Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
        <<< Opvang 2017              
 
 
 
   
 
 

PoppenVilla by Liliane® in de [nood] opvang 2018

 

   
   

door Liliane Limpens 30 december 2018

 

VERLIEFD OP DE POPPENVILLA

 

Vlak voor Sinterklaas en Kerst ontvingen de uit-huis-geplaatste kinderen in hun nieuwe thuis, het Dushi Huis in Den Haag, uit donatie een PoppenVilla by Liliane®.

 

In 2003 had Alex de Bokx een droom: de realisatie van een Pippi Langkous-huis voor pleegkinderen. Inmiddels zijn er vier Dushi Huizen in Nederland, en de uitbreidingen gaan door.

“Een kind mag hier altijd blijven wonen. Onvoorwaardelijk. Ik zeg altijd: ze hebben een andere start gemaakt. Ze zijn in de basis beschadigd; als je als volwassene naast een kind gaat staan en hem of haar het gevoel geeft dat ze zelf niet de schuld zijn van de reden dat ze hier wonen, dan kun je daar heel veel mee bereiken. En je zegt dat niet één keer, maar de hele dag door, elk jaar. Alleen dan heeft het effect. En zul je zien dat kinderen zich gaan ontwikkelen.”

 

"Ik ben verliefd op de PoppenVilla! Het is echt een waanzinnig huis!".

Marjolein Kalkers | bestuurslid, manager PR, Communicatie en Fondsenwerving Dushi Huis Den Haag.

 
 
Het Dushi Huis Den Haag op Facebook 30 december 2018:

"WoW, in het Dushi Huis Den Haag hebben we nu een echte PoppenVilla by Liliane®. Een duurzaam huis, van de Nederlandse ontwerpster Liliane Limpens, om eindeloos mee en in te spelen."

"Maar, de poppenvilla is ook gemaakt om het samenspel tussen jongens en meisjes tot 10 jaar te stimuleren. En kan daarnaast speltherapeutisch worden gebruikt. We zijn enorm blij met dit mooie cadeau!".

 
 
 
 
 

 

   
   

by Liliane Limpens November 3, 2018

 

Donatieronde voor kinderen in gezinshuizen en pleeggezinnen

 

"VILLA WORDT ZELFS GEPOETST!"

 

Jazeker, hun poppen krijgen dit weekend warme jassen en hun auto’s winterbanden. Hun energieneutrale woning is voorbereid op een strenge en gezellige Hollandse winter. Het eigen huis is op orde! Nieuwe donatieronde van de PoppenVilla by Liliane® voor kinderen in gezinshuizen en pleeggezinnen. ‘To house their most important emotions’.

 

Pleeggezin Verbeek: "In Best zijn ze er heel blij mee! De villa wordt zelfs gepoetst!".

 

 

Ermelo – Zoetermeer – Den Haag – Klazienaveen – Best – Oudega – Putten – Uitgeest – Haren – Venlo – Oud-Beijerland – Zierikzee – Roermond – IJsselstein – Rotterdam – Noordwijkerhout – Wageningen – Eindhoven – Amersfoort – Amsterdam – Asten – De Glind – Heibloem – Zuidzande – Bodegraven – Ommel – Houten – Wapenveld – Zoetermeer – Streefkerk – Brunssum – Heerlen – Dronryp – Budel – Hoogwoud – Zuidland – Vriezeveen – Creil – Bennekom – Borne – Well.

 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens October 2, 2018

 

VILLA VERBINDT

 

Een pleeggezin in een West-Friese gemeente in N-Holland: "Onze drie pleegkinderen spelen elke dag intensief met de prachtige PoppenVilla!".

 
Pleeghuismoeder op 6 juni 2023: "We zijn nog steeds blij met de Villa!".
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens September 21, 2018

 

POPPENVILLA IN NVP PLEEGGEZIN ASTEN

 

"Als een kind zo blij! Vandaag een complete PoppenVilla by Liliane® mogen ontvangen. Wat een prachtige gedachte zit erachter, waarmee de ontwerpster deze villa's ontworpen heeft. Heel dankbaar dat wij als pleeggezin uitgekozen zijn om er eentje te ontvangen."

