Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
        <<< Opvang 2018              
 
 
 
   
 
 

PoppenVilla by Liliane® in de [nood] opvang 2019

 

   
   

door Tijs Hardenbol 5 December 2019 - Communicatie Nederlandse Vereniging voor Plleeggezinnen

 

Publicatie op de website van de NVP

 

POPPENVILLA'S VOOR PLEEGGEZINNEN

 

'Deze week ontvangen 36 NVP-leden een Liliane Poppenvilla. De afgelopen jaren hebben we honderden pleeggezinnen blij kunnen maken met de poppenvilla’s. Voor alle ontvangers van de villa: heel veel plezier ermee en geniet van de mooie momenten!'

 

'De Liliane Poppenvilla is een verrijdbaar poppenhuis, gemaakt om kinderen te leren om met andere kinderen samen te spelen en fantasie en creativiteit te stimuleren.'

 
 
 
Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen:
'Ieder jaar worden zeventig poppenvilla’s gedoneerd aan pleeggezinnen en gezinshuizen. Door een samenwerking tussen de Rudolphstichting, Poppenvilla by Liliane, de NVP en door een jaarlijkse donatie van een ideële stichting hebben we de afgelopen jaren honderden pleeggezinnen blij kunnen maken met een poppenvilla.'

 

'Door de grote hoeveelheid aanvragen in de afgelopen maanden is er op dit moment een wachtlijst voor de poppenvilla. Je kunt een aanvraag indienen, maar het is nog niet duidelijk wanneer er weer poppenvilla’s geleverd kunnen worden. Meer informatie over het aanvragen van de villa vind je hier. We hopen zo snel mogelijk nog meer gezinnen blij te kunnen maken met de poppenvilla’s! Wij wensen iedereen die een poppenvilla ontvangen heeft heel veel plezier!'
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens November 29, 2019

 

Donatie van een ideële stichting

 

POPPENVILLA'S NAAR PLEEGKINDEREN

 

'Hoor de wind waait voor hen door de villa's'. Vanuit Madrid PoppenVilla's light nu rechtstreeks onderweg naar de kinderen in 36 pleeggezinnen in heel Nederland. Wegtransport met elektrische trailers.

 

En ondertussen publiceert BOL.com een review van een zakelijke klant uit Born: "Alles prima verpakt, goede handleiding en kwalitatief goed spul!!! Levertijd 10. Productinformatie 10. Bezorging 10."

 

Pleeggezinnen in Abbenes - Barendrecht - Bergambacht - Brummen - Delft - Dordrecht - Drunen - Ederveen - Etten - Leur - Goes - Hardinxveld Giessendam - Harmelen - Kapelle - Landgraaf - Maassluis - Nibbixwoud - Nieuwediep - Rijssen [2] - Sellingen - Stadskanaal - Steenwijkerwold - Stolwijk - Tilburg - Tuk - Ubachsberg [Voerendaal] - Vlaardingen - Wassenaar [2] - Vries - Zaandam - Zelhem - Zoetermeer - Zuidlaren - Zutphen.

 
 
 
Warm nest helpt gestresst weeshuiskind  NRC 12 november 2019.
Amerikaanse psychobiologen wetenschappelijke tijdschrift PNAS nov. 2019.
Een ontregelde stressreactie door heftige ervaringen in het vroege leven kan in de puberteit herstellen. Het onderzoek suggereert dat er naast de vroege kindertijd ook een gevoelige periode is in de puberteit, waarin het biologische stress-systeem alsnog kan normaliseren door op te groeien in een warm nest. Bij mensen die als klein kind in een weeshuis zijn opgegroeid, reageert het lichaam op latere leeftijd anders op spannende gebeurtenissen dan bij mensen die hun vroege jaren in een normaal gezin hebben doorgebracht. Ze maken op die momenten minder van het stresshormoon ortisol aan dan gewoonlijk, omdat hun biologische stress-systeem [...] minder goed functioneert. Het maakte niet uit op welke leeftijd de kinderen waren geadopteerd. Zelfs bij kinderen die pas na hun tweede jaar bij een gezin beland waren, zagen de onderzoekers deze normalisering van de stressreactie.
 
