebruik van duurzame materialen. Samenspel met de PoppenVilla by Liliane® houdt de directe confrontatie wat op afstand, waarna het sluiten van vriendschap met lotgenoten en het verwerken van ervaringen iets eenvoudiger wordt.  Zorgverleners gebruiken de villa professioneel.

 

De kinderen in de Centra voor Vrouwen- en Maatschappelijke Opvang en in de Nederlandse Asielzoekerscentra ontvingen uit donatie een [genderneutrale] PoppenVilla by Liliane® in de periode 2008 - 2014. Vanaf dat moment wordt de PoppenVilla de levens van kinderen in Gezinshuizen en Pleeggezinnen binnengereden. "De donateur die zoveel jaren de PoppenVilla heeft geschonken aan kwetsbare kinderen heeft meer gedaan dan ze ooit zal beseffen." - Gezinshuis Ohana in Velp.

"De PoppenVilla by Liliane® is een uniek speelmeubel dat de drempel om met kinderen in contact te komen sterk verlaagt.” Alliantie Kind in Gezin | inhuisplaatsen.nu | september 2015. Aanvragen voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane® voor Gezinshuizen en Pleegzorggezinnen via de Rudolphstichting.

Ella van Essen, directeur AZC De Wissel in Luttelgeest: "De PoppenVilla by Liliane® wordt dagelijks intensief gebruikt op de basisschool van ons asielzoekerscentrum. Ze ondersteunt namelijk de twee hoofddoelen van ons werk: het bieden van veiligheid [spelen is voor kinderen veilig] en het aanleren van de Nederlandse taal [het speels benoemen van de verschillende ruimten en onderdelen in een huis]."

 
     
 

PoppenVilla by Liliane® Kinderen zijn blij met een eigen huis voor hůn kinderen, de poppen Rollenspel Ter ondersteuning van mensen met dementie om hun gevoel van welzijn te behouden en/of angstaanvallen te verlichten Observatie van kinderen in hun eigen wereld, in hun eigen taal Communicatie met kinderen [met een visuele of gehoorbeperking] Stimulering van spontane spraak  Spel door kinderen met [meervoudige] beperkingen [handzaam formaat] Het aanleren van de Nederlandse taal [taalklassen] door nieuwkomers Stimulering van de sociaal-emotionele ontwikkeling Observatie interactie ouder - kind Ontwikkeling van fantasie, van creatief denken

 
     
 

In de zorg voor kinderen met [meervoudige] beperkingen ondersteunt de [genderneutale] PoppenVilla het werk van leerkrachten, orthopedagogen, revalidatie-experts, logopedisten, fysio- en ergotherapeuten. De mobiele villa op kindhoogte en het handzame formaat van de meubels zijn zo geschikt voor spel door kinderen met een minder verfijnde bewegingsmotoriek.

 
     
 
Unieke kenmerken van de PoppenVilla by Liliane®:
  Gebouwd voor grote poppen en knuffels [± 30 cm], en voor hun auto's, paarden, fietsen, skateboards [hellingbaan]
  Kindhoog speelmeubel op wielen [met voetremmen] met 7 speelruimten
  Stimuleert spontaan rollen-, solitair en samenspel, de sociaal-emotionele en de taalontwikkeling
  Genderneutraal, zowel voor jongens als meisjes
  Opbergmogelijkheden voor accessoires [laden en wandschappen]
  Handzaam formaat, ook voor diegenen met een minder verfijnde motoriek
  Design ontwerpstijl
  Duurzaam speelmeubel
  “This is the Bentley among the world's dolls houses!" - Guido Tielman Dutch consul-general Chongqing.
 
     
  PoppenVilla by Liliane® to house their most important emotions.  
     
 
     
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 20 september 2023

 
BEËINDIGING DONATIES GEZINSHUIZEN EN
PLEEGGEZINNEN
 

Via de Rudolphstichting en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen zijn er vanaf 2013 PoppenVilla's geschonken aan circa 1.800 [uithuisgeplaatste] kinderen in 336 gezinshuizen en pleeggezinnen. Vandaag bood de Rudolpstichting een afscheidslunch aan voor de donateur en de ontwerper.