"Liliane, je hebt zo'n fantastisch bedrijf, met een hartverwarmende filosofie, waar ik als leerkracht en (pleeg)moeder volledig achter sta. Jouw visie vind ik zo bewonderenswaardig. Onwijs bedankt, ook voor je warme woorden toen ik je aan telefoon had!"

Pleegouder | leerkracht | excellente fotograaf van de PoppenVilla Anita Peeters Vlemmix Asten.

 

 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens July 30, 2018

 

Gezinshuis Mi Casa Su Casa 's-Gravenzande

 

POPPENVILLA VERBROEDERT ALLE KIDS

 
 

"Villa volop in actie. De PoppenVilla verbroedert alle kids. Er wordt dagelijks mee gespeeld. Ook de oudere kinderen van 10 en 13 jaar spelen ermee... werkt therapeutisch...".

Willem van der Steen | gezinshuisouder
Gezinshuis Mi Casa Su Casa 's-Gravenzande
 
 

Het gezinshuis Mi Casa Su Casa is in 2004 ontstaan als pleeggezin in de crisisopvang. Nu is het een zelfstandig gezinshuis, dat samenwerkt met onder andere Jeugdbescherming West, William Schrikker Groep en Jeugdformaat. Momenteel verblijven er vier gezinshuis-kinderen en twee langdurige pleegkinderen. Keurmerk Gezinshuizen 'Kwaliteit in professioneel opvoeden'.

 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 29 juni 2018

 

VILLA NAAR VLUCHTELINGEN-KINDEREN

 

PoppenVilla’s by Liliane® naar Nederlandse basisscholen waar het taalonderwijs aan vluchtelingenkinderen een hoofdaccent is.

Door het samenspel met de villa is het aanleren van Nederlandse woordjes zoveel leuker! Het gaat vanzelf. De poppen babbelen samen wat af. Ook voor woordenschatoefeningen. Blije kinderen in het nieuwe schooljaar 2018/2019.

 
 
   

Bergschenhoek De Vuurvogel | Breda De Fontein | Echt Driepas Taalschool | Eelde De Veenvlinder | Egmond aan den Hoef De Boswaid | Eindhoven De Wereldwijzer | Haarlem ITK | Harderwijk De Vlieger | Heemserveen De OpStap | Heerhugowaard De Regenboog | Heerlen Taalschool De WereldDelen | Houten Taalschool | Musselkanaal Wereldwijs Overloon Josefschool | Rijswijk De Bazaar | Schiedam CON | Sint Annaparochie De Toverbal | Sint-Maartensdijk De Rieburgh | Ter Apel Interschool | Venlo Kleurrijk | Weert KoaLa | Winterwijk AZC School | Zeewolde Columbus | Zutphen De Waaier.

 

De organisatie van de donatie is tot stand gekomen in samenwerking met LOWAN Ondersteuning Onderwijs Nieuwkomers | PO Raad.

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 3 april 2018

 

RTL4 TV uitzending Beau Five Days Inside 3 april 2018

 

BEAU VAN ERVEN MONTEERT POPPENVILLA

 
 

Beau van Erven Dorens verbleef voor de documentaireserie Beau Five Days Inside van TV RTL4 een week in het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.

 

Door vijf dagen mee te doen aan het leven in een instelling waar je normaal niet binnenkomt, probeert Beau van Erven Dorens erachter te komen hoe het is om in een  brandwondencentrum te wonen en te werken. En hoe het is om daar een PoppenVilla by Liliane® te monteren...

 

Beau van Erven Dorens kreunt èn zingt tijdens de montage van de PoppenVilla: "Twee dagen lang heb ik hulpeloos moeten toekijken hoe deze mensen keihard werken om het leed draaglijker te maken. Maar nu kan ik mijzelf toch een beetje nuttig maken. Wat er ook gebeurt, dit poppenhuis gaat àf!".

 

Beau troont na voltooiing Natalie van de speelkamer van het Dagverblijf Kinderen van het Rotterdamse Brandwondencentrum mee: "Kijk wat daar staat! Bloed, zweet en tranen." Natalie: "Oh hij is wel súpermooi! Echt heel mooi." Beau: "Ik heb wel een paar onderdelen over...".