 
 
 

 

   
   

door Liliane Limpens 10 juli 2019

 

Lowan voor de ondersteuning van onderwijs aan nieuwkomers

NIEUWKOMERS EN TAAL EN VRIENDSCHAP

 

Vandaag vertrekt de 61e PoppenVilla naar een nieuwkomers-basisschool. Nadrukkelijk voor vluchtelingen-kinderen die met de villa zo razendsnel en met intens plezier die moeilijke Nederlandse taal leren. En zo gemakkelijk nieuwe vriendjes maken! Jongens en meisjes van De Brink, de school van asielzoekerscentrum in Emmen, in jullie vakantie wordt de PoppenVilla gemonteerd en zal jullie toestralen in het nieuwe schooljaar.

   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 9 juni 2019

 

Anita Peeters-Vlemmix Asten 2019

 

PLEEGMOEDER SCHRIJFT ARTIKEL OVER DE

 

POPPENVILLA IN HAAR GEZIN

 
   

Pleegmoeder Anita Peeters-Vlemmix: "Via een samenwerking van de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen, een ideële stichting en de Rudolphstichting, mochten we vorig jaar een prachtige PoppenVilla in ontvangst nemen. Ik sta zo mogelijk nog meer te springen van blijdschap dan de kinderen wanneer deze bezorgd wordt. Al snel vult de kamer zich met de geur van hout, een geur waar persoonlijke herinneringen aan kleven."

 
   

"Ik realiseer me echter ook dat onze pleegdochter er niet bij gebaat is als we blijven hangen in dat trauma, maar dat we haar juist moeten opvangen, ondersteunen en ruimte moeten geven. De PoppenVilla blijkt daar de uitermate geschikte tool voor."

 
   

"Onze zoon maakt er een autogarage van, compleet met verkoopprijzen voor de auto’s in de showroom. De auto’s worden zó via de oprijplank de villa, euh garage, in gereden. Terwijl ons meisje liever haar Barbies warmhartig onder de douche en op de wc zet waarna ze hen voorgelezen in hun bedjes toestopt."

 
   

"De PoppenVilla nodigt uit om gesprekken te voeren met de kinderen van de kinderen, zoals de Barbies. Wanneer er een bezoekregeling is geweest hoor ik andere dingen in het spel dan wanneer onze pleegdochter ruzie heeft gehad met haar broer. Maar er is een overeenkomst: het laat hen de situatie herbeleven, structureren en verwerken. Dat vind ik het mooie van kinderen en spel: op hun eigen manier, in een veilige setting, komen ze tot het verwerken van gedachten en emoties."

 
   
 
   
ARTIKEL PLEEGZORG EN FANTASIE ⊲  
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 24 april 2019

 

WITH THE INSIDE OUT!

 
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 15 april 2019

 

DE KINDEREN IN 25 PLEEGGEZINNEN

 
HEBBEN NU HUN EIGEN VILLA  

De PoppenVilla by Liliane® light nu volop in gebruik door haar nieuwe eigenaarsº.

 

De Rudolphstichting en DollsVilla Global hebben sinds het begin van 2013 een unieke samenwerking,  de Nederlandse Vereniging voor Pleegzorg [NVP] voegde in 2015 in. Dit resulteerde in de schenking van PoppenVilla’s voor de kinderen in ruim 170 gezinshuizen en pleeggezinnen. De praktijkwaarde van de villa voor uit-huis-geplaatste kinderen is enorm.

 
 

De Rudolphstichting: “De PoppenVilla is een uniek speelmeubel dat de drempel om met kinderen in contact te komen sterk verlaagt, zij verrijkt hun spel door de fantasie en creativiteit te prikkelen en samenspel te stimuleren. Een plek voor kinderen om te spelen met hun lievelingspoppen die voor hen vaak een grote hechtings- en vertrouwensfunctie hebben.”

 

Donatie-verzoeken kunnen worden ingediend bij de Rudolpstichting. Voorwaarden voor deelname. U heeft een gezinshuis of pleeggezin met kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 - 12 jaar. U heeft een gezinshuis via de franchiseformule van Gezinshuis.com, of uw gezinshuis heeft een Keurmerk Gezinshuizen, of u/uw zorgaanbieder is partner van Alliantie Kind in Gezin. Voor pleeggezinnen: u bent lid van de NVP.