 

Pleegmoeder Anita Vlemmix Peeters: "Prachtig! De villa kan zó helpend zijn in de verwerking van emoties, het helder krijgen van problemen en structuur te kunnen geven aan moeilijke situaties."

 

"De PoppenVilla by Liliane® is een uniek speelmeubel dat de drempel om met kinderen in contact te komen sterk verlaagt.” Alliantie Kind in Gezin | inhuisplaatsen.nu | september 2015.

 
To house their most important emotions.
   
 
 

Vanaf haar ontstaan zet de Rudolphstichting zich in voor de opvang van kinderen in een gezin en in een dorpsgemeenschap. In 1914 begon dominee Rudolph op het platteland met de opvang van voogdijkinderen uit de steden. Zijn werk groeide uit tot de Rudolphstichting en Jeugddorp De Glind.

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 25 februari 2022

 

INTENSIEF VILLA-SPEL IN GEZINSHUIS

 
 

Gezinshuismoeder Ons Baken: "Wij hebben de PoppenVilla ontvangen na het behalen van ons keurmerk voor het Gezinshuis. Er wordt zoveel mee gespeeld en door de gezinshuiskinderen worden zoveel situaties nagespeeld. Zodat wij ook zien wat er speelt in hun hoofd."

 

 

Gezinshuizen zijn kleinschalige vormen van hulp en zorg voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Het gezinshuis Ons Baken richt zich op kinderen van 0 tot 7 jaar die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Aan hen wordt een toekomstperspectief tot hun 21e levensjaar geboden. Het gaat om kinderen met een vorm van ASS, hechtingsproblematiek, psychosociale problematiek, ADHD en/of een verstandelijke beperking. Het gezinshuis werkt met het Keurmerk Gezinshuizen ‘Kwaliteit in professioneel opvoeden’.

 
 
 
 

 
   
   

door Liliane Limpens 24 januari 2022

 

DONATIE POPPENVILLA PLEEGZORG

 
 

De villa komt zó tot haar recht bij de vier pleegkinderen van een pleegzorggezin in Oostburg, Zeeland! Het betreft een donatie van een anonieme schenker.

 

Pleegzorgmoeder: “Wij hebben 4 crisis plaatsingen gehad en een uitbuik-plaatsing van een pas geboren meisje, het perspectief van deze pleegdochter ligt bij ons. Ook staan wij weer beschikbaar voor een bijplaatsing, een kindje tussen de 4 en 6 jaar, omdat onze jongste zoon nu 8 jaar is. We hopen dat we in aanmerking komen voor deze prachtige poppenvilla die door onze 4 kinderen (en wellicht binnenkort 5) zeker zal worden gewaardeerd!"

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 2 september 2021

 

POPPENVILLA ONDERSTEUNT BEGELEIDE

 
OMGANG [PLEEG] KINDEREN EN HUN OUDERS
 

Evitaa in Ochten verwerft de PoppenVilla by Liliane® voor de begeleide omgang tussen kinderen in pleeggezinnen en hun ouders. De zorgverleners werken er autonoom en bewust vanuit eigen normen en waarden.

 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 31 juli 2021

 

POPPENVILLA NAAR DE KINDEREN IN

 
GEZINSHUIZEN
 

Kinderen in 314 gezinshuizen en pleeggezinnen spelen elke dag met de PoppenVilla by Liliane®. Zo kunnen ze rustig en spelenderwijs bouwen aan een nieuwe invulling van hun eigen huis. Waar veiligheid, vertrouwen, vriendschap en gezelligheid hun ondergrond wordt. Gezinshuismoeder Tamara Prins-Saffrie: "De villa heeft ons en in dit geval mij als volwassene echt geholpen."

 

Helmond 22 juni 2021 – Een PoppenVilla in de startblokken voor een sprint naar de drie meisjes [4, 3 en 11 jaar] en drie jongens [6, 9 en 16 jaar] die wonen in het prachtige gezinshuis De Glimlach in Helmond. Het is het 7e gezinshuis dat deze week een PoppenVilla leading van een donateur ontvangt: Assen - Doetinchem - Enschede – Ermelo – Gorinchem - Helmond – Mariënberg - Veendam.