 
 
 
 
 

   
   

by YMCA Greenwich USA March 27, 2018

 

Youth Development USA

 

AWAKEN IMAGINATION AT THE YMCA USA

 
WITH THE DOLLSVILLA BY LILIANE®
 

"YMCA for youth development in Greenwich USA very happy with the Dutch DollsVilla by Liliane®, for awakening the imagination".

 
Childwatch featuring DollsVilla by Liliane® YMCA Greenwich USA:
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 6 februari 2018

 

Donatie basisscholen die onderwijs-ondersteuning geven aan

 

vluchtelingenkinderen

 

SUCCES POPPENVILLA OP BASISSCHOOL AZC

 
 

“Op onze school voor nieuwkomers De Toverbal is de PoppenVilla by Liliane® ook een succes! De kinderen leren spelenderwijs de Nederlandse woorden en gebruiken, door middel van spel met dit grote, realistische en stevige poppenhuis! Ze spelen situaties na, ze leren samenwerken...  Als de PoppenVilla even uit de klas gaat staat het in mijn kantoor en dan mag ik....”.

 

Johanna Hooiveld MEL, Meerscholen-directeur van de Openbare basisschool ARS Hijum en van De Toverbal, NT2 school [Nederlands als tweede taal] van het AZC [asielzoekerscentrum] Sint Annaparochie.

 
 
 
 
 

 

   
   

door Freddy Klooté 31 januari 2018

 

OFFICIËLE OVERHANDIGING POPPENVILLA

 
AAN DE KINDEREN VAN VISIO GRAVE  
 Door Freddy Klooté 
 

GRAVE - Liliane Limpens is eigenaar van een internationaal bedrijf dat luxe Poppenvilla’s maakt. Villa’s met een educatief karakter. Bijvoorbeeld zeer geschikt voor kinderen met een visuele beperking. Soms komt er in het leven bijzonder toeval om de hoek kijken. In dit geval groot toeval. Liliane Limpens heeft zo’n 50 jaar geleden in Grave gewoond. In haar ouderlijk huis aan de G.W. Lovendaalsingel was ook haar vader al creatief bezig: “In de kelder maakte hij buitenspeeltoestellen. Hij maakte die uit liefde voor zijn kinderen”, vertelt ze, met enige weemoed.

 
   
 
   

De huidige eigenaars kregen onlangs bezoek van een onbekende vrouw. Toen ze hoorden dat ze vroeger in hun huis gewoond had, was het ijs snel gebroken. Op het eind van de rondleiding in het huis werd ook de kelder bezocht. Yolanda Boetzel, huidige bewoonster, vertelde dat aan de muur vol gereedschap zeker nog spulletjes van Liliane’s vader hingen. Dat had de vorige bewoner haar verteld. Het werd even heel emotioneel in de kelder.

 
   
Dedicon – Koninklijke Visio  

De relatie tussen Koninklijke Visio en Dedicon moge duidelijk zijn. Dedicon is gespecialiseerd in de productie van gesproken teksten voor blinden en slechtzienden. Ook al toevallig is Yolanda Boetzel daar werkzaam: “Lilian legde meteen de link en voordat ik het goed besefte was ik de schakel tussen haar en Dedicon en Visio”, lacht Yolanda.

 
   

Liliane Limpens ging als kind vaak spelen met de kinderen van de toenmalige blindenschool. De band die groeide bleek heel sterk. Toen Liliane van een donateur hoorde dat er geld was voor een poppenvilla, dacht ze meteen aan haar jeugd, aan Grave, haar ouderlijk huis en de band met haar vroegere blinde vriendinnetjes. Tijdens het bezoek van Liliane aan Yolanda werden de afspraken gemaakt. Visio zou een Poppenvilla ter waarde van € 2000,- als geschenk krijgen. Een Poppenvilla die in het onderwijs op Visio perfect past. Het zal er gebruikt worden als communicatie- en observatiemiddel. Voor de kinderen om er lekker mee te spelen.