 

º NVP Pleeggezinnen in Aagtekerke Apeldoorn Bocholtz Budel Deventer Enter Etten-Leur Haren Hendrik-Ido-Ambacht Hoek van Holland Holten Hoofddorp Hurdegaryp Krommenie Oss Oud-Alblas Oude Pekela Overschild Reuver Rockanje Roosendaal Ruinerwold Soerendonk Veendam Weesp

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 5 april 2019

 

VOORBEELDIG ROLLENSPEL DIRECT IN

 
WERKING IN PLEEGGEZIN  

Een uurtje nadat het transportbedrijf vandaag een PoppenVilla by Liliane® light afleverde bij een pleeggezin in Veendam, is hij al gemonteerd, ingericht en volop in spelbedrijf!

 

De kinderen laten meteen voorbeeldig rollenspel zien. Het is soms eenvoudiger om een pop 'Sorry' tegen je zus te laten zeggen dan om dat zelf te doen. De boodschap komt ook zo heus wel aan.

 
 

Pleegmoeder Ilona: "De PoppenVilla is vanmiddag bezorgd. In elkaar gezet en net zijn de kinderen uit school thuis gekomen en er word al druk mee gespeeld. 

Ik ben al Barbie-kleertjes aan het naaien want papa Barbie had geen kleren aan.

Met 3 pleegkinderen in huis en 2 oppaskinderen en 4 kleinkinderen, die minimaal allen 3 à 4 dagen per week hier zijn, komt de PoppenVilla heel erg goed terecht."

 
Freddy en Ilona en Melanie en Damanio en Chantaney en Nick en Eline en Noa en Fay en Thijs en Noud.
 
 
 
 

   
   

by Susan Stevens March 27, 2019

 

Made With Respect - Auckland New Zealand

 

DOLLSVILLA FOR THE CHILDREN'S

 
CONNECTION WITH THE EARTH
 

Another MWR Girlboss, Liliane Limpens © Designer of the DollsVilla by Liliane® shares her inspiration for taking her passion to protect the planet into her business.

 

"We must learn to be protectors of nature and appreciate everything that it provides us. It is important for young children to be around natural materials, to be able to touch, feel, smell and interact with their unblemished nature."

 

"I am passionate about introducing children to the wonders of wood through play as this interaction contributes to an awareness of sustainability at a young age. Children are capable of developing a real connection with the products of this earth and we need to encourage that as much as possible for our Planet to thrive."

 

The DollsVilla by Liliane is a sustainable dolls house, built at a child's height. Made of FSC birch plywood, beech and stainless steel. FSC standards have been developed to protect the forests' biodiversity and ecological processes.

 
Susan Stevens - founder Made With Respect
LinkedIn March 27, 2019
 
 

Made With Respect has been created with a purpose: All the brands fall within our 4 pillars and align with one or more of the following values. MWR is a positive movement, where buying conscious brands is the norm. For a sustainable future for our people on our planet.

 
 
 
 

   
   

door Anita Peeters-Vlemmix 13 maart 2019

 

POPPENVILLA

 
 
Je eigen huis
op jouw manier vorm gegeven
Door jouw poppenkinderen
komt jouw kind-zijn weer tot leven
 
Alles wat je hebt meegemaakt
laat je jouw poppen ervaren
Alle trauma's in je leven
zo kort, maar vol gevaren
 
Door jouw poppen
ontstaat er ruimte voor spel
Praten lukt nog niet
maar verwerking komt zo wel
 
Heel voorzichtig
op jouw tempo, in jouw tijd
Komen gevoelens weer tot leven
soms opeens een lachende meid
 
Jouw poppenkinderen
wonend in jouw huis
Hun bedjes opgemaakt
voor jouw poppen een 'thuis'
 
Het laat jouw wens zien
ergens bij te mogen zijn
Stel mijn hart voor je open
je bent nog zo klein
 
Langzaam ga je open
geef je je poppenkinderen een zoen
Het doet me op dat moment beseffen
we hebben een 'nu' en een 'toen'...
 
Anita Peeters-Vlemmix | pleegmoeder Asten
 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 4 maart 2019

 

Taalklas NT2 voor nieuwkomers OBS De Veenvlinder in Eelde

 

"ZEER WAARDEVOL ITEM, OP ELK GEBIED!"