 
 

Gezinshuismoeder De Glimlach Helmond: "De kinderen kunnen zich uren vermaken met het prachtige poppenhuis. Ook de 16 jarige heeft zich prima vermaakt met het bouwen ervan. Dank jullie wel voor deze prachtige spel momenten."

 
 

Een gezinshuis is een kleinschalige woonvorm voor maximaal zes jeugdigen van 0-23 jaar die tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen en die kampen met persoonlijke problematiek. Een gezinshuis biedt een stabiele plek waarbij in ieder geval één van de gezinshuisouders professioneel is opgeleid.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 8 juni 2021

 

POPPENVILLA NAAR HET

 
ASIELZOEKERSCENTRUM BUDEL

 

Ja heus, kinderen in het asielzoekerscentrum Cranendonck, ze komt eraan! Morgen arriveert de woning voor jullie poppen-kinderen.

 

Dankzij Martine Jacobs van het AZC Budel die in het NRC zo gloedvol haar levensopdracht oplicht: "Mijn doel is dat kinderen kunnen landen en weer eens een lach op hun gezicht krijgen. Dat leren komt later wel."

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 19 oktober 2020

 

Van Holten naar Almelo

 

TWEEDE LEVEN VOOR POPPENVILLA

 
   

Een nieuw leven voor de PoppenVilla binnen de pleegzorg. De kinderen in een pleeggezin in Holten speelden veel met de villa, ze zijn nu wat ouder en hun aandacht wordt getrokken door andere activiteiten. De PoppenVilla vertrekt naar een pleeggezin in Almelo. De pleegouders vonden elkaar via het Platform Pleegzorg en regelen onderling de overdracht.

 
   
 
 

ARTIKEL PLEEGZORG EN FANTASIE ⊲

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 15 augustus 2020

 

Donatie

 

RONALD MCDONALD BOSHUUS & DOLLSVILLA

 

Schenking van de PoppenVilla aan Het Boshuus in Arnhem. vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

Suus Brands, manager: "De kinderen zijn er gek op! Wij willen de villa dolgraag houden en daarom op zoek naar een lieve sponsor die ons daarmee wil helpen." Die is gevonden! Marleen Wallerbosch van Wallerbosch Recruitment in Zutphen verwerft de PoppenVilla by Liliane® leading voor de revaliderende kinderen en hun broertjes en zusjes in Het Boshuus!

   
 
   

Margreet van Dodewaard, vrijwilliger van Het Boshuus: "Er kwam een klein meisje binnen dat slecht kon lopen, ze kwam van beneden, van de revalidatie- en therapie-oefenruimten. Daar vertoonde ze 'dwars gedrag'. Om even te ontspannen kwam ze naar boven, naar onze speelkamer. Direct toen ze de PoppenVilla zag, ging ze op haar knietjes zitten. Ze fleurde helemaal op en speelde heel lang met de villa. Toen ze vervolgens weer naar beneden moest, werd ze boos. De kinderen zijn sowieso helemaal weg van de PoppenVilla, het is het eerste waar ze naartoe lopen als ze de speelkamer binnenkomen!"

 
   

Elisjawâ Mens van Het Boshuus: "De jongens bespraken meteen welk verhaal ze konden spelen."

 
   
 
   

Ronald McDonald Boshuus Arnhem, holiday apartments for families with a care-intensive child [0 to 25 years old].

 
   
 
 
 

   
   

door RitzKids 13 juli 2020

 

RitzKidz nieuwe online onderneming

 

VIDEO POPPENVILLA BY LILIANE® LEADING

 

RitzKidz: "De DollsVilla by Liliane® Leading is een kindhoge poppenvilla die kinderen echt de ruimte geven om te spelen. Het grote formaat van de villa zorgt ervoor dat iedere bezoeker welkom is. Van knuffels tot barbiepoppen, iedereen kan zijn/haar plekje vinden in dit fantastische huis. Wie gaat er in jouw villa wonen?"