 
   
 
   
Overhandiging  

Afgelopen dinsdag was het dan zover. De officiële overhandiging van de Poppenvilla aan de kinderen van Visio. De leerlingen van het SO, het MLK, de brugklassers en de kleuters waren niet alleen aanwezig maar ook bij de onthulling betrokken. Juffrouw Willy vertelde de kinderen het verhaal over de ontmoeting van Liliane en Yolanda. Liliane: “Ik sta hier op de plaats waar ik heb leren zwemmen. Ik heb lang nagedacht en gewerkt over en aan een Poppenvilla. Eén waar wat grotere poppen en auto’s, maar ook een keuken, een woonkamer en een badkamer in geplaatst konden worden. Ik weet dat jullie hier op een leuke manier mee kunnen spelen en hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben”.
Nadat het huis onthuld was, mocht een groep kinderen pakjes openmaken, waarin allerlei onderdeeltjes zaten die in het huis geplaatst konden worden. Het was een genot om de vreugde van de kinderen mee te maken. Tasten, de ruimte inschatten en het meubilair plaatsen. Als ervaren woninginrichters deden de kinderen samen hun “werk”. Tot vreugde ook van Liliane en Yolanda, die zichtbaar genoten. Yolanda had als cadeau van Dedicon een swell paper meegebracht. Dat maakt reliëf mogelijk op diverse soorten speciaal papier en is een veelgebruikt middel in het brailleschrijven. Het maakt de switch van 2D naar 3D mogelijk. Ook een cadeau dat met veel plezier in ontvangst werd genomen.
De klas van juffrouw Hanneke was de gelukkigste van de dag. Die mocht als eerste spelen met de Poppenvilla. Na de bloemen, als dank voor de geschenken, aan Liliane en Yolanda, gingen de kinderen aan de slag. Het werd feest.

 
   
DollsVilla by Liliane  

Liliane Limpens is met haar eigen bedrijf druk doende: “Ik ben onderneemster met veel klanten in het buitenland. Onderneemster die ook zelf voor de verkoop zorgt. Ik kom weinig vrouwen tegen die dat ook doen. Het is leuk werk, dat me over de hele wereld brengt. Zo mocht ik mee in het gevolg van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima tijdens hun laatste bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn Poppenvilla’s worden voor diverse doeleinden gebruikt. Het is door de wielen onderaan makkelijk verplaatsbaar. Het wordt op veel scholen over de hele wereld gebruikt als speel- en leermiddel. Zowel door kinderen als door hun begeleiders. Het is een woning met vele mogelijkheden. Met ruimte en licht. Je vindt ze ook in grote hotels en restaurants. Het is ook een middel dat kinderen verbindt. Ach, ik kan er wel uren over vertellen”.

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 16 januari 2018

 

Samenwerking Rudolphstichting | Nederlandse Vereniging voor

 

Pleeggezinnen | LILIANE BV

 

MEER GRIP OP DE WERKELIJKHEID

 
 

De donaties van de PoppenVilla by Liliane® ten behoeve van [onder meer uit-huis-geplaatste] kinderen in gezinshuizen en pleegzorggezinnen worden onverminderd voortgezet. De schenkingen van een Nederlandse ideële stichting maakten op 24 oktober 2013 een begin, de eerste PoppenVilla vertrok naar een gezinshuis in Zevenaar. Inmiddels spelen kinderen in ruim 130 opvanggezinnen dagelijks met hun villa. To house their most important emotions. De ervaringen zijn buitengewoon goed.

 

Apeldoorn 16 januari 2018 – “Via de NVP [Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen] zijn wij op de hoogte van de mogelijkheid om als pleeggezin in aanmerking te komen voor de donatie van een PoppenVilla by Liliane®. Wij zijn al zeven jaar met veel plezier pleegouders. En zijn van plan om dit nog lang te doen. Op dit moment hebben we twee pleegdochters, van 10 en 11 jaar oud. En staan we op de wachtlijst voor een bijplaatsing tussen de 4 en 6 jaar oud."

 

"Beide meisjes zijn erg getraumatiseerd. Het meisje van 10 loopt qua ontwikkeling erg achter en speelt veel uit haar verleden en heden na met de poppen. Zij zou erg geholpen worden door te kunnen spelen met een PoppenVilla, om zo meer grip op de werkelijkheid te krijgen.”

 
Pleegouders Tessa en Denny van ’t Hoff | Apeldoorn
 
 
 
 
 
 

<<<

>>>

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
        <<< Opvang 2017