 
 

Up-date Rosan Zeilstra 20 februari 2019: "Er wordt nog steeds heerlijk gespeeld met het poppenhuis! Er is veel wisseling geweest van leerlingen en het huis is een vaste veilige speelplek in de klas. Voor een aantal is het de eerste keer ècht spelen. Zo zie ik de oudere meisjes, 11-12 jaar, vaak al verlangend kijken als we gaan kiezen met spelen. Zo fijn om te zien! De eerste gesprekjes onderling komen op gang, eerste Nederlandse woordjes komen tussendoor en ze zitten volledig in hun spel. Stoppen is geen optie.... want...... "tja, eerst moet het huis nog netjes juf!"

 

Eelde 22 oktober 2018. Syrische vaders hebben het best een beetje zwaar tijdens het monteren van de PoppenVilla by Liliane®, bestemd voor hun kinderen in de Taalklas NT2 van de basisschool De Veenvlinder in Eelde... Hun inspanningen worden met succes afgesloten, de Villa staat als een Huis!

 
Rosan Zeilstra, leerkracht Taalklas NT2 OBS De Veenvlinder Eelde:

"Wat een geweldig poppenhuis, het ziet er prachtig uit!! De kinderen vielen van de ene verbazing in de andere bij het uitpakken van de meubels.”

 
 

“Het was een hele puzzel voor de Syrische vaders maar het is ze gelukt! De kinderen waren superblij, verbaasd ook hoe groot het was! Het moest natuurlijk direct ingericht, en ze zijn met elkaar, veertien kids, heerlijk aan het spelen geweest. Poppenharen werden ingevlochten, auto's werden opgezocht voor de garage, discussie over welke meubels waar moesten komen, etc. Er kwamen al heel veel woorden en gesprekjes voorbij, een zeer waardevol item in onze Taalklas, op elk gebied! 😊”.

 

“De oudste meiden, 13 jaar oud, waren heerlijk aan het inrichten en spelen. Namen ook de leiding naar de kleintjes, hoe het er wel niet in moest. Dan zie je bij die meisjes wat ze gemist hebben, ze vinden het nu nog zo fijn om te spelen met poppen!”

 
 
 
 
 

   
   

door Laura de Bruijn op LinkedIn 1 maart 2019

 

Pleegmoeder Laura de Bruijn in Bavel

 

NIETS MOOIER DAN JE [PLEEG]DOCHTER TE..

 
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 26 februari 2019

 

SPELENDE KINDEREN IN PLEEGGEZIN ASTEN

 

"Mijn hart gaat sneller kloppen van de PoppenVilla by Liliane®. Geweldig voor onze driejarige pleegdochter. Ze kan hier zoveel fantasie in kwijt, wat haar ontwikkeling onwijs helpt."

 

"Zoals elk pleegkind komt er ook voor haar een hele wereld bij, die bij kinderen die opgroeien in een standaard gezin er niet is. Met zo'n prachtig poppenhuis krijgt ze meer de ruimte om al haar gezinsleden (biologisch gezin én pleeggezin) van haar leven in één setting bij elkaar te laten komen."

 

"We zijn dolblij met de PoppenVilla! Enige uitdaging: de kinderen vandaag nog in bed weten te krijgen, want die raken uiteraard niet uitgespeeld, haha.”

 
Pleegouder | leerkracht Anita Peeters Vlemmix Asten.
Excellente fotografie Anita Peeters Vlemmix.

 

 
 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 15 februari 2019

 

Buitenschoolse Opvang 's Hertogenbosch

 

DOCHTER DOL OP DE POPPENVILLA IN BSO

 
 

"Bij dochter op de BSO ook een @PoppenVilla, ze is er dol op, samen met haar vriendinnen #poppenhuis #familie #naspelen #gezin" - Twitter 14 februari 2019.

 

"Ik was voor een interne audit in een gezinshuis waar veel kinderen wonen met een verstandelijke beperking. Het was mooi om van de ouders te horen hoe ze de PoppenVilla by Liliane® gebruiken, om de kinderen 'dagelijkse dingen' bij te brengen. Daarnaast vond ik het zelf ook gewoon een prachtige villa qua bouw etc." - Twitter 16 februari 2018.

 
Herma Frederika - auditor Keurmerk Gezinshuizen | pleegouder
 

 
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 12 februari 2019

 

Taalklas voor vluchtelingenkinderen De Zonnewijzer Roermond

 

DE TAAL OP ONZE BASISSCHOOL

 
GROEIT ONTZETTEND DOOR POPPENVILLA
 

"Vanaf september 2018 is onze Taalklas uitgebreid met een PoppenVilla by Liliane®. Wat een aanwinst is dat! Zowel jong als oud is te amuseren door de verschillende mogelijkheden van de PoppenVilla."