 

VIDEO POPPENVILLA BY LILIANE® LIGHT

RitzKidz: "De PoppenVilla van Liliane laat kinderen hun eigen stukje vastgoed beheren. De vierdimensionale poppenvilla kan vanuit alle kanten benaderd worden. Dit zorgt er voor dat alle spelende kinderen samen het verhaal vertellen. De villa brengt plezier gepaard met empathische ontwikkeling. Een echte must-have!"

 
18 juli 2020 Valerie van de Pas - concept RitzKidz:
Favoriete speelgoed van vroeger?

"Als ik terugdenk aan mijn favoriete speelgoed van vroeger is dat wel het Poppenhuis geweest waar ik vaak mee speelde als klein meisje met mijn zusjes en vriendinnetjes/vriendjes van school. Mijn grootouders hadden er vroeger altijd een thuis staan, waar ook zij weer als kind mee hebben gespeeld. Wij zijn thuis met 5 meiden dus je kan je wel voorstellen dat we er veel plezier van hebben gehad.

Heb z’n vermoeden dat ook de kinderen van nu helemaal in de wolken zullen zijn als ze er mee mogen spelen. Mij is verteld dat de eerste jaren van een kind de belangrijkste zijn voor de ontwikkeling. “Kind verteld het verhaal’’ Als het kind zijn fantasie kwijt kan leert het kind automatisch ook om samen te spelen met andere kinderen.

Dit poppenhuis van Liliane vind ik dan ook echt waanzinnig! Omdat wij geloven in missie en visie van @byliliane willen wij u als consument de kans geven om ze nu ook bij u in huis te plaatsen. We hebben 2 varianten: De Poppenvilla Leading & Dolls villa light!

Voor welke gaat u?"
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 5 mei 2020

 

Pleeggezin in Zeeland

 

WAUW!

 

"In 1 woord.. WAUW! Wat een prachtig mooie poppenvilla."

 
   

"Inmiddels hebben alle knuffels in huis al deelgenomen aan een groot feest inclusief feestmaal, is er file onder de Barbie’s om in een bed te mogen slapen en heb ik hier in huis op ‘t moment professionele binnenhuisarchitecten  :) Heel veel dank! Hij is geweldig!"

 
   

Jessica Hillaert-Baert | pleegmoeder en leerkracht Sint Jansteen [Hulst] Zeeland

 
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 14 april 2020

 

Nieuwsitem Nederlandse Vereniging Pleeggezinnen website

 

EXTRA POPPENVILLA'S VOOR

 

PLEEGGEZINNEN TIJDENS CORONACRISIS

 
   

Deze week ontvangen 21 pleeggezinnen die lid zijn van de NVP een Poppenvilla by Liliane. Nu (pleeg)kinderen door de coronacrisis thuis zijn, stelt de stichting die de villa’s doneert extra villa’s beschikbaar voor pleeggezinnen. Voor alle ontvangers van de poppenvilla’s: we wensen jullie heel veel plezier met de poppenvilla!

 
   

Normaal zijn er zeventig poppenvilla’s per jaar beschikbaar voor pleeggezinnen en gezinshuizen. Dit is mogelijk door een samenwerking tussen de Rudolphstichting Poppenvilla by Liliane, de NVP en een jaarlijkse donatie van een ideële stichting. Nu (pleeg)kinderen langdurig thuis zijn omdat school en kinderopvang gesloten zijn door de coronamaatregelen, kan de Poppenvilla by Liliane afleiding en vreugde bieden en kunnen kinderen er samen mee spelen.

 
   

In de afgelopen jaren hebben we honderden pleeggezinnen blij kunnen maken met een poppenvilla. Wil je ook een poppenvilla ontvangen? De enige voorwaarde is dat je lid bent van de NVP en dat er een of meerdere pleegkinderen in je pleeggezin wonen die tussen 4 en 12 jaar oud zijn. Let op: door de grote vraag is er een wachtlijst voor de poppenvilla’s. Je kunt een aanvraag indienen, maar het is nog niet duidelijk wanneer de poppenvilla’s geleverd kunnen worden.

 
   

Meer informatie over het aanvragen van de villa vind je hier.

 
   
 
 

Paas PoppenVilla's voor pleeggezinnen in Rijssen, Harmelen, Hoogeveen, Nagele, Zevenhuizen, Dordrecht, Hellevoetsluis, Bedum, Bodegraven, Dokkum, Amersfoort, Dedemsvaart, Zoetermeer, De Wilgen, Sint Jansteen, Rotterdam, Geffen, Hendrik-Ido-Ambacht, Kapelle, Hillegom en Swifterband.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 13 april 2020

 

Donateur start nieuwe ronde

 

PAAS POPPENVILLA'S VOOR PLEEGZORG

 

De kinderen in een-en-twintig Nederlandse pleeggezinnen ontvangen deze week uit donatie een Paas PoppenVilla, de duurzame woning op wielen voor hun grote poppen [30 cm] en hun auto's.

 
   

Nu de basisscholen dicht en de kinderen fulltime thuis zijn, kan de PoppenVilla hen extra vreugde, afleiding en [samen-] spel bieden. De villa kunnen ze zelfs inrichten als een ziekenhuis, inclusief IC’s en een laboratorium voor de ontwikkeling van een vaccin... Om zo corona-besmette poppen de ŕllerbeste bescherming en zorg te bieden...

 
   

Pleegmoeder Anita Vlemmix Peeters: "Prachtig! De villa kan zó helpend zijn in de verwerking van emoties, het helder krijgen van problemen en structuur te kunnen geven aan moeilijke situaties."

 
   
 
 

Paas PoppenVilla's voor pleeggezinnen in Rijssen, Harmelen, Hoogeveen, Nagele, Zevenhuizen, Dordrecht, Hellevoetsluis, Bedum, Bodegraven, Dokkum, Amersfoort, Dedemsvaart, Zoetermeer, De Wilgen, Sint Jansteen, Rotterdam, Geffen, Hendrik-Ido-Ambacht, Kapelle, Hillegom en Swifterband.

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 4 maart 2020

 

Combinatie Jeugdzorg Eindhoven

 

POPPENVILLA IN DE PLEEGZORG

 

Pleegmoeder Anita Vlemmix Peeters beschrijft wat de PoppenVilla betekent voor haar pleegdochter: "De villa blijkt bij uitstek hét middel te zijn om via fantasie aan de slag te gaan. Er wordt omgegaan met angsten en andere heftige gevoelens, oplossingen worden er bedacht, er wordt geleerd hoe gebeurtenissen gedragen kunnen worden en er wordt geoefend met sociale situaties."

 

PleegNieuws: Nieuwsbrief voor pleegouders nr. 34, februari 2020,

een uitgave van Combinatie Jeugdzorg Eindhoven.

 
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 6 februari 2020

 

Youké Hilversum pleegzorgorganisatie

 

POPPENVILLA VOOR PROFESSIONALS

 

“De PoppenVilla’s kunnen erg helpend zijn in de begeleide omgangsruimte waar kinderen samen zijn met hun ouders maar ook tijdens de traumabehandeling. We zijn een pleegzorgaanbieder met een ruim aanbod in het begeleiden van de gezinnen en de pleegkinderen.”

 

Cindy Albers–van Nispen | Ambulant Hulpverlener. Pleegzorg [expertiselijn (tijdelijk) wonen, opgroeien en behandelen] en Clash [expertiselijn hechting en trauma] - Youké Hilversum.

 
 
 

Youké: sterke jeugd. Voor specialistische hulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en aan hun ouders in 38 Nederlandse gemeenten. Hulpaanbod: Goede start voor baby’s, peuters, kleuters en ouders; Gedrags- en ontwikkelingsvragen bij jonge kinderen; Meekomen op school; Omgaan met autisme; omgaan met een traumatische ervaring; Een moeilijke scheiding [voorkomen]; Thuis opvoeden; Thuis wonen lukt niet meer; Een crisis.

 
 
 
 

<<<

 

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
        <<< Reviews