 

"Er zijn kinderen die nog geen onderwijs hebben genoten in hun geboorteland. Vaak zorgt dit ervoor dat zij veel moeite hebben met het verwerven van de nieuwe taal. Het vergt veel creativiteit van de leerkracht en de kinderen om ervoor te zorgen dat ze deel gaan uitmaken van de groep, dat ze actief mee kunnen doen in de klas. De PoppenVilla is daarbij een hele mooie uitvinding om zo iedereen te betrekken bij het proces."

 

Wat ontwikkelt de PoppenVilla by Liliane® bij de kinderen:

  Sociaal emotionele ontwikkeling
  Ruimtelijk inzicht
  Spelontwikkeling
  Uitbreiding woordenschat
  Werkhouding
  Orde
 

"De taal groeit ontzettend door de villa, kinderen spelen met zowel poppen als met auto's waardoor ze aan elkaar vertellen wat ze aan het doen zijn. De thema's thuis, binnen en buiten en familie worden bijvoorbeeld enorm uitgebreid door de PoppenVilla, door de aanraking en de ervaring leren kinderen wat er in Nederland gebeurt. Helaas missen veel kinderen uit onze taalklas de Nederlandse taal thuis omdat ouders dit niet kunnen spreken. Door de PoppenVilla en het spel wat hierbij georganiseerd wordt leren ze thuis ook met de poppen praten in het Nederlands."

 

"Je kunt merken dat er goed is nagedacht over de PoppenVilla, alles aan de villa is stevig gebouwd en speelbaar voor de kinderen. Ook is er voor de kinderen de optie om alles aan het huis te verbouwen zoals zij dat zouden willen. Een heel mooi doel van Liliane die zich op deze manier prachtig inzet voor de taalarme kinderen in Nederland."

 
Leerkracht Manon Waltmans | Taalklas
Basisschool De Zonnewijzer Roermond
 
 
 
 
 

   
   

by Liliane Limpens  February 7, 2019

 

KIWANIS YOUNG PROFESSIONALS BICYCLES

 
FOR DOLLSVILLA FOR FAMILY HOME
 

The proceeds of the High Trap bicycle tour by Kiwanis Young Professionals Alblasserwaard Drechtsteden [KYPAD] is spent on the purchase of DollsVilla by Liliane® for the Sliedrechtse Family House De Veilige Haven. Motto of KYPAD: Serving the Children of the World: Fun, Friendship and Fundraising.

 

"The family house is a family house for children between 8 and 15 years old, who can not live at home for various reasons. Family parent Wendy Oward offers these children a stable basis for optimal development and for processing the traumas of the past. In the shelter, normal life is emphasized as much as possible. There is a permanent professional educator instead of a changing group management, in order to guarantee the safety and continuity for the children. The upbringing is tailored to the needs of each individual child in relation to the diversity of problems." By Elise de Haas-Kornet.

 
 

"The DollsVilla by Liliane® is absolutely of added value for out-of-home children in a family home. It contributes to the processing of traumatic experiences, because interplay with the DollsVilla keeps the direct confrontation at a distance. By applying the newly learned skills in the family home it helps to solve conflicts and to promote contact with peers. In addition, it enriches their play by stimulating imagination and creativity. The DollsVilla also contributes to a warmer living atmosphere and stimulates a sense of self-worth among the children." By Suzanne Heikoop, photographer.

 
Thank you young & kind professionals!
Among which:
Regina van Tilburg-Keesmaat | lawyer at Zwartbol advocaten
Elise de Haas-Kornet | team leader at ASVZ for mentally
challenged people
Roeland van Engen | entrepreneur Combigoods, Fritella et al.
Wouter Romeijn | head of finance at Alert Security
Eveline van der Wel | fiscalist at Van Noordenne Accountants

 

 
 
 
 

<<<

>>>

 
 
     
     
 
 
Entree Visie Missie PoppenVilla leading PoppenVilla light Voor wie Kinderopvang School Gezondheidszorg Bestelmodules Leveranciers Nieuws Contact
 
 
 
 
        <<< Opvang 2018